boek je vakantie bij de ANWB

Het mandarijnen seizoen staat voor de deur. Dit zijn 5 redenen waarom je vaker mandarijnen zou moeten eten. Onmisbaar voor een goede gezondheid van jong en oud.

 

Inhoud

Mandarijnen seizoen

De zomer nadert zijn einde en de herfst doet officieel zijn intrede. September is voor veel fruitsoorten het begin van het seizoen. Denk daarbij aan peren, appels, maar ook manderijnen. Het seizoen van mandarijnen is van september tot februari, alhoewel ze inmiddels het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Het seizoen herfst en winter is de tijd dat mandarijnen het lekkerst smaken.

 

5 Redenen waarom je vaker mandarijnen zou moeten eten

Juist in de maanden dat de ‘r’ in de maand zit moeten we ons immuunsysteem extra onder handen nemen. Zeker in deze tijd waarin we leven en wij te maken hebben met allerlei virussen en varianten die een bedreiging vormen voor onze gezondheid. Het is daarom extra belangrijk om je lichaam te voorzien van (extra) vitamines, mineralen en vezels. Een echte boost voor je gezondheid zijn mandarijnen.

Maar waarom zijn deze kleine citrusvruchten zo belangrijk en zo gezond? Ontdek 5 redenen waarom je vaker mandarijnen zou moeten eten.

 

1. Mandarijnen versterken je botten

Misschien is dat niet direct het eerste waar je aan denkt als je aan citrusvruchten of mandarijnen denkt. Toch kunnen juist deze vruchten je botten versterken. Dat is niet zo gek, want er zitten heel wat sporenelementen in, net als mineralen waaronder calcium. Calcium is onmisbaar voor de vorming en het versterken van je botten. Daarnaast zorgt calcium voor gezonde tanden.

Bovendien hebben mandarijnen een heel groot voordeel: je lichaam kan de voedingsstoffen uit deze citrusvruchten makkelijk en snel opnemen. Dat komt door de natuurlijke fruitzuren in de vruchten.

 

2. Mandarijnen zijn goed voor je huid

Je huid is het grootste orgaan en daarom is het van groot belang om je huid in topconditie te houden. Voor een gezonde huid heeft je lichaam veel vitamine C nodig. Vitamine C zorgt ervoor dat er meer collageen bindweefsel aangemaakt wordt. En precies dat heb je nodig voor een mooie en gladde huid. Helaas is ons lichaam niet in staat om zelf vitamine C aan te maken, zoals dit wel het geval is met andere soorten vitamine. Vitamine C moet dus uit onze voeding gehaald worden.

Mandarijnen zijn echte vitamine C bommen! Een must dus als je je huid op een natuurlijke wijze wil voorzien van de benodigde vitamines. Overigens zitten er meer onmisbare stoffen in deze vrucht. Wat dacht je van pro vitamine A, ook wel bekend als beta-carotine. Dit zorgt voor regeneratie van cellen, onder andere van je huid.

 

3. Mandarijnen versterken het immuunsysteem

Het is in de inleiding al gezegd, maar niets zo belangrijk voor onze gezondheid als ons immuunsysteem, zeker in de herfst en winter waar veel mensen last hebben van verkoudheid, hoest en griep.

Mandarijnen zitten bomvol vitamine C en laat dat nou onmisbaar zijn om van die vervelende verkoudheid af te komen. Dagelijks 3 – 4 mandarijnen eten en je hebt al 1/3 van de dagelijkse behoefte aan vitamine C gedekt.

Tip: 10 Huismiddeltjes die helpen bij verkoudheid

 

4. Mandarijnen helpen als je wil afvallen

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: maar Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat het eten van mandarijnen kan helpen als je af wil vallen. Dit heeft alles te maken met de stof bio-flavonoïden. Hiermee wakker je namelijk de vetverbranding van je lichaam aan. Je vindt deze stof direct onder de schil, op de witte velletjes van de mandarijn. Helaas is dit juist het gedeelte dat veel mensen niet zo lekker vinden en verwijderen. Maar nu je dit weet, eet je je mandarijn voortaan met wit velletje en al.

 

5. Mandarijnen beschermen je lever

De stof bio-flavonoïden is overigens niet alleen goed om af te vallen en extra vet te verbranden. De stof zorgt er namelijk ook voor dat er niet overmatig veel vet in de lever opgeslagen wordt. Hierdoor blijft je lever gezond. Een vette lever onstaat vaak als gevolg van de inname van veel suikers en koolhydraten en is de oorzaak van allerlei ziektes waaronder kanker, diabetes en obesitas. Wil je dus je lever gezond houden? Voeg dan mandarijnen toe aan je dieet.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in