boek je vakantie bij de ANWB

Iedereen is wel bekend met de huishoudtips van oma. Dit artikel gaat over goede huishoudtips net als in grootmoeders tijd, maar dan in een modern jasje gestoken. Oma’s huishoudtips in een modern jasje gestoken deel 2. Tegenwoordig worden we haast dood gegooid met het ene na het andere veel belovende huishoudelijke product, echter weinig van deze producten doen uiteindelijk ook werkelijk wat ze beloven. In de meeste gevallen is het ook totaal overbodig met allerlei dure producten aan de slag te gaan, omdat alles wat u nodig heeft om uw huishoudelijk probleem op te lossen, waarschijnlijk ergens in uw keuken(la)of huis rondslingert. In dit artikel lees je wat je kunt doen met: Bier, Brood en Boter

 

Inhoud

Oma’s huishoudtip: bier

Wat kun je allemaal doen met bier? Bier kan een grote hulp zijn in de dagelijkse huishouding. Tips hoe je bier in het huishouden kunt gebruiken.

 

omas huishoudtips modern bier

 

Goud laten glanzen

Is die ene gouden ring wel heel erg flets geworden? Kan die ketting wel een bad gebruiken om er weer als nieuw uit te zien? Neem dan eens bier dat je op een zachte doek doet en waarmee je gouden sieraden oppoetst.

 

Reinigen van houten meubilair

Heb je eiken of mahoniehouten meubels en vraag je jezelf af hoe je deze het beste schoon kunt maken zonder geld uit te hoeven geven aan dure schoonmaakmiddelen? Dan is hier de oplossing: een doekje gedrenkt in warm bier waarmee de meubels afgenomen worden is voldoende om je meubels weer schoon te krijgen.

 

Biershampoo

Commerciële shampoos zijn veelal schadelijk voor je haar en doen meer kwaad dan goed. Bier daarentegen is een natuurlijk product, dat je haar een ware boost zal geven. Neem ongeveer drie eetlepels bier, meng dit met een half kopje warm water, giet dit over je haar, laat het even inwerken en spoel het geheel af. Je zult versteld staan van het resultaat.

 

Mals vlees bakken met bier

Heb je vlees dat je graag mals op wilt dienen? In plaats van wijn kun je gewoon (goedkoop) bier nemen om het vlees heerlijk mals te krijgen. Leg het vlees een uur voor het bakken in het bier om te marineren, waarna je het op de gewenste wijze klaar kunt maken.

 

 

 

Oma’s huishoudtips: brood

Behalve dat je brood kunt eten, is brood ook nog eens een handig ‘product’ in de huishouding. Het voordeel is dat je brood altijd in huis hebt, het is natuurlijk en kost weinig.

 

omas huishoudtips modern brood

 

Haal vuil van wanden en schilderijen af

Zeker een aanrader voor gezinnen met (kleine) kinderen of mensen met dieren: voor je het weet zijn de muren op bepaalde hoogte bezoedeld met vingerafdrukken, vachtafdrukken waar de kleine viervoeter langs de muur gelopen is of zelfs potloodstrepen waar kleine creatieve geesten zich uit hebben geleefd. Een zacht sneetje witbrood waarmee het vuil gemakkelijk van de muur geveegd worden kan worden biedt uitkomst.

Deze truc kan ook gebruikt worden op behang, mits het brood wel zacht genoeg is. Speciaal voor mensen die een mooi (olieverf) schilderij hebben hangen en niet weten hoe deze schoon te maken: een sneetje brood eroverheen halen en de schilderij is weer stofvrij en schoon.

 

Deppen van lippenstift vlekken

Heb je ergens vlekken van een lippenstift? Deze kun je deppen met een stukje wit brood.

 

Veilig opruimen van scherven

Je hebt het glas op de vloer laten vallen en nu ligt het in duizend stukken aan je voeten. Nadat je de grote stukken bij elkaar geveegd hebt, kun je voorzichtig met een stuk brood over de vloer vegen, die de dunne splinters op zal nemen. Gooi dit brood vervolgens goed verpakt weg.

 

Schoonmaken van de gehaktmachine

Voordat je de gehaktmachine af gaat wassen of in de vaatwasser stopt, haal je er even een sneetje brood doorheen. Het brood zal als spons fungeren en vleesresten absorberen, waardoor het schoonmaken makkelijker wordt.

 

Marshmallows of spekkies zachter maken

Heb je een zakje met marshmallows of spekjes uit laten drogen? Geen nood, een sneetje brood brengt uitkomst. Stop twee sneetjes witbrood in de zak, sluit deze goed af en na twee tot drie dagen zijn je marshmallows of spekkies weer heerlijk zacht.

 

Te veel mayonaise gebruikt

Ben je net iet te enthousiast geweest met het gebruik van mayonaise bij het bereiden van je salade? Of is er elders te veel mayonaise gebruikt? Los dit lekker en makkelijk op: snijd enkele sneetjes witbrood in dobbelsteentjes, rooster deze in een pan met dikke bodem op laag vuur krokant en voeg aan de salade toe. De krokante broodstukjes geven de salade niet alleen net dat beetje extra, de overheersende mayonaisesmaak vermindert eveneens.

 

Brood helpt tegen nare geuren

Bepaalde groenten staan erom bekend dat ze niet bepaald lekker ruiken als deze gekookt worden (bloemkool, broccoli enz). Nare geurtjes tijdens het koken kun je voorkomen door een stuk brood erboven te plaatsen, die de geuren zal opnemen.

 

Houd koekjes langer vers

Je hebt je uitgeleefd in de keuken en een hele hoop koekjes gebakken. Houd deze vers door deze te bewaren in een koektrommel. Voordat je de koektrommel afsluit, leg je een sneetje wit brood boven op de versgebakken koekjes.

Brood absorbeert overtollig kookvet

Heb je tijdens het koken last van veel vrijkomend vet? In plaats van het vet eruit te lepelen kun je er ook een sneetje brood in houden. Het brood zuigt het vet/olie op, waarna je door kunt gaan met het bereiden van de maaltijd.

 

Uien snijden zonder tranen

Niets is vervelender dan tranende ogen tijdens het snijden van uien. Vanaf nu kun je dit voorkomen, door een klein stukje brood op het mes te prikken en door te schuiven tot het lemmet. Het brood vangt de prikkelende uiensap op, waardoor tranende ogen voorkomen worden.

 

Suède reinigen

Of het nu om een suède jas of een paar schoenen gaat, ook suède kan behoorlijk vies worden. Je hoeft met je jas echter niet meteen naar de stomerij te rennen. Probeer eerst eens deze tip: neem een stukje oudbakken brood en wrijf daarmee over de vlekken. Als het brood vies wordt, neem je een nieuw stukje en ga je door totdat alle vlekken verdwenen zijn.

 

 

 

Oma’s huishoudtip: boter

Boter wordt in tegenstelling tot margarine gemaakt van dierlijke grondstoffen, namelijk van melk. Boter is behalve erg gezond, ook uitermate geschikt om in de huishouding te gebruiken.

 

omas huishoudtips modern boter

 

Verwijderen van inktvlekken op een pop

Oké, je dochter was razend enthousiast en heeft in plaats van make up een pen gehanteerd op de pop. Heb je wat boter is huis dan is er geen vuiltje aan de lucht. Smeer de inktvlekken in met de boter en leg de pop een aantal dagen in de zon.

 

Voorkom gemors van melkpoeder

Wil je geen gemors meer hebben als je melkpoeder in een kopje doet? Smeer de rand dan in met een klein beetje boter.

 

Voorkom overkoken van je pasta

Overkokende pasta of aan elkaar plakkende pasta voorkom je met de volgende tip: doe een klontje boter bij het kokende pastawater en je zult lekkere, niet meer overkokende pasta krijgen.

 

Tip om pillen makkelijk in te slikken

Heb je moeite met het slikken van pillen of medicatie? Smeer de buitenkant van de pil dan in met een beetje boter. Hiermee glijden de pillen makkelijker door je keel.

 

 

Oma’s huishoudtips in een modern jasje gestoken deel 2

Hopelijk heb je genoten van oma’s huishoudtips in een modern jasje gestoken deel 2 over bier, brood en boter. Maar niet getreurd, er komen nog veel meer artikelen van oma’s huishoudtips in een modern jasje gestoken.

 

Heb je met bovenstaande producten een geweldige huishoudtip? Laat het me dan zeker weten!

Lees vooral ook mijn eerste deel: oma’s huishoudtips in een modern jasje gestoken en leer wat je allemaal kunt doen met aluminiumfolie, appels, as en azijn.

 

 

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in