boek je vakantie bij de ANWB

Flixbus goedkoop en comfortabel op reis of toch niet?

Vandaag onze ervaring met de Flixbus. Flixbus goedkoop en comfortabel op reis of toch niet? Wij zochten een goedkope manier om naar München te reizen en boekten voor het hele gezin een trip met de Flixbus. Vandaag deel onze ervaringen met de Flixbus, want is het echt goedkoop? En vooral: hoe zit het met het comfort? Je leest het allemaal.

 

Inhoud

Flixbus: goedkoop Europa door

Je hebt er vast wel eens van gehoord: Flixbus, een groene bus waarmee je goedkoop kunt reizen. Als je erop Googled dan zie je dat het bedrijf adverteert met het feit dat je naar 1700 bestemmingen binnen Europa kunt reizen. En dat allemaal vanaf € 5,00. Er wordt aangegeven dat het comfortabel is, je de beschikking hebt over Wifi en met zo veel bestemmingen kom je eigenlijk overal.

 

Flixbus goedkoop en comfortabel op reis of toch niet?

Natuurlijk profileert elk bedrijf zich naar de buitenwereld goed en moet je het eerst zelf ervaren, voordat je weet of alle beloftes wel waargemaakt worden. En dat is precies wat wij hebben gedaan. Wij zochten namelijk een goedkope mogelijkheid om als gezin (3 volwassenen en een tiener van bijna 17) last minute naar München te reizen. Al snel kwamen we uit bij Flixbus die wel heel aantrekkelijke prijzen leek te hebben.

Wij wonen tussen Arnhem en Nijmegen in en er was een mogelijkheid om vanaf Arnhem naar München te reizen, maar dan zouden we 16 uur onderweg zijn. Geen optie dus, want dat zou echt te lang zijn, zeker met het oog op deze warmte. Een beetje verder zoeken bracht ons op het idee om vanaf Düsseldorf (goed bereikbaar met de RE 19 vanuit Arnhem) naar München te reizen.

De Flixbus vanaf Düsseldorf naar München en terug zou ons voor het hele gezin € 196 kosten. De reistijd bedroeg 9 uur wat heel acceptabel was. De prijs was heel erg goed, bijna te mooi om waar te zijn. Maar aangezien we met grote kinderen gingen reizen zou het wel lukken (althans dat hoopten we).

 

Flixbus goedkoop en comfortabel op reis of toch niet 1

 

Onze ervaring met de Flixbus

De heenweg vanaf Düsseldorf naar München vond eind juli plaats. Een kleine 20 minuten voor vertrek kregen we een sms met de mededeling dat er een andere bus ingezet zou worden. Op de website stond al aangegeven dat het voor kan komen dat ze gebruik moeten maken van een andere busmaatschappij. Dus we keken er niet vreemd van op. Het ging in deze om een dubbeldekker die er van buiten goed uitzag. Na het afgeven van de bagage (met maximale afmetingen en maximaal gewicht) hadden we mooie plekken weten te bemachtigen.

Helaas begon daar al iets te rammelen aan de gedane beloftes. Mijn zoon zocht namelijk tevergeefs naar een mogelijkheid om zijn telefoon op te laden. Eenmaal op de weg bleek er geen Wifi in de bus te zijn. En ook geen mogelijkheid om eten en drinken te kopen (gelukkig hadden we daar niet op gerekend). Tot overmaat van ramp bleek ‘s avonds dat de (lees)lampen niet werkten.

De wc liet ook veel te wensen over en dat gold ook voor het humeur van de tieners. Zij hadden erop gerekend in de bus te kunnen netflixen of gewoon te kunnen internetten. De chauffeurs waren wel heel aardig en probeerden er het beste van te maken. Dit beloofde echter niet veel goeds voor de terugweg en was toch wel teleurstellend, al is en blijft de prijs bijzonder goed.

 

Flixbus goedkoop en comfortabel op reis of toch niet 2
Flixbus chauffeurs plaats

 

Gelukkig kregen we op de weg naar huis wel de mogelijkheid om met een echte Flixbus te reizen. Dit keer stapten we op een gewone Flixbus voorzien van licht, mogelijkheid om USB kabel aan te sluiten en een schone en nette wc. In plaats van de mogelijkheid om op de bus zelf eten en drinken te kopen werd er tussendoor pauze gehouden van een half uur bij een wegrestaurant in Duitsland.

Daarnaast kon je per apparaat gebruik maken van 150 MB Wifi. Niet veel, maar dit keer waren we voorbereid en hadden we films gedownload zodat we niet afhankelijk zouden zijn. Ook op de terugweg hadden we goede zitplaatsen.

De chauffeur was aardig, al sprak hij heel slecht Duits. Helaas was het de eerste keer dat hij deze route reed, waardoor hij in Heidelberg de weg kwijt raakte. Gelukkig waren er een aantal behulpzame passagiers aan boord en duurde het oponthoud niet al te lang. Ook was hij vergeten bij een tussenstop de passagiers te tellen, waardoor hij al weg was gereden en 2 vrouwelijke passagiers alles op alles moesten zetten om de aandacht te trekken van de chauffeur toen hij al weg was gereden en voor een stoplicht stond.

 

Flixbus goedkoop en comfortabel op reis of toch niet 3
Tussenstop bij een vliegveld

 

Flixbus: doen of toch maar niet?

Al met al was onze reis met de Flixbus redelijk avontuurlijk te noemen. Er werden 5 tussenstops gemaakt, waarbij je de mogelijkheid kreeg om even uit te stappen en de benen te strekken. Op de terugweg werd een pauze van een half uur ingelast om eten te halen of even de bus te verlaten. Alhoewel de reis niet helemaal verlopen is volgens onze voorstellingen kunnen we niet anders zeggen dan dat we redelijk comfortabel gereisd hebben, zeker voor de prijs.

Zouden we nog een keer kiezen voor het reizen met Flixbus? Daar kan ik volmondig ja op zeggen. Nu we weten dat er beperkingen zijn voor de Wifi en dat de mogelijkheid bestaat dat je met een andere bus moet reizen die misschien niet voorzien is van alle gemakken, kun je je daarop voorbereiden. Bovendien speelt de prijs toch echt een grote rol: voor een gezin met 4 volwassenen waren we nog geen 200 Euro kwijt.

Overigens reisden er ook gezinnen in de bus. Niet al te kleine kinderen, de jongste die ik gezien heb was denk ik 8 – 9 jaar oud. Ik denk echter dat het ook met jongere kinderen best te doen is, mits je voor afleiding zorgt. Voordeel is dat je zelf niet hoeft te rijden en dus alle tijd aan je kind kunt besteden. Je doet er wel wat langer over dan met je eigen auto, maar dat kan ook niet anders, aangezien er tussentijds gestopt wordt en daardoor wellicht niet de snelste route gekozen kan worden.

 

Wil je goedkoop reizen binnen Europa? Dan zou ik je toch aanraden om eens een kijkje te nemen bij Flixbus.

 

Dokteronline.com

16 REACTIES

    • Inderdaad je ziet de flixbussen steeds vaker rijden. Terugweg was gewoon goed, al hebben tieners geloof ik altijd wat te mopperen 😉

    • Dat snap ik helemaal, maar vliegen was voor ons even geen optie. Achteraf maar goed ook, want zaterdag was luchthaven Munchen in lockdown gegaan vanwege een incident met een passagier. Moet er niet aan denken om daar uren opgesloten te zitten.

    • de flixbus rijdt inderdaad ook naar Parijs. Mijn nichtjes hebben dat gedaan (wel vanuit Duitsland) dus ik zou er zeker eens naar kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in