boek je vakantie bij de ANWB

27 april Koningsdag! Koningsdag 10 manieren om makkelijk geld te verdienen. Koningsdag staat elk jaar weer garant voor de vele vrijmarkten die door het hele land georganiseerd worden en vaak al de nacht ervoor (Koningsnacht) beginnen. Maar hoe kun je nu echt geld verdienen tijdens Koningsdag? Lees snel verder en ontdek 10 manieren op geld te verdienen op Koningsdag.

 

Inhoud

Vrijmarkten Koningsdag

Traditiegetrouw mag een ieder op Koningsdag zijn of haar spullen verkopen langs de straat. In veel gevallen wijzen gemeentes bepaalde straten aan die gebruikt mogen worden om de koopwaar aan de man te brengen. Vooral in de grote steden betekent dit dat je als koopjesjager een hele dag door kunt brengen met het slenteren langs allerlei kramen en op straat uitgestalde spullen die je vaak voor heel weinig aan kunt schaffen.

Maar hoe zit het nu met de verkopers en mensen die op deze dag geld willen verdienen? Hoe krijg je het voor elkaar om met jouw spullen of talent op te vallen tussen al die andere mensen op de vrijmarkt die ook een zakcentje willen verdienen? Het toverwoord in deze is: je moet opvallen! Hoe je dat doet ontdek je nu.

 

Koningsdag 10 manieren om makkelijk geld te verdienen

1. Breng je ijsjes/drank lopend aan de man

Een vaste plek hebben is natuurlijk leuk, maar beter is het om je (zelfgemaakte) ijsjes, drinken of andere lekkernijen lopend aan de man te brengen. Vooral rond het middaguur zullen veel mensen je dankbaar zijn als ze je tegenkomen met een koelbox met daarin heerlijke ijsjes of andere lekkernijen. Natuurlijk hoef je de koelbox niet te sjouwen. Pak je fiets of nog beter: neem een kruiwagen! Leuk versieren en je bent klaar om je waren aan de man te brengen.

 

2. Huisdier of talent

Heb je een leuk huisdier die kunstjes kan? Heb je zelf een talent dat je wilt showen aan het grote publiek? Voer dan samen met je huisdier iets op. Of laat kinderen tegen betaling met je huisdier spelen (natuurlijk alleen onder strikte begeleiding van jou!)

 

3. Schminken en manicure

Ben je goed in schminken of nagellak zetten? Zet een klein tafeltje neer en biedt jouw diensten tegen betaling aan (vooral erg leuk voor kinderen die zich misschien al snel zullen vervelen of het te druk vinden)

 

4. Haren vlechten

Haren vlechten/kapsels maken? Vind je het leuk om allerlei kapsels te maken of haren te vlechten? Bied jouw diensten dan aan tijdens Koningsdag.

 

5. Vermaak voor kleine kinderen

Loop verkleed rond en vermaak kinderen of verkoop kleurrijke cakepops. Dit idee sluit aan op nummer 1, maar nu val je nog meer op doordat je verkleed bent. Je kunt ook helium ballonnen, windmolentjes of lollies verkopen. Vooral kleine kinderen zullen hiermee zeker blij gemaakt kunnen worden.

 

 

6. Verkoop iets lekkers maar dan anders

Veel mensen verkopen allerlei lekkers, de kunst is om op te vallen. Waarom zou je alleen oliebollen in december eten? Maak gewoon voor Koningsdag overheerlijke oliebollen en verkoop deze. Wedden dat er altijd liefhebbers voor te vinden zijn? Of maak echte Amerikaanse donuts met oranje glazuur of verkoop oranje melkijsjes (natuurlijk zelfgemaakt)

 

7. Verkoop plantjes en bloemen

De moestuintjes van de AH zijn een groot succes, maar helaas heeft niet een ieder groene vingers. Heb jij die wel? Maak dan groenteplantjes of zaai bloemen en verkoop deze op de vrijmarkt. Vaak kun je tweedehands bloempotjes gratis krijgen bij tuincentra, dan hoef je alleen nog aarde en zaadjes te kopen

 

8. Dichten of rappen op aanvraag

Ben je goed in dichten/rijmen of rappen? Laat mensen betalen en verras ze ter plekke met een gedicht of rap.

 

9. Instant foto’s

Heb je de beschikking over een Fuji instant camera? Ga op pad en vraag mensen of ze tegen betaling een foto willen hebben als herinnering aan deze dag.

 

10. Verzamel achtergebleven spullen en verkoop deze

Na afloop van de vrijmarkt op Koningsdag laten veel mensen hun niet verkochte spullen achter. Snuffel er gerust eens tussen en haal voor jou bruikbare spullen er tussen uit. Natuurlijk kun je deze spullen ook verder verkopen via internet (bijv. Marktplaats). In sommige gevallen kun je de spullen ook eerst pimpen en dan meer geld krijgen.

 

Geld verdienen op Koningsdag

Kortom: wil je op de Koningsdag vrijmarkt geld verdienen, dan zijn er genoeg mogelijkheden. Het geheim om geld te verdienen is eigenlijk heel simpel: think out of the box/zorg dat je opvalt, bijvoorbeeld met deze Koningsdag knutsels. Zelfs als je alleen maar op de vrijmarkt staat om je overbodige spullen te verkopen moet je zorgen dat je opvalt. Maak een spandoek, prijs je spullen aan, zorg dat je zelf opvalt door je kleding enz.

Onthou echter 1 ding: de dag is vooral bedoelt om te genieten en elke cent die je kunt verdienen is mooi meegenomen!

 

Koningsdag 10 manieren om makkelijk geld te verdienen
Shutterstock
Dokteronline.com

23 REACTIES

 1. Geld verdienen met je huisdier, ben ik echt geen voorstander van. Zelf ben ik instructeur voor honden geweest, weet veel over gedrag bij honden wat ook vaak voor andere huisdieren geld. Het kan namelijk heel erg stressvol zijn voor je huisdier, vooral als het erg drukke omgeving is en dit is maar een voorbeeldje wat mij weer zo binnenschiet. Hoop niet dat je erg vind, dat ik dit zeg, ben eenmaal een dierenvriend.

  • Nee, ik vind het niet erg, ben zelf een grote dierenvriend, maar er zijn ook honden en andere dieren die het geweldig vinden met veel mensen. Ik dacht ook meer aan bijvoorbeeld een papegaai die gaat praten en dat soort dieren 😉

  • Leuk dat je met je webshop op de vrijmarkt staat. Heel veel succes! Misschien dat schminken voor volgend jaar in je achterhoofd houden?

  • Hahaha… ja he? Vandaar dat ik dit artikel ruimschoots op tijd heb geplaatst, dan kunnen mensen nu alvast na gaan denken.

 2. wij hebben hier in Belgie echt zo ee, gek idee van koningsdag in Nederland….
  Wij kennen dat hier niet, maar de beelden die we via tv of andere kanalen te zien krijgen zijn telkens zo buitensporig….

 3. Wij gaan altijd met Koningsdag de markt op! Heel gezellig en altijd van alles te doen. Misschien dat ze zelf dit jaar eens willen gaan staan. Ik zal ze de tips voor leggen

  • Ik ga ook liever de markt op dan zelf te staan, in al die jaren maar 1 keer gestaan 😉 Leuk dat je de kinderen de tips doorgeeft

 4. Ontzettend leuke tips! Hier mag je volgens mij geen etenswaren verkopen als je niet een bepaalde vergunning hebt, dat is wel jammer want de ideeen die je daarvoor hebt, zijn superleuk!

  • Is dat zo? Mag dat ook niet tijdens Koningsdag? Ik meen me te herinneren dat je dat vroeger wel gewoon mocht doen (ben ruim 12,5 jaar in het buitenland geweest, dus het zou zomaar kunnen dat het nu niet meer mag).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in