boek je vakantie bij de ANWB

Dit zijn de Kerstevents 2023: van kerstmarkten tot kerststallenroutes. Vervelen is er deze kerst niet bij, want deze maand vind je overal en nergens de leukste kerstevenementen. Van kerstmarkten tot kerstconcerten, er is voor jong en oud genoeg te zien en te doen.

 

Inhoud

Kerstmarkten Nederland 2023

Kerstmarkten zijn één van de populairste kerstevents in Nederland. Je vindt deze  zowel grote als kleine steden, maar ook in dorpen en zelfs in sommige natuurgebieden. Op een kerstmarkt kun je terecht voor allerlei kerstartikelen, zoals kerstbomen, kerstverlichting, kerstcadeaus en lekkernijen. Ook zijn er vaak optredens van muziekgroepen en koren.

Enkele van de leukste kerstmarkten in Nederland zijn

 • Valkenburg: Valkenburg is de kerststad van Nederland. In de hele stad zijn kerstmarkten te vinden, waaronder de ondergrondse kerstmarkt in de Gemeentegrot en de kerstmarkt in Santa’s Village. Je kunt hier lekker lang genieten vanaf 17 november t/m 7 januari 2024 (let op: de grotten zijn alleen open t/m 30 december)
 • Utrecht: er zijn de komende dagen maar liefst 3 verschillende kerstmarkten in Utrecht te vinden. Op 9 en 10 december kun je genieten van de Kerstsfeer bij kasteel Groeneveld en de Swan Market op de Neude.
 • MaastrichtMagisch Maastricht is zoveel meer dan gewoon een sfeervolle kerstmarkt. Het is een heus Kerstevent met een uitgebreid programma met onder andere een nostalgische caroussel, reuzenrad, schaatsbaan en nog veel meer. Te bezoeken van 1 t/m 31 december
 • Deventer: de Kerststad van Deventer is een historische kerstmarkt met sfeervolle kraampjes die samenvalt met het Dickens festijn. De markt zelf vindt plaats op zondag 17 december, het Dickens Festijn op zowel 16 als 17 december.
 • Amsterdam: helaas gaat Ice Amsterdam dit jaar NIET door, maar op het Museumplein kun je langs allerlei kraampjes slenteren en genieten. Je kunt hier vanaf 13 – 26 december genieten van de fijne Kerstsfeer.
 • Den Haag: Royal Christmas Fair in de historische Haagsche binnenstad. Deze sfeervolle kerstmarkt wordt al sinds 1998 gehouden en is één van de grootste kerstmarkten van Nederland. Je kunt hier niet alleen langs kraampjes slenteren en lekkers kopen of leuke kerstspullen inslaan, maar je kunt ook meedoen aan kerstworkshops en genieten van live muziek. Geopend vanaf 7 december t/m 23 december.
 • Bourtagne (vestingsstad in Groningen) wordt omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Voor de kerstmarkt moet je op het Marktplein zijn, waar rond de grote Kerstboom meer dan 100 kraampjes te vinden zijn. Haast je want er zijn nog maar twee weekenden over: 9 & 10 december en 16 & 17 december
 • Nijmegen: Kerstmarkt in het Kronenburgerpark biedt een breed scala aan kerstartikelen, lekkernijen en optredens.
 • Middelburg: bezoek de wintermarkt van Middelburg als onderdeel van Middelburg winterstad. Kom langs op 23, 27, 28 – 30 december en geniet van winterse kramen.
Kerstevents 2023 kerstmarkt valkenburg grot
Kerstmarkt Valkenburg grot

Kerststallenroutes

Wil je iets anders zien of doen tijdens de feestdagen? Dan kune j een kerststallenroute doen. Tijdens een kerststallenroute kun je verschillende kerststallen bezoeken, waaronder veel op particuliere adressen. De meeste routes kun je tot 6 januari 2024 doen, want dan is het Driekoningen.

Enkele van de mooiste kerststallenroutes zijn

 • Kerststallenroute Epe: deze route voert langs 42 kerststallen in de Epe. Op sommige plekken zijn zelfs meer kerststallen te vinden. Vanaf 16 december t/m 6 januari 2024
 • Kerststallenroute Baarn: neem even de tijd, want bij deze route wandel, fiets of rijd je langs maar liefst 323 (!) Baarnse tuinen waar Kerststallen opgesteld staan. Je kunt deze route vanaf 18 december t/m 6 januari 2024 doen.
 • Kribkesroute Liempde: dit is de grootste kerststallenroute en zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. Je hebt de keuze uit verschillende routes die je eventueel ook met elkaar kunt combineren. Meedoen kan vanaf 9 december t/m 6 januari 2024.

 

Andere kerstevents in Nederland 2023

Naast kerstmarkten en kerststallenroutes zijn er nog veel meer kerstevents in Nederland. Zo zijn er lichtshows, kerstconcerten, een kerstmarkt in de dierentuin en zelfs een kerstshow met dolfijnen.

Enkele andere leuke kerstevents in Nederland zijn:

 • Winter Efteling: De Efteling is in de inter niet alleen prachtig verlicht, maar je kunt hier genieten van vreugdevuren, de schaatsbaan, winter weide en nog veel meer.
 • Orgelconcerten bij kaarslicht: In de Nieuwe Kerk van Amsterdam wordt in de kerstperiode (25 december en 1 januari) een traditioneel kerstconcert bij kaarslicht gegeven.
 • Winters Blijdorp: kom naar de dierentuin in Rotterdam en geniet tijdens Winters Blijdorp (9 december t/m 7 januari 2024) van een speciaal programma met onder andere elfdierentocht (vanaf 15 december) en drie sfeervolle winterse pleinen waar je op vrijdag, zaterdag en zondag kunt genieten van winterse lekkernijen.
 • Het Amsterdamse winterparadijs: dit is de ultieme winterbeleving. Geniet van winterse hapjes en drankjes, unieke attracties en natuurlijk schaatspret. Nieuw dit jaar is het Lichtjesparadijs. Bezoek het Amsterdamse winterparadijs van 14 t/m 30 december.
 • Kerstcircus: in diverse steden vind je kerstcircussen. Hier kun je een paar uur lang genieten van optredens van clowns, acrobaten en nog veel meer. Wil je weten waar je een Kerstcircus kunt bezoeken? Lees dan snel hier
 • Disney on Ice en Holiday on Ice: geen fan van circussen? Geen nood, dan kun je altijd nog een show van Disney on Ice of Holiday on Ice bezoeken.
 • Nijmeegse Winterweken: vanaf 17 december t/m 7 januari 2024 vinden de Nijmeegse Winterweken plaats. Geen kerstmarkt, maar wel één en al (kerst)sfeer en cultuur! Je kunt onder andere genieten van lichtsculpturen, straattheater, een wandelroute langs negen grote lichtkunstwerken en er is een muziek quizroute.

 

Zoals je ziet hoef je je niet vervelen tijdens de decembermaand. Er zijn talloze Kerstevents te bezoeken: van kerstmarkten tot kerststallen routes en van ijsbanen tot heuse concerten.

 

 

Dokteronline.com

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in