boek je vakantie bij de ANWB

We worden steeds duurzamer en dat blijft niet onopgemerkt in de fashion industrie. Preowned fashion krijgt een nieuw leven dankzij initiatieven als kledingruil, Zalando, Tommy Hilfiger en Vinted.

 

 

Inhoud

Duurzaam leven

We leven in een wereld die 24 uur per dag doordraait. Dit heeft de afgelopen decennia geresulteerd in een maatschappij waarin wegwerp centraal stond. Momenteel is er een hele mindset verandering gaande: steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat wegwerp een grote belasting voor mens en dier is. Dit heeft een hele beweging op gang gebracht. Van apps die voedselverspilling voorkomen tot gedragen kleding die een nieuw leven krijgt.

 

Preowned fashion krijgt een nieuw leven

Was het dragen van tweedehands kleding jarenlang alleen voor mensen die echt geen geld hadden voor nieuwe kleding, tegenwoordig is het hip als jouw kleding second hand is. De tijd dat neergekeken werd op mensen die gedragen kleding kochten of kregen is voorbij. Sterker nog: grote merken als Zalando, H&M en Tommy Hilfiger springen in en kopen gedragen kleding op. Maar er zijn meer inititieven en mogelijkheden voor gedragen second hand kleding.

 

Vinted voor tweedehands kleding

De meest bekende website om leuke second hand kleding te scoren is natuurlijk Vinted. Vroeger had je ook nog United Wardrobe, maar dit concept is inmiddels opgekocht door Vinted. Op Vinted kun je makkelijk en snel gedragen kleding van jezelf, je partner en kinderen verkopen. Natuurlijk heb je zelf ook de mogelijkheid om andere kleren te scoren voor een aantrekkelijke prijs.

Zelf heb ik inmiddels al een tijdje een account op Vinted en ik moet zeggen dat het heel goed bevalt. Natuurlijk zit er wel eens een misser tussen (koop en verkoop), maar over het algemeen is het gewoon een ontzettend leuke app/website. Het is niet gebonden aan Nederland, dus je bereikt met jouw spullen een groot publiek, waardoor de kans op verkoop veel groter is dan bijvoorbeeld op Marktplaats.

Overigens kun je op Vinted niet alleen kleding verkopen, maar ook speelgoed en huisdecoratie!

 

 

Kettingkledingruil

Een initiatief dat ontstaan is door een particulier en momenteel in populariteit toeneemt: kettingkledingruil. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar is eigenlijk niet meer dan een landelijk initiatief om een doorgeeftas met kleding van de één naar de ander te laten gaan.

Je krijgt een tas met kleding. Hier haal je kleding uit, stopt er andere kleding in en geeft die tas door aan de volgende op de lijst. Op die manier kom je kleding die jou niet meer past of die je niet meer draagt af. Daarnaast kun je ‘nieuwe’ preowned kleding uitzoeken om jouw kast weer aan te vullen.

Preowned fashion bij Zalando inruilen

Wist je dat je gedragen kleding ook naar Zalando kunt sturen? Heb jij items in de kast die je weinig tot niet gedragen hebt? Bied deze dan aan aan Zalando. Zij keuren je kleding, bieden je een bedrag en zetten die na akkoord om in shoptegoed. Lees wel eerst goed de spelregels, want niet alles mag en kan aangeboden worden.

Wil je geen shoptegoed? Dan kun je het bedrag ook doneren aan een door Zalando gekozen goed doel. Op die manier leer je tweemaal een bijdrage: je kleding krijgt nieuw leven en je steunt het goede doel.

 

 

Tommy Hilfiger preowned fashion

Als je fan bent van Tommy Hilfiger mode dan is dit wellicht iets voor jou. Bij dit modemerk heb je nu de mogelijkheid om fashion items van dit merk terug te brengen naar de winkel of op te sturen. In ruil hiervoor ontvang jij kortingvouchers. De verzamelde kleding wordt door The Renewal Workshop uitgezocht, gewassen en indien nodig herstelt.

Kleding die onherstelbaar is wordt gerecycled tot garen. Herstelde kledingstukken worden opnieuw aangeboden voor verkoop. Op die manier wordt gewerkt aan duurzame mode.

 

Preowned fashion krijgt een nieuw leven kleding

Oude kleding inleveren bij H&M en C&A

Niet alleen Zalando en Tommy Hilfiger zetten zich in voor duurzame mode, ook modeketens H&M en C&A doen hieraan mee. Verzamel alle oude kleding en lever deze per zak in, in een winkel naar keuze. Als dank voor het feit dat je meehelpt om te recyclen ontvang je een kortingsbon van 15%. Je mag per keer maximaal 2 vouchers inleveren.

Een leuke manier om oude kleding op te ruimen en alvast korting te scoren voor nieuwe fashion items.

 

Bring Sexy back campagne van Hunkemöller

Nee, voor de actie Bring Sexy Back hoef je echt niet alleen lingerie en nachtkleding terug te brengen. Alle kleding is welkom bij deze lingerie gigant. Voor een volle zak schone kleding ontvang je een kortingsvoucher die je direct in de winkel kunt besteden. Overigens is dat direct niet nodig, de coupon is namelijk 3 maanden geldig.

 

UPDATE

Zeeman RESALE

Na bovengenoemde sluit ook textielgigant Zeeman zich aan om mode duurzamer te maken met Zeeman RESALE. Je levert je kleding die je niet meer draagt in bij een filiaal dat meedoet aan dit project. Zie de adressen hieronder!

Zeeman levert deze kleding vervolgens in bij Het Goed, een sociale onderneming met 28 kringloophuizen. Daar wordt de kleding nagekeken en geselecteerd. Zeeman koopt vervolgens de kleding weer in en dan kun jij naar hartenlust tweedehands kleding kopen bij Zeeman. Op die manier hoopt het bedrijf de impact in de modewereld een klein beetje te beperken.

Onderstaande filialen doen mee:

Sint Jacobslaan 137 te Nijmegen

Markt 40 city Plaza te Nieuwegein

Osdorpplein 383 te Amsterdam

Baronie 18 te Alphen

Vlamingstraat 24 te Den Haag

Markt 11-13 te Maastricht

 

Draag jij ook trendy pre owned fashion items?

 

 

 

 

 

Dokteronline.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in