boek je vakantie bij de ANWB

Alles over uittipSealife Scheveningen, inclusief review en foto’s. Een dagje naar het strand in Scheveningen kan prima gecombineerd worden met een bezoekje aan Sealife. Hier vind je alle informatie over Sealife Scheveningen en kun je ook lezen wat wij als gezin van ons bezoek aan Sealife vonden.

Inhoud

Uittip met kinderen Sealife Scheveningen

Ik ken Sealife Scheveningen nog van vroeger toen het oude Golfslagbad sloot en omgebouwd werd tot wat het nu is. De laatste keer dat ik Sealife bezocht was in 2004 toen mijn kinderen nog onder de 6 jaar oud waren. Inmiddels zijn we ruim 12 jaar verder en lijkt er in veel opzichten niets veranderd.

Er worden de hele dag door verschillende dieren gevoerd, waarbij de aanwezige bezoekers informatie krijgen over het dier. Daarnaast mogen natuurlijk ook vragen gesteld worden. Hiervoor hoef je niet per se te wachten tot het voedertijd is, er lopen veel medewerkers rond die graag al je vragen beantwoorden. Zo heb ik persoonlijk het voeren van de piranha’s gemist, maar kwam achteraf met een van de verzorgster in gesprek en kon haar veel vragen stellen.

Er is een speciaal gedeelte waar je met je handen in de bak mag en de verschillende bewoners van de zee van boven kunt bekijken. Op zich wel een heel leuk idee, maar op een drukke dag heb je amper kans om erbij te komen. Misschien een rustige dag uitzoeken tijdens de week in de vakantie.

 

review sealife scheveningen aaibak

 

Aanrader: bij de tunnel moet je echt even rustig gaan zitten. Dan zie je de haaien boven je langs zwemmen, een grote zeeschildpad, scholen met diverse vissen en nog veel meer. Eigenlijk waan je jezelf in een aquarium als je omhoog kijkt.

 

review-sealife-scheveningen-tunnel

 

Minpunt: Oudere kinderen (mijn kinderen waren ten tijde van het bezoek aan het Sealife Scheveningen al 15 en 12 jaar oud) zullen zich wellicht snel vervelen en zijn vrij snel uitgekeken op de vissen en andere zeedieren. Voor kleine kinderen tot een jaar of 8 lijkt het me een behoorlijke ervaring, vooral door de verschillende ruimtes waar je doorheen wandelt.

 

Entree

Helaas is de entree van het Sealife Scheveningen behoorlijk prijzig. Wij hadden toevallig kortingskaarten, waardoor we alleen voor 2 personen entree hoefden te betalen (in plaats van 4) en dat scheelde veel. Wij zouden als gezin 4x 16,00 of wel €72,00 kwijt zijn geweest.

Leestip: Zo krijg je korting op pretparken en dierentuinen

 

Algemene informatie Sealife Scheveningen

Voordat je mijn eigen ervaring leest vind je hier algemene informatie over Sealife.

Adres: Sealife Scheveningen

Strandweg 13

Den Haag

 

Openingstijden: 10:00 – 18:00 uur

Juli & Augustus: 10:00 – 20:00 uur

 

Bereikbaarheid: er zijn geen directe parkeerplaatsen voor de deur, omdat Sealife aan het boulevard ligt. Je kunt de auto op diverse plekken in Scheveningen parkeren (let op: overal is betaald parkeren) en vervolgens loop je over de boulevard naar Sealife.

Sealife is tevens bereikbaar met het openbaar vervoer: tram 1 en 9 (halte Kurhaus) of bus 21, 22 en 23 (halte Kurhaus)

Toegang: € 16,00 (per volwassene)

€ 12,50 (3 t/m 11 jaar)

Online geldt een korting van 25% op de reguliere entreeprijs

Speciale arrangementen: geldig voor scholen en verjaardagsfeestjes

Uittip Sealife Oberhausen

Update: inmiddels zijn we ook naar Sealife in Oberhausen geweest. Intussen zijn de kinderen nog ouder en ondanks dat hebben ze als tieners genoten van ons bezoek aan Sealife Oberhausen. Of het werkelijk groter is weet ik niet, de inrichting verschilt wel ten opzichte van Scheveningen. Mocht je net als wij toch eerder uitgekeken zijn, dan kun je in het tegenover liggende CentrO in elk geval uitgebreid gaan shoppen. En aan de inwendige mens is ook gedacht, met allerlei leuke hotspots aan de buitenkant.

 

*de foto’s zijn van internet afkomstig, aangezien mijn eigen foto’s verdwenen zijn 🙂

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in