boek je vakantie bij de ANWB

Het is herfst, de tijd van kastanjes. Zowel wilde als tamme kastanjes vind je nu overal. Tamme kastanjes zijn niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond. Geen idee wat je er zoal mee kunt maken? Dit zijn de lekkerste recepten met tamme kastanjes

 

Inhoud

Wat zijn tamme kastanjes?

Grote kans dat je wel weet wat wilde kastanjes zijn, aangezien je die overal en nergens tegenkomt. Wilde kastanjes kun je voor allerlei dingen gebruiken, onder andere om herfstknutsels te maken, je kunt er wasmiddel van maken en je kunt een kastanje ook in je jas- of broekzak stoppen tegen allerlei aandoeningen. Maar eten moet je wilde kastanjes dus absoluut niet.

 

Tamme kastanjes daarentegen zijn ontzettend lekker en gezond. Je herkent ze eigenlijk direct: deze zijn veel kleiner, lijken op beukennootjes en zijn verpakt in een heel stekelig omhulsel. Ook de bladeren van de tamme kastanjes zien er heel anders uit. Hieronder zie je twee foto’s, zodat je makkelijker kunt onderscheiden welke kastanje je al dan niet moet hebben.

Leestip: Daarom moet je tamme kastanjes gebruiken voor je gezondheid

 

De lekkerste recepten met tamme kastanjes

Zoals gezegd zijn tamme kastanjes ontzettend lekker. Je hoeft deze overigens helemaal niet veel te bereiden, je kunt ze net als nootjes gewoon zo uit het vuistje eten. Wil je toch iets lekkers ermee maken? Dan zijn onderstaande recepten echt iets voor jou.

 

Muffins met kastanjes en filodeeg

Muffins zijn zo lekker makkelijk: je hapt ze probleemloos weg en ze zien er ook nog eens leuk uit. Het leuke van dit recept is dat je geen papieren vormpjes nodig hebt. Het filodeeg fungeert namelijk als verpakking van de muffins met kastanjes en filodeeg.

De lekkerste recepten met tamme kastanjes muffins met filodeeg elsarblog
Recept van Elsarblog

 

Kastanjepuree met pastinaak en biefstuk

Kastanjes zijn bijzonder veelzijdig, je kunt deze in verschillende gerechten verwerken. Maak bijvoorbeeld kastanjepuree met pastinaak en biefstuk. De kastanjepuree geeft je hele gerecht een hele bijzondere smaak.

De lekkerste recepten met tamme kastanjes kastanjepuree met pastinaak en biefstuk knoeienmetinge
Recept van knoeienmetinge

 

Bolachas de castanha, chocolate e laranja (kastanjekoekjes met chocolade en sinaasappel)

Niet alleen in Nederland worden tamme kastanjes verwerkt in de lekkerste gerechten. Dat geldt ook voor Portugal. Deze Bolachas de castanha, chocolate e laranja (kastanjekoekjes met chocolade en sinaasappel) zijn hier een goed voorbeeld van. En dankzij de toevoeging van chocolade en sinaasappel weet je zeker dat het lekker smaakt.

De lekkerste recepten met tamme kastanjes koekjes saboresportugal
Recept van Brito Meireles van Saudes de Portugal

 

Ovengerecht met tamme kastanjes

Tamme kastanjes kunnen goed bereid worden in de oven. Ze passen bij de herfst en dit ovengerecht met tamme kastanjes is ook nog eens vegan. Ideaal dus als je geen dierlijke producten wil eten. Daarnaast is het ontzettend gezond en boordevol vitaminen en mineralen.

De lekkerste recepten ovengerecht

 

Teriyaki risotto met paddenstoelen en tamme kastanje

Ook dit recept van teriyaki risotto met paddenstoelen en tamme kastanje is helemaal zonder vlees gemaakt en daardoor compleet vegan. Zoals je ziet heeft de risotto een Oosterse twist gekregen. De combinatie van paddenstoelen en tamme kastanjes werkt daarbij perfect.

De lekkerste recepten teriyaki risotto paddenstoelen tamme kastanjes culinea
Recept van Culinea

 

Tamme kastanjes met spruitjes

Over het feit dat spruitjes lekker zijn, zijn de meningen verdeeld. Veel mensen houden absoluut niet van spruitjes, terwijl er ook een groep is die spruitjes juist ontzettend lekker vind. Of je nu bij de eerste of de tweede groep hoort maakt niet zoveel uit. Dit recept van tamme kastanjes met spruitjes moet je een keer geprobeerd hebben. Door de toevoeging van kruiden wordt dit gerecht extra lekker (en dat geldt ook voor de spruitjes).

Leestip: Tips om spruitjes wel lekker te maken

De lekkerste recepten kastanjes met spruitjes cultfood
Recept van Cultfood

 

Chocolade kastanjetaart met salted caramel

We sluiten dit artikel af met een heerlijk zoet recept. De chocolade kastanjetaart met salted caramel valt gegarandeerd in de smaak. Want wie houdt er nu niet van de combinatie van chocolade met salted caramel? Omdat kastanjes naar noten smaken past dit perfect bij chocolade. De taart is lekker smeuïg, maar ook machtig. Neem dus zeker niet te grote stukken ervan 😉

De lekkerste recepten Chocolade kastanjetaart met salted caramel
Recept van Culisandra

 

Wat kun je nog meer met tamme kastanjes maken?

Zoals eerder aangegeven kun je tamme kastanjes prima zo eten. Wil je niet al te veel werk eraan hebben? Dan kun je ze even in de oven doen. Je krijgt dan een soort van gepofte kastanjes die ze in Duitsland op de Kerstmarkt verkopen. Verder kun je tamme kastanjes ook drogen en dan eten.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in