boek je vakantie bij de ANWB

Lees onze dagje uit tip Avonturia Den Haagen ontdek of  het de moeite waard is om er naar toe te gaan. Wij zijn er geweest en vertellen je graag alles over Avonturia Den Haag.

 

Inhoud

Wat is Avonturia?

Persoonlijk ken ik Avonturia nog als de Vogelkelder, een kleine maar bijzonder gezellig ingerichte dierenwinkel uit Den Haag. De kleine winkel zat in een zijstraat van de Fahrenheitstraat en viel op door een enorm mooi aangelegde vijver midden in de winkel, inclusief bruggetje. Toen verkochten ze verschillende kleine knaagdieren, vogels en verzorgingsproducten. Mijn vriendin en ik kwamen graag in de winkel tijdens onze pauzes op de middelbare school en we genoten altijd van de sfeer en de uitstraling.

Jaren later is de Vogelkelder verhuist naar een voormalige fabriekshal en uitgegroeid tot wat het tegenwoordig is: een dierenwinkel met tal van activiteiten voor jong en oud. Het schijnt overigens ook de grootste dierenspeciaalzaak in de Benelux te zijn. Dit geloof ik graag, aangezien je hier wel een tijdje kunt vertoeven.

 

review avonturia benodigdheden

 

Dagje uit tip Avonturia Den Haag

Het eerste dat opvalt als je binnenkomt is de sfeer: het oog wil ook wat en dat hebben ze hier heel goed begrepen. Vooral kinderen zullen er hun ogen uitkijken. Het assortiment is goed gesorteerd en onderverdeeld in verschillende ‘werelden’. Dit maakt het vinden van accessoires, voeding en allerlei benodigdheden voor je hond, kat, vogel, reptiel, vissen of knaagdier bijzonder makkelijk.

We zijn hier met onze tieners geweest en zij hebben zich eigenlijk geen minuut verveeld. Bij de afdeling van de papegaaien was er een kaketoe die niet meer weg wilde bij mijn dochter en als het aan mij had gelegen had hij mee naar huis gemogen (gelukkig heb ik een verstandige man, anders leefden we in een dierentuin).

 

Review Avonturia papegaai

Tussendoor hebben we nog een kleinigheid genuttigd in het restaurant op de eerste verdieping (ook heel sfeervol en gezellig ingericht, met hele aardige en attente medewerkers) en ook dat beviel prima. De keuze is redelijk en de prijzen betaalbaar.

 

Extra activiteiten Avonturia

Het is niet alleen een dierenspeciaalzaak er is nog veel meer, vooral voor kinderen. Wat dacht je van een gezellige vijver waar papegaaien en flamingo’s te bewonderen zijn (en nee, niet in een kooi, maar gewoon loslopend). De reptielen zijn geplaatst in een speciale grottengang (natuurlijk wel in bakken).

 

Review Avonturia vijver

 

Er is ook een speciale speurtocht die je langs allerlei aparte dieren leidt. Alsof dat nog niet genoeg is, is er inmiddels ook de Expeditie Bombay geopend. Kinderen die hun kinderfeestje hier willen vieren kunnen kiezen uit tal van activiteiten, zoals kaarsen maken van bijenwas, lavabollentocht of een avontuurlijke fotoshoot.

Daarnaast vind je er ook een dierenkliniek en een hondenwassalon. Voldoende redenen dus om eens langs Avonturia te gaan.

 

Aanrader: absoluut! Of je nu wel of geen dieren hebt, Avonturia is zoals de naam al aangeeft een echt avontuur. Niet alleen voor jonge kinderen, maar ook oudere kinderen en zelfs volwassenen kunnen hier heerlijk genieten en bijkomen tussen alle dieren. Bovendien is de toegang voor de meeste dingen gratis, terwijl het haast een mini dierentuin is.

Minpunt: als je van dieren houdt heb je er waarschijnlijk een nieuwe verslaving bij en moet je je portemonnee goed bewaken 😉

Prijs/kwaliteitsverhouding: de toegang is gratis dus perfect. Voor bepaalde activiteiten moet je wel betalen, maar de prijs valt reuze mee en pret is gegarandeerd.

Voor herhaling vatbaar: absoluut. Als ik mijn kinderen vandaag zou vragen om er nog een keer naar toe te gaan, dan weet ik zeker dat ze zo in de auto zullen springen (en ja, het zijn tieners!).

Van ons krijgt Avonturia Den Haag een dikke 9,5

 

Algemene informatie Avonturia Den Haag

Adres: Avonturia Den Haag

Kerketuinenweg 3

Den Haag

 

Openingstijden: maandag – vrijdag 9:00 – 18:00 uur

Zaterdag 9:00 – 17:00 uur

Zondag 12:00 – 17:00 uur

Er worden het hele jaar door verschillende extra activiteiten georganiseerd, waarbij je soms ook je huisdier mee mag nemen. Houd de website  in de gaten voor meer informatie.

Bereikbaarheid: er is een grote (gratis) parkeerplaats en er rijden diverse trams en bussen in de buurt

Toegang: gratis (voor bepaalde activiteiten moet je een kleine bijdrage betalen

 

Leestip: 5 Uitjes voor kinderen in Den Haag

 

Review Avonturia reptiel

 

*Op de gebruikte foto’s geldt copyright. De foto’s zijn en blijven mijn intellectueel eigendom. Wil je de foto gebruiken? Stuur mij dan een mailtje.

Ben jij wel eens in Avonturia geweest?

 

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in