boek je vakantie bij de ANWB

Als je aan spelletjes spelen denkt dan denk je waarschijnlijk al snel aan kinderen. Toch is het spelen van spelletjes ook onder volwassenen bijzonder populair. Wil jij ook genieten van een leuke spelletjesavond met vrienden? Dan zijn dit de absolute musthaves voor een gezellige spelletjesavond.

 

Inhoud

Spelletjesavond met familie of vrienden

Niets zo gezellig als op de lange donkere middagen en avonden gezellig aan tafel te zitten en een heleboel spelletjes te spelen. Dat kan prima met je eigen gezin als je ervoor zorgt dat je de spelletjes afstemt op de leeftijden en interesses van je kinderen. Maar een spelletjesavond met vrienden kan ook heel leuk zijn. Er zijn meer dan voldoende spelletjes beschikbaar voor volwassenen, kijk bijvoorbeeld eens in het assortiment van Just Entertainment.

Just Entertainment ken je waarschijnlijk van films en series, maar ze brengen ook diverse spelletjes uit. Deze spelletjes zijn anders dan de gewone bordspellen die je overal en nergens kunt kopen. Het zijn namelijk spelletjes die gebaseerd zijn op films, series en bijvoorbeeld online games zoals Candy Crush Duel.

Absolute must haves voor een gezellige spelletjesavond candy crush duel

 

Spelletjes voor spelletjesavond

Heb je eenmaal besloten om een leuke spelletjesmiddag te organiseren dan zijn spelletjes natuurlijk het belangrijkste. Zonder spelletjes geen spelletjesavond. Welke spellen je op tafel zet ligt aan jezelf en je gezelschap. Kies je voor de meer bekende spelletjes zoals Rummikub, Monopoly en bijvoorbeeld Hotel? Of kies je voor spelletjes die niet zo bekend zijn bij de meesten. In dat laatste geval zul je ook tijd uit moeten trekken om de spelregels uit te leggen.

Als je op zoek bent naar een nieuw en uitdagend spel en je medespelers zijn 12+ dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het Peaky Blinders under new management bordspel. Dit spel is een leuk vervolg op de bekende serie Peaky Blinders. De bedoeling van dit spel is om de meest gevreesde gangster van Birmingham te worden!

 

Weet je dat er in het groepje waarmee je gaat spelen mensen zitten die niet tegen hun verlies kunnen? Geen nood! In dat geval kun je het beste voor coöperatieve spelletjes kiezen. Dat zijn spelletjes die je niet tegen elkaar, maar eigenlijk tegen het spel speelt. Op die manier verlies of win je met je team of met z’n allen. Ideaal als je geen zin hebt in borden die door de lucht vliegen omdat iemand niet tegen zijn of haar verlies kan 😉

Een leuk voorbeeld van een coöperatief spel is het spel Jurassic World. De bedoeling van het spel is om samen het grootste dinopark ter wereld te creëeren. Lukt je dat voordat de dino’s ontsnappen? Ondervind het zelf in dit spannende bordspel.

 

 

Absolute must haves voor een gezellige spelletjesavond

Als je eenmaal keuze hebt gemaakt wat de spelletjesavond betreft ben je al een heel eind op weg naar succes. Toch mogen de volgende dingen niet ontbreken om er echt een geslaagde spelletjesmiddag of -avond van te maken:

  • Een grote tafel of meerdere kleine tafeltjes waaraan gespeeld kan worden
  • Voldoende en lekker drinken
  • Snack, hapjes of zelfs een maaltijd
  • Eventueel gezellige muziek

 

Naast spelletjes is een grote tafel of meerdere kleine tafeltjes een echt must. Nodig je meer vrienden uit dan kun je meerdere spelletjes tegelijk spelen, waarbij je rouleert met elkaar zodat je niet de hele avond hetzelfde spelletje hoeft te spelen, tenzij je dat natuurlijk leuk vindt. Voordeel is ook dat je elke keer tegen andere mensen speelt. Je kunt bijvoorbeeld de eettafel en de salontafel of bijzettafeltjes gebruik. Voor kaartspelletjes heb je minder ruimte nodig en die zou je zelfs zonder tafel kunnen spelen.

Drinken mag ook absoluut niet ontbreken als je een spelletjesavond organiseert voor volwassenen of met kinderen. Spelen, praten en lachen (of boos worden als iemand niet tegen zijn of haar verlies kan) maakt dorstig. Zorg voor een ruim aanbod: van lekker en fris tot warme dranken. Denk daarbij aan een beker heerlijke chocolademelk, thee of bijvoorbeeld Gluhwein.

Absolute must haves voor een gezellige spelletjesavond snacks

 

Afhankelijk van de tijd die je afspreekt is het ook handig om in elk geval snacks op tafel te zetten. Je kunt zelf snacks maken of gewoon lekkere dingen kopen. Denk aan zoutjes, chips in verschillende smaken en koekjes. Organiseer je een spelletjesmiddag dan is de kans groot dat het uitloopt en iedereen tot in de avond blijft hangen. Tenzij je vooraf nadrukkelijk aan hebt gegeven dat iedereen voor etenstijd naar huis moet.

Blijven mensen toch hangen? In dat geval is het handig om of eten te bestellen of te zorgen voor een maaltijd. Dat hoeft niet heel groot: een pan soep met (stok)brood of tosti’s is al lekker en vullend genoeg. Of zet de airfryer aan en maak hapjes.

Tot slot kun je eventueel muziek opzetten. Afhankelijk van de setting kies je de muziek. In aanloop naar de feestdagen kun je op je tv een haardvuur aanzetten met op de achtergrond kerstmuziek. Dan heb je de sfeer er direct in en kunnen jullie echt genieten.

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in