boek je vakantie bij de ANWB

Ontdek hier welke complimenten jij absoluut moet geven op 1 maart nationale complimentendag. Maak een keuze uit de top 10 complimenten voor 1 maart nationale complimentendag. Verras je partner, kind, collega of gewoon je naaste buren met een passend complimentje en laat anderen weten dat je ze waardeert.

 

Inhoud

Waarom nationale complimentendag

Alhoewel het zo vanzelfsprekend lijkt is het geven van complimenten helaas niet iets dat we dagelijks doen. En dat terwijl een welgemeend complimentje een grote impact kan hebben op de ontvanger. Uit onderzoeken is gebleken dat het gevoel niet gewaardeerd te worden nr.1 oorzaak is om bijvoorbeeld ontslag te nemen, een relatie te verbreken of te stoppen met vrijwilligerswerk.

Om meer aandacht hieraan te geven is de nationale complimentendag op 1 maart in het leven geroepen. Het is de bedoeling dat je op deze dag persoonlijke aandacht en oprecht gemeende uitgesproken waardering geeft aan de mensen om je heen. Let wel: het is zeer zeker niet de bedoeling om hier een echt cadeau aan te koppelen.

‘De diepst menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden’ William James (Amerikaanse psycholoog 1842-1910).

 

Top 10 complimenten voor 1 maart nationale complimentendag

Vind je het moeilijk om zelf een compliment te verzinnen? Maak dan een keuze uit onderstaande top 10 complimenten voor 1 maart nationale complimentendag:

 

1. Jij bent er altijd voor mij

De absolute nr. 1 onder de complimenten, omdat deze korte zin zo veelzeggend is. Je kunt dit compliment aan je moeder maken, maar ook je vader, partner, je bestie of zelfs een goede collega. Je geeft hiermee aan dat je iemand volledig vertrouwd onder alle omstandigheden. En zeg nou zelf? Is dat niet een heel groot compliment?

 

2. Jij bent de beste moeder/vader/man/vriend/vrouw/vriendin… die zich iemand kan wensen

Dit compliment heb ik niet voor niets op de tweede plaats gezet. Je geeft hiermee duidelijk aan dat je de ander waardeert. Het compliment straalt vriendschap en vertrouwen uit. Bovendien geef je aan dat iemand je heel na aan het hart ligt.

 

3. Je bent een goed voorbeeld voor anderen

Een catchy zin die oprecht bedoelt zeker in goede aarde zal vallen. Want laten we eerlijk zijn: het is toch prachtig als je iets doet en een ander vind jou een voorbeeld? Dat betekent namelijk dat je het goed doet, een inspiratie bent en dat anderen naar je opkijken. Het perfecte compliment voor werkgevers die hun werknemers willen complimenteren.

 

4. Je hebt een hart van goud

Het perfecte compliment voor vrijwilligers als je het mij vraagt. Goud is kostbaar en iemand die een hart van goud heeft is dus zelf ook bijzonder kostbaar (onmisbaar). Het geeft bovendien aan dat iemand vrijgevig en vriendelijk is, iemand waar je op kunt rekenen.

 

5. Jij bent uniek

Daarmee geef je aan dat iemand uniek is. Er is niemand anders zoals jij. Natuurlijk kun je dat alleen in positieve zin gebruiken, want helaas kan het ook in negatieve zin gebruikt worden. Je bent uniek en jouw eigenschappen en kwaliteiten worden als zodanig erkend en op waarde geschat.

 

complimenten uniek

 

6. Je laat mensen (glim)lachen

Ook dit is alleen als een positief compliment bedoelt. Lachen is gezond en als je mensen laat lachen, betekend dat dat je hun dag net even iets vrolijker hebt gemaakt. Een lach, hoe klein of groot dan ook werkt aanstekelijk. Zorg dus dat je zo veel als mogelijk lacht.

 

7. Je ziet altijd de positieve kanten

Een positief compliment voor positief ingestelde mensen. Hoe moeilijk een situatie ook is, er is altijd iets positiefs uit te halen. Perfect om tegen iemand te zeggen die vindt dat een glas half vol is en niet half leeg.

 

8. Je bent altijd bereid om een handje te helpen

Als je dit compliment maakt dan waardeer je de persoon om zijn of haar behulpzaamheid. Er kan altijd een beroep gedaan worden de persoon. Het perfecte compliment voor familie, vrienden en collega’s die anderen onvoorwaardelijk helpen.

 

9. Je doet wat je zegt

Dit geeft aan dat je de persoon respecteert omdat zij of hij zich aan een gegeven woord houdt. Mensen die dit compliment ontvangen zijn een echte steun in iemands leven. Geen lege woorden, maar eerder daden. Een groot compliment ook voor kinderen die je daarmee leert dat ze zich aan hun woord moeten houden.

 

10. Wat zou de wereld zijn zonder jou

Let op: zeg dit vooral niet met een sarcastische stem. Hiermee geef je in elk geval aan dat de ander een wezenlijke bijdrage levert en veel waard is. Een wereld zonder die ene speciale persoon zou saai zijn.

 

complimenten quote

 

Welk compliment geef jij graag en aan wie? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in