boek je vakantie bij de ANWB

Deze DIY is speciaal voor de Kerstdagen. Maak met knutsel aluminium deze leuke DIY 3D Kerstster theelichthouder. Brandveilig en bovenal een unieke Kerstdecoratie. Doe ook direct mee aan de bloghop 24 Days till Christmas

 

Inhoud

Lichtjes tijdens de donkere dagen

Veel mensen houden ervan om tijdens de lange, donkere winteravonden kaarsen of lichtjes aan te zetten. Niet zo gek, dat maakt het namelijk net iets gezelliger. Je kunt zelf aan de slag gaan en bijvoorbeeld deze leuke DIY winterdecoratie in fles met verlichting maken. Past perfect bij de feestdagen of je hangt gewoon kerstlichtjes op. Een andere manier is om theelichtjes en kaarsen aan te zetten. Met deze leuke DIY kerstster hoef je geen theelichthouder te kopen, deze maak je namelijk gewoon zelf.

 

DIY 3D Kerstster theelichthouder

Deze Kerstster theelichthouder heb ik gemaakt toen ik een jaar of 7 of 8 was. Dat was toen ik nog in Duitsland op de basisschool zat. Ik heb tot mijn tiende in Duitsland gewoond 😉 Ik vond het toen al ontzettend leuk om deze kerstster te maken en wilde dit graag nog eens proberen. Ook om te zien of het echt zo leuk is om te maken of dat het meer de herinnering daaraan was. Eerlijk is eerlijk: ik vond het heel leuk om het nog een keer te doen. En vandaag deel ik dit leuke knutselwerkje met jullie.

 

Benodigdheden

 • Knutsel alufolie
 • Schaar
 • Potlood
 • Pen
 • Bord of iets anders dat rond is
 • Geodriehoek
 • Klein glaasje
 • Theelicht (eventueel in glas)

 

 

DIY 3D theelichthouder voor kerst knutselen

Hieronder vind je stap voor stap uitgelegd hoe je de theelichthouder moet maken. Vind je dit te ingewikkeld? Maak dan deze simpele theelichthouder met houten wasknijpers.

 1. Leg het bord op de knutsel alufolie en trek de rondom de rand een lijn met de penDIY 3D Kerstster theelichthouder tekenen
 2. Knip het rondje vervolgens uit met de schaar (pas op: de folie is bijzonder stug)
 3. Zet nu het kleine glaasje in het midden en trek een lijntje om de rand met de pen
 4. Je hebt nu een groot rondje met in het midden een cirkelDIY 3D Kerstster theelichthouder midden cirkel
 5. Trek nu met de geodriehoek lijntjes zoals hieronder aangegevenDIY 3D Kerstster theelichthouder lijntjes
 6. Knip nu langs de lijntjes tot het midden
 7. Als je het goed hebt gedaan heb je nu iets in handen dat lijkt op een zonDIY 3D Kerstster theelichthouder zon
 8. Nu moet je je potlood gebruiken: rol met behulp van je potlood de hoek om tot het midden
 9. Dan pak je de andere hoek en rol je dit over de halve punt heenDIY 3D Kerstster theelichthouder ster maken
 10. Op die manier ontstaat de eerste punt van je ster
 11. Doe dit rondom, zodat er een grote Kerstster ontstaat
 12. In principe zou je dit al kunnen gebruiken als theelichthouder
 13. Om er een beetje een 3D effect aan te geven maak je de ster nog een keer. Dat kan in een hele andere kleur of je draait de folie gewoon even om (dan heb je ook een andere kleurDIY 3D Kerstster theelichthouder 2 sterren
 14. Aan het einde heb je nu twee sterren die je een beetje versprongen op elkaar legt
 15. In het midden is voldoende ruimte over voor het plaatsen van een theelichtje, al dan niet in een glaasje (voor nog meer veiligheid)
DIY 3D Kerstster theelichthouder verlicht
Voor de foto de kaars even aangestoken

Kleine tip: je hoeft de opgerolde punten niet te lijmen, maar het mag natuurlijk wel. Je kunt de 3D kerststerren verwerken in mooie kerststukken.

Bloghop 24 Days till Christmas

Zoals ik aan het begin van de blog al aangaf vormt dit knutselwerkje een onderdeel van een zogenaamde bloghop. Een bloghop is een virtuele rondgang langs verschillende bloggers. En omdat het bijna kerst is komt er elke dag een nieuwe blog bij. Volg je ons? Dan ben op je 24 december langs 24 verschillende blogs gehopt en heb je voldoende inspiratie opgedaan voor de feestdagen.

Als het goed is ben je via Nadia van de blog happinessfromme.com op mijn blog terecht gekomen. Op haar blog laat Nadia zien hoe je een Kerstdoeboek maakt. Verder vind je op de blog heel veel verschillende onderwerpen, vooral gericht op vrouwen in de leeftijd 23 – 68 jaar.

 

Ik stuur je door naar Iris van de blog eenmooigebaar.nl. Op haar blog laat Iris zien hoe je een mooie Kerstbal kunt maken. Let op: deze blog is pas op 4 december 2020 beschikbaar, omdat zij de volgende is waar je naartoe kunt hoppen. Iris heeft een blog die in het teken staat van haken. Op haar website staan heel veel gratis patronen. Een aanrader voor iedereen die dol is op haken!

Doe je gezellig mee met de bloghop: 24 day till Christmas?

 

 

Heb je nog vragen over de 3D Kerstster? Stel ze dan hieronder in een comment.

 

 

Dokteronline.com
Vorig artikelGeniet van een kopje thee van Flora Tea
Volgend artikelAppel speculaas granola zelf maken
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in