boek je vakantie bij de ANWB

Een tijdje geleden mocht ik bij van Beekum specerijen een aantal kruiden uitzoeken. Inmiddels zijn de kruiden uitvoerig getest en deel ik mijn bevindingen met jou. In mijn review van Beekum specerijen lees je welke kruiden ik gekozen heb, hoe deze bevallen en wat ik er al mee gemaakt heb.

 

Inhoud

De producten van Van Beekum specerijen

Als je een kijkje neemt op de website van van Beekum specerijen zie je dat zij een enorm aanbod kruiden hebben. Naast kruiden en specerijen vind je er ook sauzen, kruidenmixen, gedroogde groenten en marinades. In de categorie hulpstoffen zijn allerlei producten te vinden die het koken en bakken net iets makkelijker maken. Denk daarbij aan middelen om producten langer houdbaar te maken, kleurstoffen en bindmiddelen.

Non-food producten die ook te maken hebben met koken en bakken vind je hier eveneens. Kunst- en natuurdarmen voor het zelf maken van worst, touw, vacuum-, krimp- en kookzakken maken het non- food aanbod compleet.

Zoals je ziet kun je in deze webshop alles vinden op het gebied van koken en bakken. Ideaal als je zoals ik graag in de keuken staat en nieuwe dingen uit wilt proberen.

 

Review van Beekum specerijen

Zoals reeds eerder aangegeven mocht ik lekker gaan shoppen in de online shop van van Beekum. Dat is nog best een hele klus geweest, omdat er zo veel keuze is. Gelukkig voor mij heb ik de non-food niet gezien, anders was het einde zoek geweest. Uiteindelijk heb ik voor de volgende kruiden en saus gekozen:

 • Gerookt paprikapoeder
 • Tomatenpoeder
 • Garam masala poeder
 • Laospoeder
 • Italiaanse kruiden
 • Bami en nasi groenten
 • Piri piri saus

Als extraatje vond ik in de doos een zakje van 25 gram met daarin Cajun mix. Elke maand wordt er een nieuwe proefverpakking gemaakt die er bij elke bestelling bijgedaan wordt. Leuk dus om kennis te maken met andere kruiden.

Bij het uitpakken viel het me pas op dat het om behoorlijk grote kruidenpotjes ging. Altijd leuk als producten groter zijn dan je in gedachten had. Omdat ik eigenlijk alles zelf maak en dus niet kook met pakjes en zakjes gaan er ook heel wat kruiden doorheen. De grote potjes zijn dus een ware uitkomst voor ons gezin.

 

review van beekum specerijen bekende kruiden

 

Zoals je begrijpt ben ik dezelfde dag nog de kruiden gaan gebruiken. Favoriet zijn de Italiaanse kruiden (ja, we houden van Italiaans eten zoals pizza en spaghetti), tomatenpoeder en gerookt paprikapoeder. De piri piri saus heb ik over mijn spareribs gedaan, maar dat viel een beetje tegen. Dat lag niet zozeer aan de saus, maar meer aan mijn eigen verwachtingen. Ik heb ruim 12 jaar in Suriname gewoond waar pittig eten gewoon is. Mijn verwachting was dan ook dat de piri piri saus pittig zou zijn. Dit bleek helaas voor mij, niet het geval te zijn. Op zich niet erg, want mijn man en zoon houden niet van pittig eten.

De bami en nasi groenten in combinatie met het laospoeder zal ik binnenkort testen als ik Surinaamse nasi ga maken. Dat geldt ook voor de garam masala die ik nodig heb voor het maken van Surinaamse roti. Ik verwacht echter niet anders dan dat de kruiden en gedroogde groenten gewoon mijn maaltijden zullen verrijken. Ik heb er al aan geroken en het belooft veel goeds.

 

review van beekum specerijen buitenlandse kruiden

 

Voordelen producten van Beekum specerijen

Van Beekum heeft een zeer uitgebreid assortiment voor elke (hobby)kok, ideaal voor mensen die graag in de keuken staan en willen experimenteren. Overigens zijn er niet alleen specerijen om mee te koken, maar je vindt er ook specerijen om mee te bakken (anijs, kaneel, kokos, vanille). Andere voordelen zijn:

 • Kruiden van hoge kwaliteit
 • Handige strooibussen om doseren te vergemakkelijken
 • Vandaag bestelt, morgen al in huis
 • Grote keuze voor elke keuken
 • Kruidenmixen worden door het bedrijf zelf samengesteld
 • Goede service

 

Nadelen

Tja, als ik een nadeel op moet noemen dan is het wel het feit dat er bijna te veel keuze is, waardoor kiezen heel moeilijk wordt omdat je eigenlijk veel meer wilt hebben dan je portemonnee toelaat. Maar natuurlijk is dit met een dikke knipoog gezegd, want een echt nadeel kan ik niet bedenken of vinden.

 

Algemeen oordeel over de kruiden van van Beekum specerijen

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik meer dan tevreden ben over de ontvangen kruiden, de gedroogde groenten en de saus. De kruiden staan in mijn kastje en worden nagenoeg elke dag gebruikt voor gerechten als spagetthi, zelf trekken van bouillon, het maken van gevulde paprika en homemade pizza en nog veel meer. Van mij krijgt van Beekum specerijen een dikke 9,5.

*Disclaimer dit artikel is een samenwerking

review van beekum specerijen gevulde paprika

review van beekum specerijen spaghetti

Dokteronline.com

4 REACTIES

 1. Inderdaad grote potten, maar dat is wel handig als je ze veel gebruikt of gaat gebruiken, omdat ze zo lekker zijn!
  Mocht ik daar gaan bestellen of via jouw blog winnen dat kan ik deze tips in ieder geval al goed gebruiken!
  Want de bami/nasi kruiden lijken mij zeker heel handig.

  Ik ben nog wel benieuwd wanneer je de LAOS-kruiden gebruikt? Dit ken ik nog niet.

  X liefs

  • Laos hoort in echte Surinaamse nasi. Toen ik nog in Suriname woonde gebruikte ik verse laos, maar die heb ik hier niet, dus dan maar in poedervorm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in