boek je vakantie bij de ANWB

Iedereen is inmiddels wel bekend met het begrip botox en fillers, behandelingen met botox zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, niet in de laatste plaats omdat een en ander steeds voordeliger is geworden. Maar wat betreft de toepassingsgebieden van botox denkt toch iedereen in eerste instantie vooral aan het verwijderen van rimpels en een gladde huid. Het is zeker zo dat botox injecties veel gebruikt worden om rimpels (tijdelijk) te verminderen of te laten verdwijnen, maar er zijn veel meer problemen die kunnen worden opgelost met behulp van botox.

 

Inhoud

Botox tegen overmatig transpireren

Iedereen transpireert bij hevige inspanning of als het warm is, dat is volstrekt normaal. De een zweet wat meer dan de ander, maar er is ook een groep mensen die buitensporig veel transpireert en dat kan als zeer vervelend ervaren worden. Het zorgt voor nare luchtjes en het ziet er niet prettig uit als iemand nat van het zweet is. We transpireren omdat we op die manier onze lichaamstemperatuur kunnen reguleren. Het zweet op de huid verdampt waardoor het lichaam kan afkoelen. Maar overmatig zweten is een vervelende aandoening waarbij de handen, voeten en oksels het meest gevoelig voor zijn.

Botox kan helpen om overmatig zweten tegen te gaan omdat door de injectie met botox de signaaloverdracht naar de uiteinden van de zenuwen van de zweetklieren wordt geblokkeerd waardoor dus minder zweet zal worden geproduceerd. Het resultaten is dat de patiënt dan af is van natte handen en zweetvoeten. Ook hier geldt weer dat een en ander geen permanente oplossing is maar een tijdelijk resultaat.

 

Gummy smile behandelen

Vertaald uit het Engels is een Gummy smile een tandvlees lach. Hiervan is sprake als bij het lachen een groot deel van het tandvlees boven het bovengebit zichtbaar is. Op zich is dat medisch geen probleem op zich, maar veel mensen vinden het gewoon niet mooi om te zien en het oog wil ook wat, nietwaar? De reden van het zichtbaar zijn van een (te) groot deel van het tandvlees is dat de spieren die de bovenlip moeten optrekken net te sterk zijn.

Vroeger werd dit probleem opgelost door middel van een vrij ingrijpende operatie maar tegenwoordig kan een behandeling met botox een eenvoudige oplossing zijn. Botox wordt ingespoten in de spieren die de bovenlip optrekken waardoor die iets minder krachtig werken. Het gevolg is dat de bovenlip minder hoog wordt opgetrokken, waardoor de tandvlees lach (tijdelijk) tot de verleden tijd behoort. De behandeling is zo goed als pijnloos maar het resultaat mag er dus zijn. Het optimale resultaat wordt overigens bereikt na ongeveer 6 weken en zal een maand of 4 maanden blijven.

Bijzondere botox behandelingen migraine

Botox behandeling tegen migraine

Bij migraine is er sprake van hoofdpijn die gepaard gaat met misselijkheid en overgeven. Mensen die last hebben van migraine kunnen in veel gevallen tijdens een aanval geen licht of geluid verdragen. Ze zijn op dat moment het best gebaat bij een compleet verduisterde kamer, rustend op bed. Migraine is een ontzettend vervelende aandoening waar mensen dus echt veel last van kunnen hebben.

Met botox kan zowel migraine als spanningshoofdpijn worden behandeld, omdat een en ander spierverslappend werkt. In bepaalde gevallen is een botox behandeling van de zogeheten fronsrimpel afdoende. Soms is het ook noodzakelijk om daarnaast het voorhoofd, nek en achterhoofd met botox te behandelen.

Een kanttekening is hierbij wel op zijn plaats. Het is zoals met alle botox behandelingen het geval is slechts een tijdelijke oplossing. Maar het kan zeker een aanzienlijke verlichting van de klachten teweegbrengen.

 

Heb jij wel eens een botox behandeling gehad? Zo ja, waarvoor?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in