boek je vakantie bij de ANWB

De meeste mensen zitten jaren bij dezelfde internetprovider en hebben geen idee van de verschillende mogelijkheden die er in de tussentijd zijn ontstaan. Misschien ben je zelfs wel elk jaar meer gaan betalen en is het heel goed mogelijk om elders goedkoper en beter internet af te sluiten. Daarom loont het zeker om te vergelijken. Helemaal nu we door de inflatie allemaal met hogere kosten te maken hebben. Juist nu is het belangrijk om te besparen. Maar hoe vind je een internet abonnement dat aan al jouw wensen voldoet? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

 

Inhoud

Welke internetsnelheid heb je nodig?

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welke internetsnelheid je precies nodig hebt. Hier wordt de prijs van het abonnement ook voor een groot deel op gebaseerd. Providers bieden over het algemeen verschillende snelheden aan, zodat er voor iedereen een passende internetverbinding te krijgen is. Maar welke internetsnelheid heb je nodig? De meeste providers bieden de volgende mogelijkheden aan:

 

30 Mbit/s: deze snelheid is voldoende voor een klein huishouden. Hierbij wordt het internet incidenteel gebruikt om te surfen of te mailen. Streamen wordt niet of slechts beperkt gedaan. Dit internet volstaat bij het gelijktijdig gebruik van circa twee apparaten.

 

50 Mbit/s : maken er meerdere mensen tegelijkertijd gebruik van het internet? Dan is het verstandig om voor een iets hogere snelheid te kiezen. Hierdoor gaat downloaden en uploaden ook stukken gemakkelijker.

 

100 Mbit/s en hoger: worden er meerdere apparaten in huis gebruikt? Stream je veel of speel je veel online games? Kies dan voor een snelheid van 100 Mbit/s of hoger.

 

Wel of geen glasvezel internet?

Steeds meer huishoudens zijn de afgelopen jaren aangesloten op het glasvezelnetwerk. Ook de komende jaren wordt het netwerk steeds verder uitgebreid. Wellicht is dit ook al mogelijk bij jou in de straat. Indien de mogelijkheid bestaat, is dit zeker het overwegen waard. Glasvezel internet is niet alleen betrouwbaarder, maar ook nog eens stukken sneller dan bij een traditionele verbinding.

Daarnaast zien we dat de tarieven voor glasvezel internet tegenwoordig nauwelijks nog verschillen met een traditioneel abonnement. Zo geniet je van sneller internet tegen dezelfde prijs als je gewend was.

 

Enkel internet?

De meeste providers bieden pakketten aan met internet, tv en bellen. Maar is dit ook wel echt nodig? Zo zijn er genoeg mensen die nauwelijks nog gewone televisie kijken. Die enkel nog streamingdiensten gebruiken. Een vaste lijn gebruiken we ook nagenoeg niet meer. Kies voor een bundel dat past bij jouw verbruik. Zo kan je al snel tientallen euro’s per maand besparen en eventueel extra investeren in sneller internet.

 

Onderhandel met je provider

Ben je toch tot de conclusie gekomen dat je bij dezelfde provider wil blijven? Maar heb je het idee dat het goedkoper zou kunnen? Neem dan contact op met je provider en leg de situatie uit. Zij kunnen advies geven over het aanpassen van je abonnement en eventueel zelfs kortingen verschaffen om blijven aantrekkelijker te maken.

Dokteronline.com
Vorig artikelBLOY Institute introduceert de LYMA Laser
Volgend artikelGratis schoen zetten: hier moet je zijn
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in