boek je vakantie bij de ANWB

Een tijd geleden mocht ik een herenoverhemd ontvangen van overhemden.com. Bevalt het ontvangen hemd? Wat zijn de voor-en nadelen? Lees verder en ontdek alles in mijn review herenoverhemd van overhemden.com.

 

Inhoud

Overhemden van overhemden.com

Er zijn online heel veel aanbieders van overhemden. Dit bedrijf doet er echter alles aan om zich van de rest te onderscheiden, bijvoorbeeld door een persoonlijke service. Hierdoor is het mogelijk dat je als man echt een passend overhemd vindt. Door middel van crowdlistening (waarbij de wensen van klanten centraal staan) wordt elke keer een nieuwe collectie samengesteld.

In de webshop zijn grote internationale merken zoals Eton, Circle of Gentleman en Laack te vinden. Omdat de Nederlandse man tot de langste ter wereld behoort heeft het bedrijf een eigen merk overhemden opgericht. De Sleeve 7 collectie wordt gekenmerkt door extra lange mouwen, ideaal voor de wat langere man die zich graag modieus kleedt.

Alhoewel het bedrijf zich met name richt op mannen, is er sinds kort ook een collectie voor vrouwen toegevoegd. Hiervoor kun je ook als vrouw het perfect zittende dames overhemd vinden.

 

Review overhemd van overhemden.com

Eerlijk is eerlijk: mijn man is wat kleding betreft heel makkelijk. Een kledingstuk moet vooral comfortabel zitten. Of de kleding met elkaar matcht of dat het niet trendy is zal hem een worst wezen. Gelukkig heeft hij nog een vrouw en een zeer kritische dochter die over zijn schouder meekijken als hij kleding koopt. Dit jaar moet er extra veel aangeschaft worden wat kleding betreft omdat we na ruim 13 jaar in Suriname te hebben gewoond geremigreerd zijn. Tijd dus om de kleding aan te passen naar het wonen in een land waar je op 1 dag gerust drie seizoenen kunt hebben.

Toen ik een aanbieding voorbij zag komen waarbij je een overhemd kon aanvragen in ruil voor een review heb ik niet lang getwijfeld. De overhemden zagen er goed uit en je hebt ruime keuze. Je kunt zoeken op merk, je boordmaat aangeven, diverse stijlen selecteren (bijvoorbeeld slim fit, modern fit of regular fit) en natuurlijk kiezen wat je wilt (hemd, T-shirt enz.).

Voor de review mocht ik de maten van mijn man doorgeven, opgemeten met een maatlint. Hierdoor kon een perfect passend overhemd uitgezocht worden. Zo gezegd, zo gedaan. Toen het pakje thuis werd bezorgd bleek het om een Profuomo overhemd te gaan. Profuomo is een luxe Nederlands merk dat innovatieve technologie combineert met tradities om het beste product op de markt te brengen.

Extra leuk: in het pakje zat een reepje Tony’s Chocolonely reep in de smaak karamel zeezout (een schot in de roos voor mijn man die dol is op chocolade!). Verder zaten er retourkaarten bij en allerlei kaartjes met daarop wetenswaardigheden.

 

review overhemd ontvangen

 

Opvallend was ook het kaartje met shirtadvies. Hierop kun je aangeven welk merk, pasvorm en maat shirt jouw favoriet is. De exacte maten van boord, borst en buik kun je ook noteren. Dit kun je bewaren, zodat je altijd weet waaraan je volgende bestelling moet voldoen. Dat is echt heel handig!

Het hemd is strijkvrij, in de kleur donkerblauw en voelt heerlijk luxe aan. Mijn man heeft het overhemd gepast en het zit als gegoten. Voor de foto’s heeft hij het hemd aangedaan over een normaal shirt, maar dat zal aangepast moeten worden. Om het model optimaal tot zijn recht te laten komen zal hij in toekomst kiezen voor een mouwloos shirt/hemd. Dit hemd zal hij nog vaker dragen, zeker als hij vanaf 1 september begint met zijn nieuwe baan.

 

Voordelen overhemd van overhemden.com

 • Goede kwaliteit
 • Er wordt naar wensen van klant geluisterd
 • Makkelijk te selecteren aan de hand van eigen voorkeur
 • Ruime keuze
 • Makkelijk en snel retourneren
 • Shirt fit adviseurs voor persoonlijke hulp bij het vinden van het geschikte overhemd
 • Bestellingen worden wereldwijd geleverd

 

Nadelen overhemden.com

Mijn man is bijzonder tevreden met zijn overhemd. Enige nadeel? Ik moet me meer verdiepen in het concept strijkvrij, want strijkvrij betekend niet kreukvrij 😉

 

review overhemd merk

 

Algemeen oordeel over het overhemd

De algemene indruk die ik heb gekregen is dat het om een kwalitatief product gaat. De bijkomende service om advies te krijgen zodat je de juiste maat krijgt is voor mij een echt pluspunt (vooral als je man niet van winkelen en kleding uitzoeken houdt).

 

Van mijn man krijgt het overhemd een dikke 9.

*Disclaimer dit artikel is een samenwerking

Dokteronline.com

18 REACTIES

  • Klopt, maar daar had ik me dus op verkeken. Klinkt ook zo leuk: strijkvrij 😉 Hemd hangt nu netjes in de kast te wachten tot manlief met zijn nieuwe baan begint.

 1. Hm, ik dacht ook dat strijkvrij hetzelfde was als kreukvrij! Balen dat er toch nog kreukels in komen,

  Het overhemd vind ik wel mooi!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in