boek je vakantie bij de ANWB

Of je nu gaat trouwen of een jubileum te vieren hebt, een zelfgemaakte enveloppendoos maakt het feest helemaal compleet. Daarbij kun je een zelfgemaakte enveloppendoos helemaal afstemmen op de verdere aankleding van het feest. Voor de DIY enveloppendoos voor bruiloft zelf maken zijn niet al te veel materialen nodig en je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Makkelijke handleiding voor het maken van een enveloppendoos.

 

 

 

Inhoud

Benodigdheden voor de enveloppendoos

– Doos/dozen (dozen kunnen klein/groot/vierkant/rechthoekig zijn en kunnen bijv. ook gestapeld worden)
– Karton of stof voor het bekleden van de doos/dozen (kleur naar keuze)
– Versiering (bijv. bloemen, glitter, naambordjes, foto)
– Lijm
– Schaar
– Potlood
– Vel wit papier

 

DIY enveloppendoos voor bruiloft maken

1. Begin met het maken van een schets, zodat je een idee hebt hoe het er uit moet gaan zien
2. Als met een doos gewerkt wordt maak dan aan de gewenste zijde een kleine opening, die groot genoeg is om er enveloppen in te kunnen doen. Probeer dit desnoods even zelf uit. Voor een gestapelde doos gaat het iets anders: stapel de dozen dan op elkaar en bepaal waar de opening moet komen.

DIY enveloppendoos zelf maken opening
3. Is gekozen voor een doos, dan kan deze rondom bekleed worden met karton of stof. Worden er meerdere dozen gestapeld, zorg er dan voor dan de enveloppen van boven naar beneden kunnen vallen. Hierdoor dienen de bodems van de dozen deels verwijderd te worden. Voor het stapelen de dozen apart bekleden en vervolgens  stapelen en op elkaar lijmen .

DIY enveloppendoos zelf maken versiering
4. Voor de versiering kan gebruik gemaakt worden van bloemen, figuurtjes, glitter, hartjes, naambordje enz. Dit is geheel afhankelijk van de gelegenheid waarvoor de enveloppendoos gemaakt wordt.

Tips voor de zelfgemaakte enveloppendoos

Een enveloppendoos wordt doorgaans voor een huwelijk gebruikt. Natuurlijk je kun deze ook gebruiken voor een kinderverjaardag. Steeds vaker krijgen kinderen een kaart met inhoud en niets is leuker dan dat het kind dan een eigen enveloppendoos heeft. Achteraf kan de jarige dan nog extra genieten tijdens het openen van de doos. Bij het bekleden van de doos voor een kind kun je gebruik maken van kadopapier of wit karton. Daarop kun je dan persoonlijke wensen schrijven of er een tekening op maken. Natuurlijk ook  compleet af te stemmen op het thema van het verjaardagsfeestje.

 

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in