boek je vakantie bij de ANWB

5 december is het Sinterklaas, pakjesavond. Dit jaar doe je het anders! 5 December Sinterklaas doe eens iets anders op pakjesavond is speciaal voor mensen die op zoek zijn naar andere manieren om pakjesavond gezellig te maken. Iets anders doen op pakjesavond is leuk! En zo wordt Sinterklaas en pakjesavond voor velen een onvergetelijke avond

 

Inhoud

Sinterklaas

Elk jaar wordt Sinterklaas heel uitbundig gevierd. Op school met surprises en het zetten van een schoen, maar ook thuis, gezellig met familie. Als je het thuis viert zal er al naar gelang de leeftijd (en) van de kind (eren) ervoor gekozen worden om de Sint langs te laten komen en/of geven van surprises.

 

Surprises, cadeautjes en nog veel meer

Sinterklaas staat synoniem aan heel veel voorpret. Het begint bij het trekken van de lootjes, het geheimzinnig doen wanneer je vermoedt dat de ander in de buurt is. Het uitzoeken en kopen van het juiste cadeau. Het maken van een surprise (dit is niet voor een ieder een pretje) en tenslotte het maken van een gedicht. Op hoop van zegen dat alles naar wens is en de ontvanger op pakjesavond heel blij is zijn met zijn of haar cadeau.

Een cadeautje kopen is niet altijd even makkelijk. Je wilt je geld tenslotte goed besteden en niet ‘weggooien’ aan een cadeau dat de ontvanger uiteindelijk vriendelijk bedankend in de kast laat verdwijnen. Als je twijfelt kun je het beste even overleggen met iemand die de ontvanger na staat.

Nog beter is het om de ontvanger zelf via allerlei handig ingepakte vragen te polsen over het te kopen cadeau. Dat moet je natuurlijk heel voorzichtig doen, wil je niet in het oog lopen. Mocht je toch nog twijfelen dan kun je er ook voor kiezen om dit in het gedicht kenbaar te maken. Schrijf dat het cadeau nog ingeruild kan worden, als de ‘Sint’ een vergissing begaan heeft. Daarbij schuift de Sint natuurlijk de schuld op zijn inkoop Piet.

Leestip: Tips voor een leuke Sinterklaas

5 december Sinterklaas doe eens iets anders op pakjesavond cadeautjes

 

Heb je echt geen idee wat je nu moet kopen of ben je op zoek naar een out of the box Sinterklaas- of Kerstcadeau? Bekijk dan de alternatieve Sinterklaas- en Kerstcadeautjes voor het hele gezin 

Als je hoofdpijn krijgt van het maken van een surprise dan kun je je  op internet uitleven: ideeën genoeg. Van heel simpel: een schoenendoos bekleden tot behoorlijk ingewikkeld zoals het maken van een piñata. Wil je weten hoe dat gaat? Ik heb er een leuke DIY van gemaakt.

Een gedicht schrijven is tegenwoordig een fluitje van een cent. Er zijn namelijk complete rijmmachines op het net. Je typt een paar woorden in en voila, klaar is je gedicht. Wellicht niet zo origineel, maar het is een gedicht. Verwijs in het gedicht ook altijd naar een aantal goede eigenschappen van de ontvanger. Dat geeft de ontvanger alvast een positief gevoel. Ook kun je op deze manier extra complimenten geven aan bijvoorbeeld een jongere (tiener).

5 December Sinterklaas pakjesavond

Hoe dichter pakjesavond nadert hoe zenuwachtiger vooral kinderen worden. Dit kan extra stress met zich meebrengen waar je goed mee om moet gaan. Het is immers ook een zeer spannende tijd, zeker als je heel erg jong bent. De ouderen zullen wellicht ook iets meer gespannen zijn dan normaal. Iedereen is immers benieuwd naar de surprises en cadeautjes. Het vooruitzicht op een avond lachen om de meest hilarische gedichten zorgt op voorhand bij velen voor een aangenaam en prettig gevoel.

 

5 december sinterklaas pakjesavond strooigoed

 

5 December Sinterklaas pakjesavond wordt dan ook beschouwd als een waar hoogtepunt en door velen als zeer prettig ervaren worden.

Kindergezichten die stralen, jongeren die niet meer bijkomen van het lachen tijdens het voorlezen van de gedichten. Ouderen die stiekem glunderen van pret en genieten van alles. Kortom: een avond om nog lang over na te praten…

Leestip: Maak Sinterklaas onvergetelijk met deze 5 tips

 

5 december Sinterklaas doe eens iets anders op pakjesavond

Toch kun je er ook voor kiezen om een keer iets heel anders doen. En dan heb ik het eigenlijk meer over iets extra’s toevoegen aan deze avond. Niet direct voor betrokkenen maar voor iemand anders.

Je kent vast wel een kind waarvan je weet dat het wellicht minder bedeeld is. Of een oudere die deze avond alleen zit of iemand die nooit eens in het zonnetje wordt gezet. En juist over die groep wil ik het hebben.

Er zijn ook in Nederland genoeg mensen die pakjesavond Sinterklaas aan zich voorbij zien gaan zonder ook maar één pakje te ontvangen. Voor een kind is dit heel moeilijk, een kind wil er immers zo graag bijhoren en niet geplaagd worden vanwege het niet ontvangen van een cadeau. Dat staat tenslotte gelijk aan stout zijn geweest, waardoor je van de Sint niets krijgt. Maar ook voor een ouder iemand kan deze avond voor een extra eenzaam gevoel zorgen. Deze mensen zien tenslotte de gezelligheid om zich heen en weten dat ze de avond alleen door moeten brengen.

 

5 december sinterklaas pakjesavond sinterklaas

Daarom de titel: 5 december Sinterklaas doe een iets anders op pakjesavond. Er kan wel degelijk iets gedaan worden aan eerder vernoemde gevallen. Hierbij valt te denken aan het apart kopen van een cadeau voor de persoon die je in gedachten hebt. Breng dit cadeau in de loop van de dag, al dan niet anoniem, aan betrokkene. Je kan er echter ook voor kiezen om op pakjesavond zelf met z’n allen een klein bedrag in een potje te doen en de volgende dag een cadeau te kopen voor degene die je wil verrassen.

Of laat alle gasten waarmee je pakjesavond viert een kleinigheid meenemen om daarmee iemand te verrassen. Voor een kind kun je bijvoorbeeld voor snoep, speelgoed enz. meenemen. Voor een ouder iemand bijvoorbeeld wat lekkere dingen om daarmee een klein pakketje samen te kunnen stellen. Verpak dit met z’n allen en brengt dit bij de gekozen persoon.  Het hoeven overigens zeer zeker geen dure dingen te zijn, het gaat hierbij namelijk vooral om het gebaar.

Met dit idee voor pakjesavond kan natuurlijk eindeloos gevarieerd worden. Ik roep hierbij dan ook een ieder op om zijn eigen fantasie te gebruiken en een ander te verrassen op pakjesavond!  Zo kan iedereen genieten van een leuke pakjesavond en staat niemand met lege handen.

 

Wat ga jij doen op 5 december Sinterklaas pakjesavond? Vier je het samen met je gezin of vrienden? Laat het me weten in een comment onder dit artikel.

 

 

Sint Cadeauwinkel

Dokteronline.com

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in