boek je vakantie bij de ANWB

Vorige week ben ik op vakantie geweest naar Kos. Daar heb ik samen met mijn zoon en dochter genoten van een unieke beleving: zonsondergang op Kos te paard. Vandaag praat ik je bij over deze geweldige experience.

 

Inhoud

Vakantie op Kos

Zoals je wellicht al begrepen hebt ben ik vorige week op vakantie geweest op Kos. Daar hebben we acht dagen lang genoten van zon, zee, strand en verschillende activiteiten. Ik zal nog een apart artikel schrijven over Kos zelf, de stranden op Kos, restaurants en activiteiten. Wil je alles zien? Dan raad ik je aan om een auto te huren op Kos. Het eiland is weliswaar maar 40 kilometer van noord naar zuid en van oost naar west slechts 8 km. In Kos stad zijn fietspaden te vinden, dus daar kun je ook met een fiets overweg. Buiten de hoofdstad raad ik het persoonlijk af om er met een fiets op uit te gaan.

Benieuwd hoe het is om in Coronatijd te vliegen en waar je rekening mee moet houden? Ik heb er niet alleen een filmpje van gemaakt, maar ook een uitgebreid artikel over geschreven.

 

Paardrijden op Kos

Veel mensen gaan natuurlijk voor zon, zee en strand naar Kos. En als aan de zee en strand gedacht wordt dan denken de meesten aan zwemmen of watersporten en zonnebaden. Dat hebben wij ook gedaan, maar we hebben op een andere manier van zon, zee en strand mogen genieten. Namelijk zittend op een paard genieten van de zonsondergang te Marmari.

Op woensdag hadden wij een afspraak bij Erika’s Horse Farm in Marmari (niet ver van Kos stad). Een prachtige parel te midden van een klein dorpje. De boerderij heeft naast een uitgebreide manege diverse andere dieren zoals een tam hertje, pauwen, geitjes, alpaca enz. Daarnaast zijn er tal van speeltoestellen te vinden voor kleine kinderen. Voor de ouders is er een restaurant waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Ideaal als je even iets anders wilt zien of doen.

Unieke beleving zonsondergang op Kos te paard speeltuin

Je kunt hier natuurlijk terecht voor het maken van een rit met een paard. Er zijn verschillende arrangementen, zodat zowel de ervaren als onervaren ruiter aan zijn of haar trekken komt. Hierdoor kun je een ritje door de bergen maken, genieten van een zonsopgang of -ondergang of de kinderen een ritje in de beslotenheid van de manege laten maken.

 

Unieke beleving: zonsondergang op Kos te paard

Wij hadden een afspraak om van de zonsondergang te genieten. Het wordt aangeprezen als een once in a lifetime experience en dat wilden we zelf meemaken. Mijn kinderen hebben nooit paard gereden, voor mij was de laatste keer op een paard toen ik een jaar of negen was. Er was voldoende vertrouwen om mij Bella toe te wijzen. Een ietwat schuchter en bang paard, waar ik een heerlijke rit op mocht maken.

 

Bella
Unieke beleving zonsondergang op Kos te paard paardrijden
Mijn zoon hoopte op het witte paard en hij kreeg het ook

 

De rit duurt in totaal iets meer dan 1,5 uur (reken op bijna 2 uur) want je gaat met een groepje (onder begeleiding). Iedereen moet eerst een cap op, dan wordt voor ieder afzonderlijk een paard uitgezocht en dat neemt allemaal tijd in beslag. De rit naar het strand voert langs Marmari via het zoutmeer, de duinen om te eindigen op het strand. Het is zodanig gepland dat je rond zonsondergang op het strand (rand van de zee bent). ‘

Daar wordt een korte pauze ingelast om foto’s te laten maken (je mag niet afstappen van je paard) en te genieten van de zonsondergang. Het is heel moeilijk onder woorden te brengen wat je ziet. Je zit op een paard, staat op het strand aan het begin van de zee. Dan kijk je uit over de zee met bergen in de achtergrond en zie je de schitterende zonsondergang. (Helaas wilde Bella doorlopen, waardoor ik moeite had om haar stil te laten staan, maar het is gelukt).

Unieke beleving zonsondergang op Kos te paard

Ik heb een van de begeleidsters een foto laten maken, maar helaas kon zij niet met de camera omgaan. Dus heeft zij geen foto’s gemaakt. En de foto’s met mijn telefoon zijn tegen de zon ingenomen, waardoor deze heel donker zijn. Maar hieronder krijg je een kleine indruk. Het was inderdaad een nooit meer te vergeten beleving.

Na de zonsondergang gaat het terug naar de manege. Daar kun je dan nog genieten van een hapje of drankje en praten met je mederuiters als je daar behoefte aan hebt. Wij zijn na de rit vertrokken, want wij moesten nog terug naar ons appartement in Kardamena.

Unieke beleving zonsondergang op Kos te paard lounge

Meer informatie over paardrijden op Kos

Het is niet ongebruikelijk om Kos te ontdekken op een paard. En Marmari is ook zeker niet de enige plek waar je dit kunt doen. De kinderen en ik hebben genoten van onze rit en ik kan het een ieder van harte aanbevelen. Je hoeft geen ervaring te hebben, want zoals gezegd zoeken ze een paard uit dat bij je past. Daarnaast gaan er begeleiders mee en zijn de paarden echt goed getraind.

Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Een arrangement kost gemiddeld 30 – 50 euro per persoon. Dit is een stuk goedkoper dan een rit hier in Nederland. Daarbij is de omgeving heel anders en beleef je deze rijdend op een paard ook heel anders.

 

Ga je naar Kos? Neem dan zeker eens een kijkje bij Erika’s Horse Farm en boek een ritje.

 

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in