Wil je deze winter iets bijzonders op tafel zetten? Geniet van een kopje thee van Flora Tea. Bloemen in een glas die uiteindelijk een heerlijk kopje thee worden. Ideaal om op te warmen na een lange winterse wandeling.

 

Wat is Flora Tea?

Misschien heb je er al van gehoord, misschien ook niet. Flora Tea is een theemerk dat zich onderscheidt door de theeballen/theeharten gevuld met bloemen die opengaan als deze in aanraking komen met kokend water. De groene theebladeren worden samen met geselecteerde gedroogde en aromatische bloemen met de hand gebonden. Het merk heeft sinds de oprichting in 2006 diverse onderscheidingen gekregen voor de thee die zij aanbieden. Onderscheidingen die Flora Tea verdient heeft zijn onder andere de Grat Taste Award en de iTQi.

 

Waarom kiezen voor Flora Tea?

Thee is maar thee zou je denken, maar je kunt er ook een hele beleving van maken. Bij een gewone thee stop je het theezakje in het kopje of glas, laat het gedurende een aantal minuten trekken en je hebt thee. Flora Tea is een hele beleving. Je kookt water, kiest een bloem en doet deze in het glas. Vervolgens giet je er kokend wat op en dan is het wachten geblazen. Binnen enkele minuten heb je een mooie bloem in je glas. Vervolgens kun je kiezen van een heerlijk kopje thee.

Geniet van een kopje thee van Flora Tea menukaart
‘Menukaart’ met de verschillende smaken thee

Genieten van een kopje thee van Flora Tea

Zelf drink ik af en toe thee en daarbij ben ik best kieskeurig. Ik let er altijd op welke thee ik kies, want deze moet aansluiten bij mijn smaak (natuurlijk), maar meer nog bij mijn behoeften. En dan heb ik het niet zo zeer over het feit dat ik het koud heb en thee ideaal is als je op wilt warmen. Thee is niet zomaar thee, want de gebruikte kruiden en bloemen hebben vaak geneeskrachtige eigenschappen. Zo schreef ik al een keer wat basilicumthee voor je kan doen, evenals salie. Ik let dus bij mijn keuze vooral op wat de kruiden voor mij kunnen doen.

Omdat ik nieuwsgierig was naar Flora Tea kreeg ik een leuk pakketje thuisgestuurd. Er zat een mooi kristallen glas bij en drie verschillende smaken thee. Via de ‘menukaart’ kan ik precies zien welke thee welke kruiden en bloem bevat en waar deze goed voor zijn. Vandaag heb ik thee met de naam ‘Flying Snow’ geproefd. Een heerlijke thee met goudsbloem en kokossnippers.

Goudsbloem is een aanrader als je verkouden bent of last hebt van keelpijn. Kokossnippers en kokos in het algemeen wordt hier in huis heel veel gebruikt. We maken er zelfs grappen over als er iets is: smeer er maar kokosolie op. De kokossnippers in de thee zijn onder andere goed voor de lever en je maag. Allemaal goede eigenschappen dus. De thee werd gemaakt en het opengaan van de bloem is ontzettend leuk om te zien. In eerste instantie komen de kokossnippers naar boven drijven en dan opent de bloem zich. Terwijl de thee afkoelt naar een drinkbare temperatuur zakken de kokossnippers naar de bodem van het glas, waarna je kunt genieten van heerlijke thee.

flora tea in glas

 

Welke smaken thee zijn er?

Nu ben je vast benieuwd welke smaken thee er allemaal zijn. Het gaat in alle gevallen om groene thee in combinatie met een bloem of bloemen. Je hebt de keuze uit:

  • Jasmijn
  • Goudsbloem
  • Anjer
  • Roos
  • Amaranth
  • Lelie

Hier vind je meer informatie over de werkingen van de verschillende ingrediënten.

 

Algemene informatie

Wil je Flora Tea zelf eens uitproberen? In de webshop vind je verschillende opties. Je kunt de losse theebollen per 2 stuks bestellen voor 5,99 euro. Of je bestelt een geschenkverpakking (cadeautip voor de feestdagen!) met daarin diverse soorten thee. Een proeverij met 3 verschillende theesoorten en een glas behoort eveneens tot de mogelijkheden.

 

Laat me weten als je zelf eens Flora Tea hebt geproefd.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.