boek je vakantie bij de ANWB

Het is herfst, de dagen worden korter, de avonden langer en de bomen buiten verkleuren. Tijd om meer tijd vrij te maken om te knutselen. Maak bijvoorbeeld deze makkelijke en leuke herfst knutsel DIY schilderij.

 

Inhoud

Herfst, de tijd om veel binnen te zitten

Ofschoon het niet hoeft, staat de herfst over het algemeen bekend als het jaargetijde waarin mensen veel meer binnen zitten. Dat is niet zo gek, de temperatuur daalt, het wordt vroeger donker en in de herfst is de kans groot dat het slecht weer is. Redenen genoeg om het binnenshuis gezellig te maken in de herfst.

Veel mensen kiezen ervoor om in de avond na het werk op het bankstel neer te ploffen en niets meer te doen. De tv gaat aan en er wordt een hele avond voor de buis gehangen. Of het verplichte huishoudelijke werk wordt in de avond gedaan. Dat is jammer, want er zijn nog veel meer leuke dingen te doen als het weer het af laat weten. Ga bijvoorbeeld spelletjes spelen met je gezin of ga gezellig aan tafel zitten om te knutselen. En dat hoeven echt niet altijd knutsels te zijn voor kinderen.

 

Knutselen voor volwassenen

Veel mensen denken bij het woord knutselen vooral aan kinderen. Maar ook volwassenen kunnen knutselen. Je kunt bijvoorbeeld een schoudertas pimpen of dit leuke DIY rendier voor kerst maken. Ook deze 3D ster is eerder iets voor volwassenen dan voor kinderen. En zo zijn er talloze leuke knutselprojecten die je ook makkelijk als volwassene kunt doen.

 

Makkelijke en leuke herfst knutsel DIY schilderij

Onder een leuk knutselproject voor volwassenen valt ook dit schilderij. Het oogt heel simpel, maar heeft eenmaal aan de muur gehangen een groots effect. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en je kunt dit zeker even tussendoor doen als je een half uurtje de tijd hebt.

 

Benodigdheden

Voordat je aan de slag kunt gaan heb je een aantal dingen nodig:

 • Zwart karton A4 formaat of iets groter
 • Pastelkrijt (donker en lichtgroen, oranje, rood en geel)
 • Groot blad of een printje van een herfstblad (eventueel schaar om printje uit te knippen)
 • Plakband
 • Keukenpapier
 • Eventueel haarspray om schilderij te fixeren

Makkelijke en leuke herfst knutsel DIY schilderij knutsel benodigdheden

 

Zo maak je de DIYherfst schilderij

Als je werkt met een printable dan moet je deze eerst uitknippen. Je kunt online heel veel printbare herfstbladeren vinden, bijvoorbeeld hier. Zorg er wel voor dat het blad groot genoeg is, maar niet te groot. Gebruik je een vers blad? Dan kun je direct aan de slag.

 1. Plak het blad met een beetje plakband (dubbelgevouwen, zodat je een soort van dubbelzijdige tape krijgt) in het midden van het karton. Druk niet te veel aan, want je wil de plakband achteraf verwijderen, zonder het karton te beschadigenMakkelijke en leuke herfst knutsel DIY schilderij plakband
 2. Neem nu om de beurt de pastelkrijtjes voor de omtrek van het blad. Hieronder zie je wat ik bedoel

  Makkelijke en leuke herfst knutsel DIY schilderij omtrek blad
  Helaas liet de plakband bij mij zich niet zo goed verwijderen, waardoor er wat vlekken te zien zijn op het karton (alleen als je dichtbij staat)
 3. Hou het keukenpapier bij de hand om tussendoor je vingers schoon te maken, want pastelkrijtjes geven nogal flink af
 4. Neem nu weer de verschillende kleurtjes, leg plat neer en zorg dat de omtrek meer kleur krijgt
 5. Vervolgens kun je de pastelkrijt ‘uitvegen’. Dit doe je door met een vinger vanaf de buitenkant van het blad waar de verf begint naar buiten te vegen. Hierdoor wordt de krijt verdeeld en krijg je een mooi kleurenverloop
 6. Verwijder het blaadje en plakband
 7. Om je DIY herstschilderij optimaal te beschermen kun je er op een afstand een laagje haarspray op doen
 8. Je schilderij is klaar om opgehangen te worden

Makkelijke en leuke herfst knutsel DIY schilderij

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in