boek je vakantie bij de ANWB

Heb je dat wel eens: je komt iemand tegen met een uniek beroep! Zo niet, lees dan snel verder en ontdek welke bijzondere beroepen lezers hebben. Deze week vertelt Steffie over haar bijzondere beroep: ’80’s dansfitness instructeur.

 

Inhoud

Kiezen van een beroep dat bij je past

Het vinden van een beroep dat bij je past is voor sommigen een fluitje van een cent, terwijl anderen nog lang na hun opleiding blijven zoeken naar iets dat echt bij ze past. Sommige mensen lukt het om van hun hobby of passie een fulltime job te maken, anderen lopen per ongeluk tegen iets aan waar ze uiteindelijk hun beroep van maken.

Uiteindelijk maakt het helemaal niet uit hoe je aan je beroep bent begonnen. Het belangrijkste is dat je je beroep met veel plezier uitoefent. Doe je dat niet, dan is werk werkelijk werken en kun je zomaar in een burnout terechtkomen, omdat je werk als een last op je schouder ligt. Mocht je nog geen passend beroep hebben gevonden? Niet getreurd, misschien doe je wel inspiratie op naar aanleiding van de verhalen van lezers over hun bijzondere beroep.

Vorige week kon je het verhaal lezen van Anesti die rijangst instructeur is. Deze week is het de beurt aan Steffie die ’80’s dansfitness instructeur is.

 

Over Steffie

Op 15 jarige leeftijd werd ik door een badmeester in het water gegooid, maar in plaats van in het zwembad terecht te komen, knakte ik dubbel met mijn rug op de kant van het zwembad. Die badmeester zal waarschijnlijk nooit weten hoeveel dat mijn leven heeft verandert.

Tot mijn 29e heb ik eigenlijk altijd alle signalen van mijn lichaam genegeerd; want ik ben nog jong, dus ik zou alles gewoon nog moeten kunnen, toch? Tot ik een zumba fitness les aan het geven was en ik in een keer voelde; dit zit niet goed.

Ik kon niet meer op mijn benen staan, pijnscheuten door mijn hele lijf! Het eerste wat door mijn hoofd ging: het is echt niet goed, kan ik nog wel dansen? Is mijn dansleven nu dan ineens over? Geen Flamenco meer? Geen salsa meer? Zal ik altijd afhankelijk zijn van de hulp van anderen?

Van 6 maanden niet kunnen lopen naar 80’s dansfitness instructeur

De 6 maanden daarna waren pittig. Ik kon weinig. Lopen onder begeleiding van mijn man; douchen of naar het toilet terwijl ik me vast moest houden aan zo’n ziekenhuis stang. Niet ideaal voor iemand die graag onafhankelijk is en houd van bewegen!

Na 6 maanden startte ik een fysio traject wat de eerste stapjes weer waren. Daarna vertelde de fysio dat het misschien wel goed zou zijn om te starten met pilates. Dat ben ik direct die week gaan doen. En zo… dat was het.. Ik merkte langzaam het verschil. Ik kreeg hoop dat ik ooit weer zou kunnen dansen.

Ooit werd eigenlijk best snel! Na een jaar pilates voelde ik me sterker dan ooit. Ik durfde het weer aan om te gaan dansen. Ik heb nog een operatie gehad die het vertrouwen in mijn lijf weer helemaal heeft teruggebracht. De combinatie van pilates, de operatie, gezonde voeding zorgde ervoor dat ik nu weer kan dansen.

 

Bijzonder beroep: ’80’s dansfitness instructeur

Nu geef ik binnen Funky Fit Zone (funkyfitzone.com, een online bedrijf van Ghislaine en mij) pilates, Funky Fit Dance en Funky Fit Walk. Funky Fit Dance is dansfitness op jaren 80 muziek en de beste muziek van nu. Ik vind het heerlijk om in jaren 80 kleding de les te geven. Ik kom dan ook geregeld in een Jane Fonda pakkie op het scherm. Ik heb choreo’s op Maniac, Footloose en I wanna dance with somebody. Ik wil dat mensen plezier maken tijdes het sporten, dus we schreeuwen lekker mee met de muziek, we lachen en we vergeten dat we 45 minuten cardio aan het doen zijn. Dansen maakt gelukkig.

Funky Fit Walk is het kleine zusje van Funky Fit Dance, waarin de choreo’s simpeler gemaakt worden en er nog meer rekening gehouden wordt met lichamelijke klachten. De Walk heb ik ontwikkeld na mijn operatie toen ik niet mocht sporten, maar wel wandelen. Als het dan regende buiten, liep ik binnen op muziek. Heerlijk vond ik dat!

We zijn vorig jaar juni gestart en hebben al een toffe club aan deelnemers! De ene dame kiest ervoor om live aanwezig te zijn bij de sportsessies, de ander kijkt terug. Iedereen dus zelf bepalen wanneer het goed uitkomt om met plezier te sporten.

Met Funky Fit Zone willen we dat vrouwen met plezier leren bewegen, op een holistische manier aan hun gezondheid leren werken, maar voor mij persoonlijk het allerbelangrijkste; dat dames vertrouwen krijgen in hun eigen lichaam als ze pijnklachten hebben. Je moet misschien alleen even wat aanpassingen maken, om daarna weer jouw passie uit te kunnen oefenen. Je lichaam geeft je alle antwoorden; je moet alleen wel luisteren.

Mocht je een keer mee willen doen, dan kun je een gratis proefles aanvragen.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in