boek je vakantie bij de ANWB

Sieraden geven je outfit net dat beetje extra. Wil je sieraden bij je outfit combineren maar weet je niet waar te beginnen? Met onderstaande tips kun je jouw sieraden perfect combineren met je kleding.

 

Inhoud

Sieraden: er is voor elk wat wils

Sieraden zijn er in de meest uiteenlopende modellen, zodat elke vrouw een passend sieraad kan vinden. Van hele subtiele ontwerpen tot echte eyecatchers die je als statement kunt dragen. Met of zonder steentjes, in goud, zilver of roestvrij staal, van oorbel tot ketting en armband.

 

Sieraden met je kleding combineren zo doe je dat!

De mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen zorgen voor keuzestress. Vooral als je even door de bomen het bos niet meer ziet en wil dat je sieraden perfect matchen met je outfit van de dag. Wanneer kun je het beste kiezen voor goud en wanneer voor zilver? Welke sieradencombinaties zijn een no go? Waar moet je verder op letten als je je sieraden uitzoekt? Op al deze vragen vind je hieronder het antwoord.

 

Goud of zilver

De belangrijkste keuze is de vraag of je voor goud of zilver sieraden moet kiezen. Als stelregel kun je aanhouden dat goud het mooist past bij donkere kleuren en zilver juist bij lichte kleuren kleding. Daarnaast kun je de keuze afstemmen op je huidskleur. Heb je een koele ondertoon? Dan passen zilveren sieraden het beste. Heb je juist een warme ondertoon? Dan kun je het best kiezen voor gouden sieraden. Bij wit en zwart kun je zowel goud als zilver dragen.

Alhoewel afgeraden wordt om goud en zilver te combineren omdat dit echt een no go is, is dit wel de sieradentrend 2021. Combineer daarom gerust deze twee edelmetalen met elkaar voor een trendy look.

Sieraden met je kleding combineren zo doe je dat zilver

Houd rekening met de gelegenheid

Zodra je de keuze hebt gemaakt voor goud of zilver moet je kijken naar de gelegenheid. De keuze voor de juiste sieraden is namelijk heel erg afhankelijk van de gelegenheid waar je de sieraden voor draagt. Moet je bijvoorbeeld solliciteren? Dan kun je het beste kiezen voor een subtiel sieraad, zoals bijvoorbeeld een edelsteen ketting van Mostert Juweliers.

Ga je een avondje uit met vriendinnen? Dan kun je uitpakken met opvallende accessoires zoals grote oorbellen en ketting. Werk je op kantoor? Dan kies je de gulden middenweg: netjes, maar niet te opvallend. Zorg er ook voor dat je makkelijk kunt werken. Een grote armband of ring is misschien een sta-in-de-weg als je veel moet typen.

 

Let op je kledingstijl

Deze tip voor het combineren van sieraden met kleding gaat eigenlijk hand in hand met de voorgaande tip over de gelegenheid. Je outfit stem je natuurlijk af op de gelegenheid. Overdag draag je waarschijnlijk andere kleding dan in de avond en weekend. Het is belangrijk om de keuze voor je sieraden af te stemmen op je kledingstijl.

Bedenk vooraf ook goed wat je wil bereiken met de keuze voor je sieraden. Zijn het de blikvangers van je outfit? Of is het juist een subtiele toevoeging om de elegantie van je outfit te onderstrepen? Draag je prints? Hou je dan in wat de keuze voor een sieraad betreft. Voorkom dat zowel je kleding als je accessoires heel opvallend zijn, want dat zorgt voor verwarring.

Sieraden met je kleding combineren zo doe je dat horloge armband

Verdeel de aandacht

Voordat je kiest voor een bepaalde ketting, oorbel of armband moet je goed bedenken waar jij wil dat de aandacht naar uitgaat. Is je outfit redelijk basic en wil je de aandacht op je gezicht vestigen? Dan zijn statement oorbellen een must. In de zomer wil je in combinatie met een mooie jurk of top waarschijnlijk eerder de aandacht verleggen naar een mooi decolleté. Dan is een ketting de perfecte keuze.

 

Eén stijl sieraden

Veel vrouwen vinden het leuk om meerdere sieraden tegelijk te dragen. Dus niet alleen een armband, maar ook oorbellen en een ketting. Om te voorkomen dat dit een warboel wordt, is het belangrijk om de sieraden wat de stijl betreft op elkaar af te stemmen. Kies je voor vintage sieraden of juist heel minimalistische? Ga je voor een strak design of juist heel erg kleurrijk?

 

Sieraden met elkaar combineren

Ook deze tip sluit weer perfect aan bij de voorgaande: sieraden kun je perfect met elkaar combineren als je op een paar punten let. Om te beginnen: draag nooit alle vier soorten sieraden tegelijk. Dus niet een ketting, armband, oorbellen en ringen tegelijkertijd dragen. Dat is namelijk net iets te veel van het goede.

Sieraden kun je heel goed met elkaar combineren als je zorgt dat ofwel alles bij elkaar past of dat er slechts één sieraad is dat de absolute blikvanger is. Mooie combinaties zijn onder andere:

  • Statement oorbellen met een subtiel armband of ring
  • Opvallende ketting met steentje of hanger en subtiele oorbellen
  • Horloge als eyecatcher met subtiel armbandje

 

 

Zoals je ziet komt er meer kijken bij het combineren van sieraden met kleding. Doe je dit echter goed, dan weet je zeker dat je kleding en sieraden matchen en jij de perfecte look gecreëerd hebt.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in