boek je vakantie bij de ANWB

DIY natuurlijke gezichtstoner maken. Een toner wordt gebruikt na het reinigen van het gezicht. Als het gemaakt is van natuurlijke ingrediënten in de juiste samenstelling heeft het ook nog een gunstig effect op de huid. Deze gezichtstoner is speciaal voor de onreine huid (puistjes, acne) en helpt deze te kalmeren en herstellen.

 

Inhoud

Acne en puistjes

Vooral tieners en jong volwassenen kunnen onder andere door hormoonschommelingen last krijgen van puistjes en acne. Terwijl de een hier nauwelijks tot geen last van heeft, zijn er anderen waarvan het gezicht vol puistjes en acne zit. Omdat puistjes en acne het gezicht ontsieren schamen veel pubers zich hiervoor. Er worden allerlei middeltjes gekocht om van de vervelende huidaandoening af te komen. Hoe meer chemische middelen echter gebruikt worden, hoe erger het wordt. In het geval van acne en puistjes, zowel in het gezicht, als de armen, schouders en rug kun je eter natuurlijke middelen gebruiken. Onderstaande gezichtstoner is gemaakt van 100% natuurlijke middelen en kalmeert de huid, waardoor deze sneller herstelt.

 

Benodigdheden

15 druppels etherische olie citroen

15 druppels etherische olie lavendel

7 druppels etherische olie tea tree

3 druppels etherische olie wierook (optioneel)

Kokosolie (vloeibaar)

Flesje met druppelaar (30 ml)

 

DIY Natuurlijke gezichtstoner maken

  1. Zorg voor een steriel flesje. Hygiëne bij de bereiding van natuurlijke genees- en verzorgingsproducten is niet alleen belangrijk voor de houdbaarheid ervan Het heeft ook invloed op de werking van de natuurlijke bestanddelen.
  2. Vul eerst de etherische oliën in het flesje. Schroef de dop erop en wrijf deze in verticale positie ongeveer 30 seconden tussen je handpalmen.
  3. Vul hierna het flesje met de vloeibare kokosolie
  4. Om de olie goed met de etherische oliën te laten mengen wrijf je deze opnieuw in verticale positie ongeveer 30 seconden tussen je handen.

 

Gebruik natuurlijke gezichtstoner

De natuurlijke gezichtstoner mag uitsluitend op een schone huid aangebracht worden. Reinig daarom eerst je huid en je handen. Sprenkel vervolgens een paar druppels van de gezichtstoner op je handen en verdeel deze voorzichtig op je huid.

 

Etherische olie: citroen

Citroen heeft een frisse geur en is onmisbaar voor een gezond lichaam. De antibacteriële en antivirale werking van de vrucht versterkt een verzwakt immuunsysteem.

 

Etherische olie: lavendel

Lavendel behoort tot de meest gewilde en gebruikte olieën en heeft een heerlijke bloemengeur. Lavendel wordt gebruikt als natuurlijk kalmeringsmiddel, luchtverfrisser, houdt insecten op afstand, is kalmerend, verzachtend en pijnstillend.

 

Etherische olie: tea tree

Tea tree is een samengestelde olie en heeft een frisse geur. Tea tree heeft een licht pijnstillende werking en is onder andere werkzaam tegen schimmels.

 

Etherische olie: wierook

Wierook heeft een bijzonder desinfecterende werking, is rustgevend en slijmoplossend. Het gebruik van wierook is in het bijzonder aan te raden voor de behandeling van zweren en huidziekten. In combinatie met andere etherische oliën kan het de werking ervan versterken.

 

Heilzame werking van kokos

De kokosnoot heeft een brede werking en wordt voor diverse aandoeningen gebruikt. Voor het maken van natuurlijke geneesmiddelen wordt bijna altijd kokosolie gebruikt. Onder andere vanwege de antibacteriële werking en het feit dat kokosolie zonder problemen op de huid gebruikt kan worden, waarbij deze zelf verzorgend werkt.

 

Ben je net zo enthousiast over etherische olie als ik? Lees dan vooral ook mijn andere blog waarin ik 100 manieren om etherische olie te gebruiken bespreek.

 

 

Beauty Banners

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in