boek je vakantie bij de ANWB

In deze tutorial leg ik je stap voor je stap uit hoe een DIY Unicorn taarttopper van fondant te maken. DeE leuke taarttopper is een must voor alle unicornfans. Niet moeilijk om te maken, wel een echte eyecatcher voor elke taart.

 

Inhoud

Unicorns blijven trendy

Unicorns of eenhoorns zijn al een hele lange tijd een echte trend. Je ziet ze echt overal op terugkomen: van gebruiksvoorwerpen tot kledingstukken. Toen mijn dochter 16 werd wilde zij een unicorntaart hebben. Omdat we pas geremigreerd waren naar Nederland en wij met alles opnieuw moesten beginnen wist ik niet wat te doen. Gelukkig had ik een mooi bakpakket gewonnen van Tasty Me en kon ik alsnog aan de slag. Het resultaat was een heerlijke Nutella slagroomtaart afgewerkt met fondant en deze leuke DIY unicorn taarttopper van fondant. Wil je de taarttopper ook gaan maken? Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je dit moet doen.

 

DIY unicorn taarttopper van fondant maken

Voordat je aan de slag kunt gaan eerst even een tip: fondant heeft tijd nodig om hard te worden. Je kunt de taarttopper dus best een tijd van tevoren maken. Zorg ervoor dat de taarttopper in een droge, niet te warme ruimte kan drogen. Doe dit zeker niet in de koelkast!

Voor het maken van de unicorn taarttopper heb je de volgende producten nodig

  • Wit fondant
  • Klein beetje geel fondant
  • Beetje fondant in de volgende kleuren: groen, blauw, roze en zwart
  • Klein beetje rode kleurstof
  • Tandenstokers
  • Water of speciale ‘lijm’
  • Modelleerspullen
  • Optioneel: zilver dust poeder

Heb je net als ik geen zwarte fondant? Gebruik dan gewoon zwarte ‘parels’ uit zo een mooie mix met kleine hagelslag (zie foto). Helaas ken ik de professionele namen er niet van in het Nederlands. Doordat we jarenlang in het buitenland hebben gewoond ken ik van alles alleen de Amerikaanse namen 😉

 

Zo maak je de DIY unicorn taarttopper van fondant

Begin met het kneden van een stukje wit fondant

Neem een gekneed stuk en vorm hiervan een ei met een punt (zie foto). Dit wordt het lijfje. Druk het ‘ei’ aan de onderkant een beetje plat

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken
Lijfje

 

Als volgende worden de benen gemaakt. 2 Langere en dikker stukken worden de achterpoten en twee korte en ietwat dunnere de voorpoten. De poten worden gerold en aan de bovenkant een klein beetje plat gedrukt.

 

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 4
Pootjes
DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 5
Pootjes met de losse hoeven ervoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem een klein beetje gele fondant, kneed goed door en vorm hiervan vier bolletjes. Dit worden de hoeven die onder de poten komen. De bolletjes worden tegen de poten platgedrukt (zie foto)

 

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 6

 

Leg het lijfje en de poten opzij, neem weer een stukje wit fondant dat goed doorgekneed is en vorm nu het hoofdje. Dit is een beetje moeilijk uit te leggen, maar ik zal het proberen: vorm eerst een bol die je plat drukt. Nu druk je de geplette bol op 2/3 hoogte aan de zijkanten een beetje in. Het bovenste deel blijft platter, terwijl het onderste waar de snuit komt iets meer vormgegeven moet worden.

 

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 7
Hoofdje

Met je modeleergereedschap kun je nu de neusgaten maken en gaten waarin de ogen komen

Voor de ogen zwarte fondant of kleine zwarte hagelslagbolletjes nemen. Om het gezicht meer flair te geven heb ik met wat rode kleurstof wangen gemaakt en een klein wit stukje fondant in het oogje gedrukt om deze levendig te maken

 

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 8

 

Leg even alles opzij en maak twee oortjes, door uit het geknede witte fondant 2 driehoekjes te snijden die je een beetje vorm geeft (afgeronde hoekjes en een beetje opbollen)

 

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 9
Oortjes

 

Nu wordt het tijd om het lijfje in elkaar te zetten: neem het lichaam en druk er een tandenstoker in. Hierop zet je straks het hoofdje. De twee achterpoten worden liggend rechts en links naast het lijf gelegd en aan de achterkant aangedrukt. De voorpoten worden aan de voorkant bevestigd met wat water of speciale ‘lijm’.

 

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 10
Lijfje van de unicorn

 

Voordat je het hoofdje bevestigd maak je eerst manen met de verschillende kleuren fondant die je eerst gekneed hebt

 

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 11

 

De manen kun je naar eigen inzicht op het voorhoofd bevestigen, evenals de oren

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 12

 

Neem nu een beetje geel fondant, kneed goed door en maak er twee dunne rolletjes van. Neem een tandenstoker en rol hier beide strengen omheen. Dit wordt de hoorn van de unicorn

 

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 13

 

Prik de hoorn op het voorhoofd tussen de gekleurde manen

Maak tenslotte een mooie staart met alle kleuren fondant die je voor de manen hebt gebruikt. Dit lukt het beste als je van alle kleuren een rolletje maakt en deze om elkaar heen draait. Aan de achterkant bevestigen met een beetje water of ‘lijm’

Als laatste kun je het hoofdje op het lijfje prikken. Zorg dat je een klein beetje water of ‘lijm’ op de bovenkant van het lijfje zet, zodat het hoofdje goed vast blijft plakken

Klaar is je DIY unicorn taarttopper van fondant

 

DIY Unicorn taarttopper van fondant maken 2

 

In plaats van gele hoeven en een hoorn in geel en wit kun je ook dust poeder gebruiken in de kleur zilver of goud. Ik heb het dus poeder wel gekocht, maar uiteindelijk toch niet gebruikt.

 

 

 

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in