boek je vakantie bij de ANWB

Ken je dat? Vaderdag staat voor de deur en je schiet in paniek. Want wat geef je je vader(figuur) nu eigenlijk? Hij heeft al zoveel en vragen wat hij wil hebben schiet ook niet echt op. Ben je het zat om met het geijkte standaard cadeau aan te komen? Lees dan snel verder ontdek cadeautips voor Vaderdag voor de vader die alles al heeft.

 

Inhoud

Wat is Vaderdag?

Net als Moederdag is er een speciale dag in het leven geroepen voor alle vaders. Het maakt daarbij niet uit of het om je biologische vader, adoptie, stief of simpelweg een vaderfiguur gaat. De dag werd in 1909 in het leven geroepen door de Amerikaanse Sonora Smart Dodd om haar vader te eren. Haar vader moest na de geboorte van zijn zesde kind afscheid nemen van zijn vrouw.

Vanaf dat moment stond hij er alleen voor, maar zorgde met alle liefde en doorzettingsvermogen voor al zijn kinderen. Toen zijn dochter ouder was kwam zij met Vaderdag op de proppen. Een dag die in het teken staat van vaderschap en het belang van vaders voor de opvoeding en verzorging van hun kinderen. Vaderdag wordt elke derde zondag in juni gevierd.

 

Cadeautips Vaderdag voor de vader die alles al heeft

Net als op Moederdag worden vaders op die dag door hun kinderen in de watten gelegd. Veel kinderen maken een leuke tekening of een knutselwerkje voor hun lieve vader. Wil je jouw vader verrassen of de vader van je kinderen iets extra’s geven? Ontdek dan nu de leukste cadeautips voor vaders die alles al hebben.

 

Geef een beleving cadeau

Veel mensen denken bij een cadeau aan een fysiek cadeautje. Iets dat je echt krijgt. Maar wist je dat een beleving veel leuker is? Je maakt namelijk herinneringen en die zijn duizendmaal belangrijker dan een fysiek product dat kapot kan gaan. En wat is er leuker dan een beleving te geven aan je vader of de vader van je kinderen?

De mogelijkheden daarvoor zijn eindeloos. Dat kan een etentje zijn in zijn lievelingsrestaurant, maar ook een fotoshoot samen met de kinderen. Of wat dacht je van een unieke ervaring, waarbij vader 10 minuten lang mag racen in een dure bolide? Stem de beleving in elk geval af op de interesses van je vader/man.

 

Gadgets waar mannen van houden

Mannen zijn meestal dol op allerlei snufjes en gadgets. Waarom hem niet verrassen met een nieuwe gadgets die misschien nog niet zo lang op de markt is? Je kunt hiermee alle kanten op. Geef iets wat echt nuttig is, zoals bijvoorbeeld een gadget voor zijn telefoon, laptop of tablet. Of geef iets wat gewoon een leuk hebbedingetje is of waarmee hij kan lachen. Denk bijvoorbeeld aan een golfset voor op het toilet of een glas in een gekke vorm.

 

Gepersonaliseerd cadeau

Iets dat het ook altijd goed doet, ongeacht of het nu om een man of een vrouw gaat, is een gepersonaliseerd cadeau. Iets wat je laat maken speciaal voor hem. Dat kan een kopje zijn met daarop een foto van jou samen met je vader of een foto van de kinderen. Of maak een leuk fotoalbum van alle leuke momenten samen met je vader.

 

Cadeau zelf maken

Natuurlijk kun je er geld tegenaan gooien om je vader te verrassen op Vaderdag, maar ook op oudere leeftijd kun je prima met een cadeau aankomen dat zelfgemaakt is. En dat kan werkelijk van alles zijn. Denk aan een leuk gedicht, een schilderij (ook al kun je misschien niet zo goed schilderen) of duik de keuken in om iets lekkers te maken (liefde van een man gaat door de maag en dat geldt ook voor de liefde tussen ouder en kind).

 

Tegoedbonnen voor uitjes en meer

Waarom zou je het bij één cadeau houden? Niets zo leuk als je vader lekker verwennen. Dat kan perfect met een bonnenboekje. In het zelfgemaakte bonnenboekje doe je bonnetjes voor: 1x thuiskomen om te koken voor hem (en je moeder), bonnetje om samen uit eten te gaan, bon voor een leuk uitje, bon om samen iets leuks uit te zoeken en nog veel meer. Je kunt het zo gek/duur/goedkoop maken als je zelf wil. Op die manier kan je vader altijd een bon inruilen tegen een leuke activiteit of een cadeautje.

 

Origineel cadeau voor de sportieve vader

Is jouw vader een fanatieke sporter? Dan kun je je cadeau daarop afstemmen. Laat hem bijvoorbeeld via jouw cadeau kennis maken met een nieuwe tak van sport. Of daag hem uit voor een potje tennis, hardlopen of schaken. Of laat een leuk T-shirt bedrukken met daarop een leuke slogan die duidelijk maakt dat hij de beste en meest sportieve vader is.

 

Meer inspiratie nodig voor een cadeau voor een man? Lees dan snel hier verder en ontdek cadeautips voor mannen. 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in