boek je vakantie bij de ANWB

Op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Bezoek dan eens het Griekse eiland Corfu! Een prachtig eiland met voldoende excursiemogelijkheden, prachtige natuur en natuurlijk mooie stranden en azuurblauw water. Ontdek Corfu met Lord Travel en geniet van je welverdiende vakantie.

 

Inhoud

Griekenland als vakantieland

Als er één land is dat de moeite van het bezoeken waard is in Europa dan is het wel Griekenland. Het land heeft voor ieder wat wils en vooral zonliefhebbers en cultuur liefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken. Tel hierbij heerlijk eten op en de mogelijkheid om tal van eilanden te bezoeken, elk met hun eigen charme en je snapt dat Griekenland een topbestemming is.

Zelf ben ik naar het Griekse eiland Kos geweest, daar heb ik ook kleinere Griekse eilanden bezocht. Mijn man en zoon hebben Kreta bezocht en dit jaar ben ik in oktober naar Corfu gegaan. Vanuit Corfu heb ik Paxos en Antipaxos bezocht (althans, de boot is voor Antipaxos aangemeerd, maar helaas was ik zo zeeziek dat ik buiten bewustzijn was, dus daar heb ik niets van meegekregen). Stuk voor stuk prachtige bestemmingen die je gezien moet hebben.

Ontdek Corfu met Lord Travel paxos
Het prachtige eiland Paxos

Ontdek Corfu met Lord Travel

Corfu maakt deel uit van de Ionische eilanden en is het meest noordelijk gelegen eiland in de Ionische Zee. Een fantastisch eiland dat een mengelmoes is van prachtige groene natuur, bergen, authentieke dorpen, zon, zee en strand. Om het eiland te verkennen is een huurauto een aanrader. Hiervoor kun je terecht bij Lord Travel. Je vindt het kantoor van het autoverhuurbedrijf  bij de luchthaven. Als extra service wordt je van het verhuurbedrijf op de luchthaven naar de verhuurlokatie net buiten de luchthaven zelf gebracht.

Overigens kun je bij Lord Travel niet alleen terecht voor het huren van een auto. Zij verzorgen namelijk een groot deel van het toeristische vervoer op het eiland. Grote kans dat als je een accommodatie met transfer hebt geboekt, dat dit vervoer dan door Lord Travel verzorgd wordt.

Wil je een excursie maken? Ook dan kun je bij dit Griekse bedrijf terecht. Zij organiseren onder andere boottochten naar de eilanden Paxos en Antipaxos. Liever een tour over het eiland? Ook dat is geen probleem. Je kunt diverse highlights bezoeken met de tourbussen. Bovendien verzorgt Lord Travel ook hotelovernachtingen, waardoor het mogelijk is om alles bij één en hetzelfde te boeken. Ideaal, op die manier heb je maar één aanspreekpunt.

Wist je dat het daarnaast mogelijk is om vanuit Corfu Albanië te bezoeken? De kortste afstand tussen Corfu en Albanië is namelijk maar 2 kilometer (over zee). De kortste route met de boot duurt 30 – 35 minuten (snelboot). Er zijn bovendien andere verbindingen die iets goedkoper zijn, maar wel iets langer varen. Via Lord Travel kun je een eendaagse boottocht naar Albanië maken. Dit is echt een aanrader, al zou ik je aanraden om er iets langer te blijven, want het is echt de moeite waard.

 

Met een huurauto van Lord Travel Corfu verkennen

De beste manier om een (Grieks) eiland te verkennen is gebruik te maken van een huurauto. Natuurlijk kun je ook het openbaar vervoer gebruiken of een georganiseerde tour boeken, maar dat geeft je minder flexibiliteit. Voor mij is spontaan plannen maken (en deze weer veranderen) onlosmakelijk verbonden met vakantie vieren. Op Kos hadden wij al een huurauto en op Corfu ook. Deze was van Lord Travel en voldeed precies aan onze verwachtingen. Niet te groot, niet te klein, comfortabel, zeer geschikt om uitjes te maken en bovendien betaalbaar.

Met autoverhuurbedrijven is het altijd zo een ding. Je moet er maar geluk mee hebben, want voor hetzelfde geld belandt je in de Grand Theft van de autoverhuursector. Daar was hier geen sprake van en de mensen van Lord Travel zijn erg behulpzaam en de huur van de auto verliep vlekkeloos. Aanrader dus!

Wij maakten met de auto onder andere een tour naar Paleokastritsa in het noorden, gingen van onze accommodatie (in het noorden van het eiland) naar de hoofdstad en reden door de bergen langs mooie authentieke dorpen met prachtig uitzicht.

Ontdek Corfu met Lord Travel uitzicht bergen
Schitterend uitzicht

Verkeer in Griekenland

Houd er wel rekening mee dat het verkeer in Griekenland heel anders is dan in Nederland. Dat geldt niet alleen voor het verkeer, maar vooral voor de inrichting van de straten. In veel gevallen gaan de wegen op Corfu door de bergen en dat betekent scherpe naaldbochten en deels smalle wegen rijden. Een wegmarkering is er lang niet altijd (of vaak helemaal niet)! Straatverlichting vind je in de bergen niet tot amper (gelukkig zijn er wel lichtgevende wegmarkeringen aan de zijkanten). En dat kan een autorit behoorlijk spannend maken.

Toen wij laat in de avond (dank aan de spontane staking op Brussel Charleroi Airport) en een vertraging van bijna 2 uur aankwamen, moesten we na het oppikken van de auto nog helemaal naar het noorden van het eiland rijden. De medewerker van Lord Travel keek bedenkelijk toen ik aangaf waar we naar toe moesten, maar ik zocht er verder niets achter.

Na een rit die normaal een uur zou moeten duren en waar ik dus bijna 2 uur over deed, weet ik waarom die man zo bedenkelijk keek. Google Maps heeft mij de moeilijkste route opgestuurd, waarbij de ene na de andere scherpe naaldbocht kwam. Dit dus in het pikkedonker (met naast mij afgrond, die ik gelukkig niet in de gaten had!) met soms hele gehaaste tegenliggers (op wegen waar je eigenlijk alleen met 1 auto kon rijden). Deels kroop ik over de weg met 20 km/u omdat er gewoonweg geen overzicht was en ik niet voorbereid was op zulke steile bochten.

Overigens heb ik de dagen erna probleemloos door de bergen en over de Griekse wegen gereden. Mijn rijstijl was direct afgestemd op het lokale verkeer, dankzij het feit dat ik jarenlang in Suriname heb gewoond, waar het verkeer nog veel chaotischer is. Maar goed, belangrjik is wel dat je er rekening mee houdt dat het verkeer heel anders is. Richt je ogen niet alleen op het verkeer, maar ook op de weg, op die manier kun je kuilen en slechte weggedeeltes ontwijken.

Ontdek Corfu met Lord Travel hop on hoff bus

 

Hop on Hop off bus door Corfu stad

Als je op Corfu bent mag een bezoek aan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. De stad valt direct op door het oude Venetiaanse gedeelte. Een must als je het eiland bezoekt. Om geen enkel highlight te missen, kun je het beste de Hop On Hop Off bus pakken. Dit hebben wij ook gedaan, net als op Mallorca. Op die manier mis je geen enkele bezienswaardigheid. Je kunt bij elke halte uitstappen en weer opstappen, want je ticket is afhankelijk van je keuze 24- 48 uur geldig.

De huurauto kun je op verschillende plekken in de stad parkeren. Mijn auto stond in de buurt van de nieuwe haven, bij een betaalde parkeerplaats. Dat gaf mij net een beetje meer zekerheid dat ik de huurauto niet onbeheerd achterliet. Bij de nieuwe haven is tevens de opstapplaats en mogelijkheid om tickets te kopen voor de hop on hop off bus.

Bijkomend voordeel van deze bustour is dat je lekker bijgekletst wordt over de verschillende highlights langs de route. Zo leer je direct meer over de geschiedenis en cultuur van Corfu. Als je er zelf op uitgaat, dan mis je dus veel belangrijke informatie.

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in