boek je vakantie bij de ANWB

We staan even stil met onze trein aan een rood stoplicht! En hier heeft de kleur rood niets te maken met Valentijn…Want daar doet toch niemand aan mee?😊

Inhoud

Herken jij de stopsignalen van jouw lichaam?

Wanneer we op de weg zijn is het heel duidelijk! Groen, daarna komt oranje en dan rood! Ons lichaam geeft ons ook signalen alleen zijn het niet de vaste regels zoals in het verkeer. Iedereen moet bekennen dat je lichaam vaak al lang signalen stuurde die jij negeerde… We moeten leren tegemoetkomen aan die signalen.

Wanneer je luistert naar de signalen dan kan je er ook naar handelen. Moet je weer naar een babyborrel of naar de verjaardagsdrink van een collega en je voelt je eigenlijk te moe… dan is het onverstandig om te denken dat dit moet. Want dan luister je niet naar je lichaam. Ga rusten wanneer je moe bent. Er is niets mis met af een toe een dutje te doen overdag als je lichaam daar behoefte aan heeft. Heb je pijn, ga naar de arts en vraag advies. Volg ook zijn of haar advies! Ze hebben er op het werk niets aan, als je straks voor lange tijd zou uitvallen omdat je de signalen negeerde.

 

Neem eens een me-time dag en doe dan alleen waar jij zin in hebt

Je hoeft echt niet altijd een dag verlof te nemen omdat er dingen op de agenda staan of omdat je kinderen niet naar de opvang kunnen. Je mag gerust af en toe eens een dagje voor jezelf nemen. Misschien kies jij er dan voor om net heel veel achterstallig werk te doen in je huishouden. Als dit jou rust brengt dan is dit zeker ok. Maar je mag ook genieten van eens een dag lekker niets te doen. Alles mag en kan als jij er maar gelukkig van kan worden.

 

Maak er eens met het hele gezin een pyjamadag van!

De deur dicht , lekker warm in huis en genieten van het niets doen. Kan je de verwarming niet te hoog zetten zoek het dan in alternatieven als een warmwaterkruik of een kersenpittenkussentje. Een zacht dekentje, gedempt licht en een geurkaarsje… Voel je al de non-actieve gedachten?

Ga op tijd slapen. Niet te vroeg maar ook niet te laat. Luister naar je lichaam wanneer het aangeeft dat het moe is! Bereid je lichaam voor door een avondritueel toe te passen. Je kan niet verwachten van je lichaam dat het vol aanstaat en dan plots moet gaan slapen. Dim de grote lichten, doe je pyjama aan en poets je tanden. Dan geef je al de signalen dat je straks gaat slapen.

Vermijd om ’s avonds nog bezig te zijn met je gsm, tablet of andere blauwe schermen. Dit brengt een verstoring van je bioritme. Neem liever een luchtig boek mee naar bed.

Leestip: Tips voor slechte slapers

Als laatste tip wil ik je nog meegeven dat zware maaltijden, teveel suiker, alcohol en cafeïne zeker ook af te raden is. Kies liever voor een tas (kop) warme melk of thee voor het slapengaan.

 

Lieve groet,

Pedrouchka

 

.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in