boek je vakantie bij de ANWB

Nu de energieprijzen de pan uit swingen, proberen we massaal alternatieven te zoeken om de hoge kosten van gas en elektriciteit te drukken. De verwarming enkele graden lager zetten is een optie, op voorwaarde dat het thuis nog gezellig blijft. Met deze tips houd jij het deze winter cosy én zal je het niet snel koud hebben.

Inhoud

Leg een tapijt

Heb je geen vloerverwarming? Dan is het vaak kil en ongezellig om in de winter op je parket- of tegelvloer te lopen. Zeker wanneer je vloeren niet goed geïsoleerd zijn. Pantoffels kunnen dat gevoel al deels wegnemen. Maar een nog betere manier om warmte te creëren, is het gebruik van tapijten. Je zal een aangenamer gevoel ervaren en ze geven je woonkamer of leefruimte een extra gezellige touch.

Sluit de gordijnen

Misschien heb je gordijnen of andere raamdecoratie die je eigenlijk niet gebruikt. Wanneer het lang licht is buiten of je weinig belang hecht aan privacy, is dat natuurlijk ook niet noodzakelijk. Tijdens de koudere maanden, is het dat wél. Sluit je gordijnen in de vooravond. Je houdt de warmte namelijk beter binnenshuis op die manier. En gesloten gordijnen ogen ook gewoon heel gezellig. Doen dus!

Duffel jezelf lekker in

Het najaar en de winter staan bij velen garant voor gezellige avondjes Netflix op de bank. Zo’n avondjes zijn nét nog leuker in stijlvol en comfy loungewear zoals een leuke nacht japon met lange mouwen of een mooie sweatpants. Kruip met je partner of kids onder een knus dekentje met een kop warme chocolademelk en bereid jullie voor op een marathon van jullie favoriete reeks. Vergeet de kaarsjes niet!

Verwen jezelf

Jezelf verwennen is altijd een goed idee. Maak van je me-time-momentjes in de badkamer heuse wellnessmomenten door fluffy badslippers te kopen of een heerlijke, zachte en warme badjas. Gepaste achtergrondmuziek en geurkaarsen zijn ideaal om extra sfeer en de juiste setting te creëren op donkere dagen.

Ga op tijd naar bed

Ook in bed hoef je geen kou te lijden. Ga wat vroeger naar bed en lees nog een goed boek. Zo kan je het bed al voorverwarmen, voor je effectief gaat slapen. Drink nog een ontspannende kamillethee voor een goede nachtrust. Draag lekker warme sokken of verwarm je voeten met een warmwaterkruik. Leg eventueel een bedsprei op je bed voor extra warmte tijdens de koudere nachten.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in