boek je vakantie bij de ANWB

Benieuwd hoe het kopen en verkopen gaat op Vinted? Ontdek alles wat je wil weten over Vinted inclusief mijn eigen ervaringen. De marktplaats voor het verkopen van dames-, heren- en kinderkleding, speelgoed en home goods.

 

Inhoud

Wat is Vinted?

Vinted is een marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands artikelen, met een focus op kleding. Hierdoor is het een duurzame manier om kleding een nieuw leven te geven. Eén van de vele initiatieven om preowned fashion nieuw leven in te blazen. De plek to be voor kopers en verkopers.

Vinted opereert wereldwijd en heeft inmiddels ruim 37 miljoen gebruikers. Er zijn kantoren in de US, Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittanië en nog veel meer Europese landen. Wat begon als de verkoop van eigen tweedehands kleding in 2008 is uitgegroeid tot een groot concern met maar liefst 500 medewerkers.

 

Hoe werkt Vinted?

Vinted werkt eigenlijk heel makkelijk. Je maakt een gratis account aan en kunt aan de slag gaan. Dit kan zowel als verkoper als koper. Zowel voor de koper als verkoper zijn wat veiligheidskleppen ingebouwd, zodat je straks niet met lege handen staat, terwijl je iets gekocht of verkocht hebt. Belangrijk daarbij is wel dat je alles via Vinted doet, dus niet buiten Vinted om met kopers of verkopers afspraken maakt.

 

 

Verkopen op Vinted

Heb je een kast vol kleding waar je je geen raad mee weet? Groeit jouw kind als kool? Of heb je de lentekriebels te pakken en je huis opgeruimd? Blijf niet zitten met overtollige tweedehands spullen, maar geef ze een tweede leven via Vinted. Zet alles wat je hebt te koop.

 

Het verkopen op Vinted gaat als volgt

 • Maak een gratis account aan
 • Upload foto’s en een goede beschrijving van je artikelen
 • Verstuur je artikel binnen 5 dagen (de koper betaalt de verzendkosten)
 • Zodra de koper het artikel ontvangen heeft en dit heeft gemeld ontvang jij je geld in je portemonnee
 • Je kunt geld uit je portemonnee uit laten betalen op je bankrekening

 

De koper betaalt de verzendkosten. Jij geeft vooraf aan hoe groot het pakket is en dan voegt Vinted hier automatisch diverse verzendopties aan toe voor de koper (Homer, DPD, DHL, Post.nl). Jij als verkoper wordt van het hele proces op de hoogte gehouden, met als de koper.

Heb je een product verkocht? Dan maak je een zogenaamd verzendlabel aan. Dit kun je printen of bij het postafgiftepunt laten scannen. Vanaf het moment dat je pakket bij het verzendpunt aan is genomen krijg jij een mail dat het in behandeling is. Ook als het op het ophaalpunt gearriveerd is krijg je hiervan een mailtje.

De koper heeft na ontvangst van het pakket 2 dagen de tijd om te reageren. Als er geen reactie komt wordt je geld automatisch overgemaakt naar je portemonnee. Reageert de koper binnen twee dagen en blijkt er een geschil, dan wordt dit in Vinted opgelost.

Na het afhandelen van alles kan de koper een review schrijven over zijn ervaringen met jou. Andersom geldt hetzelfde: jij als verkoper kunt ook een review schrijven over de koper.

Alles wat je moet weten over Vinted trouwjurk
Je trouwjurk kun je ook aanbieden op Vinted

 

Tips als je op Vinted wil verkopen

 • Geef korting als mensen meer artikelen kopen (bundel)
 • Wees realistisch als je een prijs opgeeft voor een product
 • Zorg dat je beschrijving overeenkomt met het product
 • Heb je een artikel verkocht? Verzend dit dan zo snel als mogelijk
 • Zorg dat je veel goede reviews verzamelt, dat verhoogd je betrouwbaarheid als verkoper
 • Heeft iemand een artikel als favoriet gemarkeerd? Mail diegene met een (prijs) voorstel
 • Heeft iemand een bod uitgebracht, maar wil je toch iets meer? Breng dan een tegenbod uit
 • Zet je spullen in de etalage (kost extra, maar artikelen worden dan 7 dagen lang extra onder de aandacht gebracht)
 • Wil je een bepaald artikel extra onder de aandacht brengen? Geef het dan een boost (kost extra)

 

Voordelen Vinted
 • Groot bereik (je verkoopt aan mensen wereldwijd)
 • Ideaal voor als je kleding wil verkopen
 • Alles is heel duidelijk uitgelegd
 • Duurzaam

 

Nadelen Vinted
 • Soms krijg je berichten in het Frans of een andere taal (niets dat Google translate niet op kan lossen)
 • Niet alles kan op Vinted verkocht worden
 • Je moet bij elk item een vaste prijs aangeven

 

Kopen op Vinted

Kopen op Vinted is net zo makkelijk als verkopen. Ook in dit proces wordt je heel makkelijk door alles heen geloodst. Je kunt heel makkelijk zoeken op Vinted via de zoekfunctie. Op die manier kun je op zoek naar een specifiek item, een bepaalde maat of bijvoorbeeld kleur. Het is mogelijk om een bod uit te brengen mocht je de vraagprijs te hoog vinden. Je hebt ook de mogelijkheid om met de verkoper te chatten voor meer informatie.

Heb je een item gekocht, dan selecteer je eerst nog een verzendmethode. Vervolgens betaal je met de door jou gewenste betaalmethode. Houd er wel rekening mee dat er per transactie 0,70 en 5% van de verkoopprijs van het artikel bijkomt. Dit geld dient als kopersbescherming en is een extra zekerheid voor de koper.

Vanaf het moment van aankoop zie je precies wat er met je product gebeurd. Je krijgt een mailtje als de verkoper het pakket aangeboden heeft op het verzendpunt tot het moment dat je het pakket op kunt halen. Als alles naar wens is krijgt de verkoper 2 dagen nadat jij het pakket gehaald hebt zijn of haar geld.

Na de aankoop kun je een review achter laten voor de verkoper. Deze kan op zijn beurt ook een review voor jou als koper achterlaten.

 

 

Is Vinted wel veilig?

Ja, Vinted is een veilig platform waar je tweedehands producten kunt kopen, ALS jij alles via Vinted doet. Je hoort wel eens dat mensen klagen omdat ze opgelicht zijn. Dit gebeurd echter alleen maar als jij buiten Vinted om met kopers of verkopers afspreekt. Zolang jij alles via Vinted doet ben jij als verkoper en koper beschermd.

Zorg dus dat je in geen geval iets afspreekt via Whats app of privé. Laat een koper altijd via Vinted betalen en niet op een andere manier ook als diegene aan blijft dringen.

 

 

Mijn ervaringen met Vinted

Inmiddels heb ik ruim 200 artikelen op Vinted staan. Hier vind je mijn account.  Voornamelijk kleding, wat speelgoed, sieraden en games. Er is ook al aardig wat verkocht en ik moet zeggen dat ik eigenlijk alleen goede ervaringen heb. Er was een koper bij die had mij een negatieve review gegeven, omdat ze dacht dat het product kapot was. Ze heeft daarbij echter niet goed gekeken, aangezien het product zo behoorde te zijn. Na heen en weer chatten heeft zij haar review verwijdert. Dit was dan ook echt de enige negatieve ervaring die ik heb gehad.

Het verkopen verloopt vlot. Inmiddels heb ik mijn artikelen een weekje in de etalage gezet (er was 30% korting op dit bedrag in verband met Pasen) en ik ben tevreden over het aantal verkopen dat daaruit voort vloeit. Uitbetaling heb ik intussen ook al een keer aangevraagd en het geld uit mijn portemonnee stond binnen 1 dag op de rekening. Ik zorg er wel altijd voor dat artikelen nog dezelfde of binnen 1 – 2 dagen verzonden worden. Ik heb gemerkt dat kopers dit erg prettig vinden.

Mijn dochter heeft een keer een zak kleding gekocht via Vinted. Dit heeft zij via Homerr laten verzenden. Dit duurde wel behoorlijk lang, maar dat lag dus niet aan de verkoper. De kleding voldeed aan de beschrijving en was heel mooi. Het hele proces van aankoop is prettig en snel verlopen.

Zoals je ziet hebben wij alleen maar goede ervaringen met Vinted. Maar nogmaals: ik werk alleen via Vinted en niet erbuiten.

Dokteronline.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in