boek je vakantie bij de ANWB

Wie wil het niet, zelf je haar kunnen knippen. Natuurlijk kunnen we niet alles zelf, maar het knippen van het haar hoeft niet onmogelijk te zijn in huis. Wij geven je in deze blog een aantal tips over het zelf knippen van je haar! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Inhoud

Goed gereedschap is key

Het belangrijkste voor een goed resultaat is goed materiaal. Je wilt scherpe scharen die ervoor kunnen zorgen dat je haar recht geknipt kan worden. Daarbij heb je een aantal scharen nodig voor een perfect resultaat. Je kunt denken aan een professionele effileerschaar, scherpe kappersschaar, goede tondeuse en trimmers.

Dit is het allerbelangrijkste om je haar te knippen in het model wat je wilt. Heb jij dik haar? Dan kun je met een effileerschaar je haar wat uitdunnen. Voor mannen die kort haar willen is een tondeuse of trimmer de optie.

Stappenplan om je haar te knippen

Er zijn diverse stappen die je kunt nemen om je haar te knippen. Het belangrijkste is dat je het haar handdoekdroog hebt, dus nog een beetje vochtig. Heb je je haar niet gewassen? Spray je haar dan een beetje nat. Kam het haar goed door zodat er geen knopen meer in zitten en houd dan met je vingers een stuk vast waar je met de schaar langs kunt knippen.

Herhaal dit proces totdat je al je haar hebt geknipt. Je kunt dan bekijken of alles recht is geknipt en eventueel nog wat bijpunten. Wil je laagjes in je haar? Gebruik dan ook de effileerschaar om ervoor te zorgen dat dit netjes in elkaar overloopt en geen harde laagjes worden.

Zijn kappersmerken ook voor consumenten beschikbaar?

Natuurlijk wil jij het beste resultaat behalen. Wij vertelden je al dat je hier de beste materialen voor moet gebruiken. Wat zoek je dan? Inderdaad! De echte kappersmerken. Nu denk jij misschien dat deze niet bereikbaar zijn voor jou als consument, maar wij hebben een kleine tip voor je. Bij Kappersshop kun je als consument de beste merken kopen die kappers ook gebruiken.

Wil jij niet alleen kappersscharen kopen, maar ook de verzorgingsproducten die jouw kapper ook gebruikt? Die kun je ook in deze webshop vinden. Hierdoor kun jij thuis hetzelfde resultaat behalen als bij de kapper. Wie wil dat nou niet?!

Waarom zou jij je eigen haar knippen?

Tot slot nog een vraag beantwoorden. Want waarom zou jij je eigen haar leren knippen? We hebben natuurlijk tijdens de lockdowns geleerd dat kappers niet altijd beschikbaar zijn. Om onszelf hierop voor te bereiden kun je kiezen voor het zelf knippen van je haar.

Verder is de inflatie tegenwoordig een feit. Hierdoor wordt alles duurder, waaronder ook de kapper. Je kunt dus besparen op je kapperskosten door zelf je haar te knippen. Er zijn natuurlijk ook momenten waarvoor je wel naar de kapper moet gaan, bijvoorbeeld het verven van je haar of echt specifieke haartrends. Wij zouden je zeker aanraden om zelf je haar te leren knippen. Probeer het, mocht het niet lukken, het groeit wel weer aan! Lukt het? Fijn, dat is zeker een waardevolle skill!

Dokteronline.com
Vorig artikelBijzonder beroep: visgids
Volgend artikelSieraden voor mannen: de mogelijkheden zijn eindeloos
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in