boek je vakantie bij de ANWB

Als je een dagje uit op de planning hebt staan: bezoek dan eens Amsterdam. Amsterdam heeft zo veel mogelijkheden om te genieten, alleen, met je partner of je gezin. Genieten van Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival voegt een extra dimensie toe aan je dagje uit.

 

Inhoud

Uitje naar Amsterdam

Onze hoofdstad is de moeite van het bezoeken meer dan waard. Je kunt er werkelijk van alles en nog wat zien en doen. Van knotsgekke musea bezoeken zoals bijvoorbeeld Ripley’s believe it or not tot slapen op een indoor camping. Vervelen in de hoofdstad is er zeker niet bij en ook met kinderen kun je hier een hele leuke dag doorbrengen.

Overigens zijn veel mensen in de veronderstelling dat Amsterdam een dure stad is. Het tegendeel is waar als je maar weet wat je doet. Zo heb ik laatst voor een hele dag parkeren niet meer dan 1 euro betaald. Voor dit geldt heb ik mijn auto bij RAI laten staan en kon ik met een goedkoop OV ticket probleemloos en snel naar het centrum reizen.

Meer weten over een goedkoop dagje Amsterdam? Lees dan snel hier verder.

 

Genieten van Amsterdam tijdens Amsterdam Light Festival

Laatst was ik weer in Amsterdam, net voor de nieuwe maatregelen in gingen om te genieten van een boottocht met Starboard boats. Het ging daarbij om een combinatie van genieten van het Amsterdam Light Festival (vanaf 2 december t/m 23 januari 2022) en kennismaken met nieuwe producten op de blogboot. Naast mij waren ook andere bloggers aanwezig voor de productpresentatie.

Het Amsterdam Light Festival is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ruim 20 lichtgevende kunstwerken op het water te zien zijn. Je kunt de lichtjesroute zowel op het water als te voet doen. Vanaf het water is natuurlijk het leukst, maar momenteel helaas vanwege de geldende maatregelen niet mogelijk.

Dit jaar is het een speciale editie want het festival viert zijn 10-jarig bestaan. Of nou ja, viert is een groot woord in deze. In elk geval bestaat het evenement inmiddels 10 jaar. Omdat plaatjes vaak meer zeggen dan woorden vind je hieronder een kleine selectie van lichtgevende kunstwerken die wij tegen zijn gekomen tijdens de rondvaart over de Amsterdamse grachten.

Genieten van Amsterdam tijdens Amsterdam Light Festival
Zo grappig dit kunstwerk van bewegende personen

Genieten van Amsterdam tijdens Amsterdam Light Festival bebsy Genieten van Amsterdam tijdens Amsterdam Light Festival bebsy Genieten van Amsterdam tijdens Amsterdam Light Festival bebsy

 

 

Kennismaking met nieuwe producten

Zoals gezegd was het voor mij een combinatie van genieten van het Amsterdam Light Festival en kennismaken met nieuwe producten of nieuws over reeds bestaande producten horen. Altijd leuk, omdat ik graag mijn lezers op de hoogte wil houden van de laatste producten en nieuwtjes.

Op de boot was onder andere citytrip aanbieder Bebsy aanwezig. Momenteel ligt de reiswereld een beetje stil, maar als je toch op zoek bent naar een leuke stedentrip dan kan ik je Bebsy van harte aanraden. Zij bieden naast de standaard bestemmingen ook verrassende nieuwe bestemmingen aan. Ideaal als je het net als ik leuk vindt om plekken te ontdekken waar nog geen massatoerisme is, maar die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Naast buitenlandse stedentrips bieden ze ook verschillende reizen in het eigen land (onder andere naar Amsterdam!) en de buurlanden aan.

Genieten van Amsterdam tijdens Amsterdam Light Festival bebsy

Ik heb genoten van de presentatie (zo ver dat mogelijk was, want juist die dag had ik een zware migraine aanval) kregen we nog een leuke reiskoffer mee naar huis. En na al dat praten over vakanties (waaronder zonbestemmingen!) ben ik er eigenlijk helemaal klaar voor om weer op reis te gaan en nieuwe steden te ontdekken.

Daarnaast maakten we kennis met het merk Lazy Vegan. Een merk dat zich met zijn diepvriesmaaltijden richt op vegetariërs en mensen die zo nu en dan een dagje geen vlees willen eten. De maaltijden vind je in de grotere supermarkten. Er is ruime keuze uit verschillende maaltijden, waardoor iedereen aan zijn of haar trekken komt. We hebben inmiddels vijf verschillende maaltijden in huis en vooral de Mexican stijl maaltijd was een groot succes. Je zou niet zeggen dat de stukjes ‘kip’ gewoon vegetarisch zijn.

Genieten van Amsterdam tijdens Amsterdam Light Festival lazy vegan

Ook aan de kinderen is gedacht, want we kregen een voetbal van Kanjam.eu mee naar huis. En nee, dat was geen gewone voetbal, maar een voetbal die licht geeft in het donker. Hoe gaaf is dat! Op die manier wordt buiten spelen en voetballen nog leuker voor kinderen. De bal kun je gewoon bestellen op de eerder genoemde website. En speelt je kind geen voetbal: ze hebben ook een lichtgevende volleybal, basketbal en American football in het assortiment.

Genieten van Amsterdam tijdens Amsterdam Light Festival kanjam

Tot slot werden we door washok.nl verrast met een fles vloeibaar wasmiddel en wasparfums. Met een wasparfum kun je jouw was precies zo laten ruiken als je dat zelf wil, aangezien er ruime keuze is in verschillende geuren. Ideaal, vooral als je wil dat je was anders ruikt dan het standaard wasmiddel uit de supermarkt.

Genieten van Amsterdam tijdens Amsterdam Light Festival washok

Dokteronline.com

1 REACTIE

  1. Wat leuk om te varen tijdens hem Amsterdam Light Festival! Ik bewandel eigenlijk altijd de (standaard) routes, maar ga zeker volgende keer ook het festival bewonderen vanaf de grachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in