boek je vakantie bij de ANWB

Het gaat hard richting kerst, misschien heb je alles al in huis of ben je nog bezig met de laatste voorbereidingen. Hier in Nederland worden boodschappen met de dag duurder. In Duitsland zijn boodschappen tot nu toe nog steeds een heel stuk voordeliger. Ontdek nu waarom je jouw kerstboodschappen in Duitsland wil doen.

 

Inhoud

Boodschappen doen in Duitsland

Het is algemeen bekend dat de prijzen van boodschappen in Duitsland een heel stuk lager liggen. Dat komt enerzijds door de BTW die anders berekend wordt en anderzijds door het feit dat de benzinekosten in Duitsland een heel stuk lager liggen. Dit alles telt natuurlijk mee in de berekening van de prijzen in de winkels.

 

Waarom je jouw kerstboodschappen in Duitsland wil doen

Nu is het eigenlijk het hele jaar door voordeliger om je boodschappen in Duitsland te doen. Maar dat geldt dubbel en dwars voor de feestdagen. Voor Kerst in Duitsland wordt groots uitgepakt. Voor Duitsers is Heiligabend (kerstavond, 24 december) een hoogtepunt in het jaar. Dat kerst zo belangrijk is zie je heel goed als je door een Duitse stad rijdt. Overal zie je versieringen in de huizen, waar dit in Nederland nog redelijk beperkt is. Er worden (onder normale omstandigheden) in nagenoeg elke stad kerstmarkten georganiseerd en de winkels liggen vol met de lekkerste producten.

Leestip: Goedkope dupes van de DM vanaf 0,99 euro

En juist dat laatste is één van de redenen om je kerstboodschappen in Duitsland te doen. Traditioneel wordt in Duitsland ook heel veel gebakken voor en rond de kerstperiode. En daarbij wordt eveneens groots uitgepakt. Vaak begint men al in november met bakken, zodat bijvoorbeeld de Kerststol een aantal weken kan liggen om de smaak goed door te laten dringen. Koekjes worden in allerlei vormen en met allerlei smaken gebakken.

Waarom je jouw kerstboodschappen in Duitsland wil doen bakspullen

 

En waar je het in Nederland moet doen met een beperkt bakassortiment kun je in Duitsland je hart ophalen. Je vindt er werkelijk van alles en nog wat. Van allerlei kruiden (waaronder Lebkuchengewuerz voor het maken van echt ginger bread of Lebkuchen zoals ze in Duitsland zeggen) tot Pottasche (potas) om je gebak in de hoogte te laten rijzen. Maar ook versieringen voor koekjes, chocolade, nougat, noten, gemalen amandelen, marsepein en veel meer vind je gewoon in het standaard assortiment. Vergeet niet om Oblatten te kopen. Dat zijn rondjes ouwel of eetpapier voor onder de koekjes!

Ben je geen keukenprinses? Geen nood, er zijn ook heel veel verschillende bakmixen verkrijgbaar. Hiermee zet je makkelijk en snel een lekkere taart, cake of koekjes op tafel.

Nu denk je misschien dat het dus alleen interessant is voor mensen die van bakken houden. Niets is minder waar. Kerst in Duitsland staat ook synoniem aan lekker en uitgebreid eten. Waar hier vooral het gourmetstel op tafel komt, wordt daar in de keuken gestaan om heerlijke gerechten op tafel te toveren. En dat zie je ook terug in het assortiment met onder andere een gevarieerd aanbod wild, veel rund in allerlei soorten en maten en ganzen of eenden.

Sinterklaas wordt in Duitsland nagenoeg niet gevierd. Ja, er is Sint Nikolaus, maar die brengt niet meer dan een mandarijn, wat (wal)noten en een beetje chocolade. Ben je als kind stout geweest dan krijg je een roe (al dan niet voorzien van wat chocolade). Dit is echter iets heel anders met Kerst.

Met Kerst staan kinderen centraal en krijgen zij Kerstcadeautjes en veel lekkers. En ook dat zie je terug in de aanbiedingen van winkels zoals bijvoorbeeld Kaufland. Het assortiment chocolade en snoep voor kinderen is enorm en de prijzen zijn heel goed. Van Duplo tot Hanuta en van Kinder Bueno tot kinderchocolade en kinder surprise eitjes je vindt het er allemaal. Kleine tip: laat je kinderen thuis! Want de hoeveelheden lekkers die je daar ziet heeft een grote aantrekkingskracht op elk kind 😉

Waarom je jouw kerstboodschappen in Duitsland wil doen

En dan hebben we het nog geen eens gehad over de hoeveelheid adventskalenders die je in Duitsland kunt kopen. De hele DM staat vanaf eind oktober vol en dat geldt ook voor Kaufland. Adventskalenders die je in Nederland niet krijgt kun je daar gewoon in de winkel kopen. Denk daarbij aan Nivea, Balea, Playmobil, Ferrero Rocher en nog veel meer.

Waarom je jouw kerstboodschappen in Duitsland wil doen adventskalenders

 

Tot slot kun je hier ook kiezen uit heel veel verschillende soorten bijgerechten. Pasta in alle vormen en maten, van gewone spiraalpasta tot pasta gemaakt met ei. Van halve meter spaghetti tot vermicelli in de leukste vormen (speciaal voor kinderen). Naast heel veel keuze in pasta en verschillende rijst kun je ook voor typische Duits kiezen in de vorm van Knödels. Deze kun je nagenoeg kant-en-klaar kopen of in poedervorm, met keuze uit gewoon of met stukjes brood erin (aanrader!).

Net als in Nederlandse supermarkten prijzen ze ook in Duitsland producten met een korte houdbaarheidsdatum af. Alleen is de afprijzing nog groter. Zo kun je voor 50 cent al een heel pak vleesbeleg kopen en vlees voor 1 euro of minder. Niet alleen vlees en vleesbeleg wordt afgeprijsd, maar ook andere producten waaronder yoghurt, vegetarische dingen en groente en fruit worden dagelijks afgeprijsd.

Waarom je jouw kerstboodschappen in Duitsland wil doen afgeprijsd

 

En echt waar: wat je ook koopt, de prijzen verschillen enorm met die in de Nederlandse supermarkten. Gemiddeld ben je voor een hele volle boodschappenkar met vlees enz. 200 euro kwijt. Dat lijkt misschien veel, maar dan heb je een hele kar vol en vaak ook nog wat onder de kar. De meeste mensen geven voor de feestdagen veel meer uit dan normaal, als je in Duitsland boodschappen doet hoeft dat dus niet. Je kunt genieten, zonder dat je er meer voor uit hoeft te geven. Sterker nog: de kans is groot dat je juist goedkoper uit bent.

 

Kerstboodschappen in Duitsland: kerstpakket en kerstcadeautjes

Wil jij iemand verrassen met een Kerstpakket? Ook dan kan ik Duitsland van harte aanbevelen. Voor lekkere en voordelige verzorgingsproducten (altijd leuk om te geven en te krijgen) ga je gewoon naar de DM. Dit kun je dan combineren met een bezoekje aan de Kaufland, Aldi, Penny of Edeka. Op die manier kun je hele mooie en voordelige Kerstpakketen samen stellen. En als je nog meer wil besparen: gebruik dan deze tips.

En als je toch in Duitsland bent, vergeet dan niet Kerstcadeautjes te kopen. In Kaufland vind je niet alleen etenswaren en drinken, maar ook afdelingen met huishoudelijke producten, speelgoed (Playmobil kost in Duitsland een habbekrats vergeleken met hier!), kleding en nog veel meer. Let op: niet alles in goedkoper. Schrijfwaren bijvoorbeeld zijn voordeliger bij de Action.

Je kunt ook een bezoekje brengen aan Woolworth. Dat is een hele goedkope winkel waar je onder andere kleding vindt, maar ook huishoudelijke producten, decoratie voor huis en tuin, beddengoed en nog veel meer. Ook aan je lieve viervoeter is gedacht met allerlei speeltjes en lekkers.

Leestip: Gratis Kerstpakket voor iedereen

 

Zoals je ziet is Duitsland de place to be als het gaat om het doen van kerstboodschappen. Mocht je toch in Duitsland zijn: vergeet niet te tanken!  En mocht je vuurwerk af willen of mogen steken: in Duitsland is vuurwerk flink goedkoper!

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in