boek je vakantie bij de ANWB

Ben jij een echte koffieleut? Begin jij je dag ook met een bakkie troost? Lees dan snel verder want hier kun je de lekkerste koffie kopen. Koffie waar je gewoon thuis van kunt genieten.

 

Inhoud

De ene koffie is de andere niet

Smaken verschillen en koffie is niet zomaar koffie. Tegenwoordig heb je de keuze uit heel veel soorten koffie: van espresso tot latte macchiato en van decafé tot cappuccino. Meer weten over de verschillende soorten koffie? Lees dan snel hier verder en ontdek welke koffie het beste bij jou past.

Weet je eenmaal welke soort je het lekkerst vind, dan kan de zoektocht beginnen naar de beste koffie. En zelfs dan kun je bedrogen uitkomen: want smaken kunnen per merk verschillen. Bovendien kan je eigen smaak in de loop van de tijd veranderen, waardoor je soms moet switchen naar een andere koffiesoort.

Tenslotte mag je naast de koffiesoort ook niet vergeten dat de smaak bepaalt wordt door andere toevoegingen zoals extra smaakmakers, wel of geen (vega) melk en suiker of zoetjes.

 

Hier kun je de lekkerste koffie kopen!

Niet alleen de keuze voor een bepaalde soort bepaalt de smaak, dat geldt ook zeker voor de manier waarop je het kopje koffie zet. Veel mensen denken er niet bij na, maar koffiezetten is eigenlijk een kunst op zichzelf. Van het kiezen tussen welke koffiebonen je moet nemen tot de temperatuur van het water en de keuze voor het juiste koffiezetapparaat, het speelt allemaal een rol bij het zetten van een perfect kopje koffie.

Leestip: Zo zet je het perfecte kopje koffie

Maar hoe vind je nu eigenlijk de lekkerste koffie? Dat doe je natuurlijk door uit te proberen. Eerst bepaal je wat je nu eigenlijk zoekt: is dat hele sterke koffie of juist een wat mildere of ga je voor decafé? Daarna kun je de verschillende soorten koffiebonen en filterkoffie of oploskoffie in dat segment met elkaar vergelijken. Houd daarbij rekening dat de smaak bepaalt wordt door de manier waarop de koffiebonen zijn geteeld en gebrand.

Omdat dit echt heel persoonlijk is kan het zijn dat jezelf een heel andere koffieboon lekker vindt dan bijvoorbeeld je partner of huisgenoot. Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood, bij de koffiecentrale.nl kom je gegarandeerd aan je trekken en vind je de koffie die bij jou past.

 

Top 10 lekkerste koffiebonen

En mocht je er nog niet over uit zijn wat je nu precies wil of zoek je een keer iets heel speciaals? Lees dan snel verder en ontdek hieronder een lijst met de top 10 lekkerste koffiebonen. De koffiebonen vallen vooral op, omdat ze vaak niet alleen puur naar koffie smaken maar tonen van andere smaken zoals chocolade en noten hebben. Dit zorgt voor een nog rijkere smaak.

  1. Kona-koffiebonen – deze zijn afkomstig uit Hawaï en hebben een rijke, volle smaak met tonen van noten, chocolade en vanille.
  2. Jamaica Blue Mountain-koffiebonen – afkomstig uit Jamaica; vallen vooral op doordat deze bonen zacht zijn en vol van smaak met tonen van chocolade en zoetheid.
  3. Ethiopian Yirgacheffe-koffiebonen – deze zijn afkomstig uit Ethiopië en bij het proeven valt direct op dat je te maken hebt met een complexe smaak van citrus, bloemen en bessen (dus heel uiteenlopene tonen die je niet direct in verband zou brengen met koffie). Maar juist deze smaken zorgen voor een beleving op zichzelf.
  4. Colombian Supremo-koffiebonen – afkomstig uit Colombia. Deze bonen hebben een juist een milde smaak met tonen van chocolade en karamel.
  5. Guatemalan Antigua-koffiebonen – deze bonen zijn afkomstig uit Guatemala en hebben een volle smaak met tonen van chocolade, karamel en nootachtige smaken. Ideaal voor de liefhebber van een wat krachtigere smaak koffie.                                                                  Hier kun je de lekkerste koffie kopen kopje koffie
  6. Kenyan AA-koffiebonen – afkomstig uit Kenia; deze bonen hebben een scherpe smaak met tonen van citrus en bessen. Hebben wel wat weg van de eerder genoemde Ethiopian Yirgacheffe koffiebonen, maar missen daarbij de noot van bloemen, waardoor de smaak dus scherper is.
  7. Costa Rican Tarrazu-koffiebonen – afkomstig uit Costa Rica; deze bonen hebben een volle smaak met tonen van chocolade, karamel en nootachtige smaken en zijn daarom te vergelijken met de Guatemalan Antigua-koffiebonen. Dat is niet zo gek, want het gaat in beide gevallen om Zuid-Amerikaanse landen waar de groeiomstandigheden van de koffiebomen vergelijkbaar zijn.
  8. Sumatra Mandheling-koffiebonen – afkomstig uit Sumatra, deze bonen hebben een volle smaak met tonen van chocolade, karamel en nootachtige smaken.
  9. Brazilian Santos-koffiebonen – deze bonen zijn afkomstig uit Brazilië en hebben juist weer een milde smaak met tonen van chocolade en karamel.
  10. Yemen Mocha-koffiebonen – afkomstig uit Jemen, deze bonen hebben een unieke smaak met tonen van chocolade, zoetheid en nootachtige smaken.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in