boek je vakantie bij de ANWB

Is je kledingkast een puinhoop? Volg dan onderstaande 5 tips voor een nette kledingkast. Een nette kledingkast zorgt er niet alleen voor dat je precies weet wat je aan kunt doen, maar geeft ook een rustig  en opgeruimd gevoel. Als je alle 5 tips voor een nette kledingkast opvolgt zul je zien dat ook anderen jouw goede voorbeeld zullen volgen en je hele kamer er veel beter uit zal zien.

 

Inhoud

Opruimen is het keyword

Als je een kast inricht dan moet deze zowel functioneel als mooi zijn. Daarbij is een goede organisatie een must, zeker als je kleding moet opbergen in een kleine ruimte. Het is van groot belang om alle individuele items overzichtelijk en op een makkelijk bereikbare manier op te bergen.

Als alles opgeruimd is heeft de kamer niet alleen direct een grotere uitstraling, maar de kast kan ook een eyecatcher op zich worden. Dit geldt zeker als het een open kastruimte betreft. Pas de volgende tips toe en verzeker jezelf van een opgeruimde (kleren)kast. Hieronder een klein stappenplan om kleding op te ruimen.

Leestip: Zo vind je de perfecte kledingkast

 

1. Ruim je kleren overzichtelijk op

Bij het inrichten van de klerenkast is moet je erop te letten dat deze overzichtelijk wordt. Broeken bij broeken, shirts bij shirts enzovoorts. Zijn de kleren gesorteerd op soort, dan kun je deze ook nog eens op kleur sorteren. Dit maakt het nog makkelijker om het juiste kledingstuk snel te vinden.

Ten slotte wordt het vinden van een geschikt kledingstuk nog makkelijker als je jouw kleren sorteert op seizoen, al is het altijd weer een verrassing wat het weer in Nederland gaat doen 😉  Heb je inspiratie nodig? Dan is de Marie Kondo methode wellicht iets voor jou. Persoonlijk hou ik niet van alles eromheen (spullen bedanken enz.) maar ze heeft wel goede tips om kleding in een kleine ruimte op te kunnen bergen.

 

5-tips-voor-een-nette-kledingkast-opruimen

 

2. Investeer in kwalitatieve en matching kleerhangers

Misschien een niet zo voor de hand liggend foefje, maar kies voor hoogwaardige kleerhangers. Deze geven direct een rustige uitstraling.  Kies het liefst voor allemaal hetzelfde model  en maak het vinden van kledingstukken nog makkelijker. Voor het ophangen van jurken en broeken zijn speciale kleerhangers verkrijgbaar. Deze kleerhangers maken je kast niet alleen overzichtelijker, maar voorkomen ook nog eens dat je kleren constant van de hanger vallen en kreukelen. Ideaal als je niet van strijken houdt.

 

3. Dag oude kleren, hallo nieuwe spullen

Zorg dat je van tijd tot tijd je klerenkast eens kritisch onder handen neemt. Alle oude of niet gedragen kleding moet je niet alleen uit de kast halen, maar ook verwijderen. De kleren die een tweede ronde meekunnen kun je verkopen via de bekende verkoopplekken zoals Vinted, www.marktplaats.nl of www.ebay.nl. Je kunt natuurlijk ook gewoon een ruilavond organiseren met al je vriendinnen. Geen idee wanneer je jouw kast het beste na kunt lopen? De perfecte tijd om je kast eens na te lopen is aan het begin van elk seizoen.

 

5-tips-voor-een-nette-kledingkast-oude-kleren

 

4. Zorg voor een handige indeling

Een handige indeling is een must voor een overzichtelijk ingerichte kledingkast. Zorg daarbij, afhankelijk van je eigen wensen en behoeftes, voor genoeg hangruimte (ideaal voor pantalons, rokken, jurken en hemden). Vergeet niet de planken waar je jouw accessoires zoals tassen of schoenen op kwijt kunt. Eventueel kun je extra wandruimte naast de kast ook nog gebruiken als opbergruimte. Handige opbergdozen zijn ideaal voor het opbergen van je ondergoed of sokken.

Mooie accessoires zoals je sieraden hoef je niet per se in de kast te verstoppen. Heb je genoeg ruimte in je kamer zet dan een mooie tafel of een klein bureautje naast de kast en etaleer hierop al jouw sieraden.

 

5. Accessoires en schoenen als echte blikvangers

Zoals reeds eerder aangegeven kun je met het opbergen van je accessoires alle kanten op. Deze kunnen perfect dienen als echte eyecatchers in je kamer. Denk hierbij aan een grote open kast (bijvoorbeeld een boekenkast ) die je gebruikt om al je schoenen in op te bergen. Natuurlijk kun je deze allemaal op soort en kleur opbergen, maar een open kast is dé manier om een beetje fun te hebben bij het inrichten. Zet dus niet op elke plank even veel paren, speel met de kleuren en seizoenen. Zet sommige schoenen gewoon eens achterstevoren neer (een echte aanrader bij het neerzetten van je laarzen).

Andere accessoires waar je gerust helemaal op los mag gaan zijn: je sieraden, zonnebrillen, haaraccessoires, evenals je parfums. Door een goede mix en match worden jouw accessoires niet alleen echte eyecatchers, maar creëer je een rustige en georganiseerde uitstraling van je complete kamer.

 

Ik hoop dat de bovenstaande 5 tips voor een nette kledingkast jou hebben geholpen om meer rust te brengen in je kamer. Tegelijkertijd kun je optimaal genieten van een functionele kast die het uitzoeken van je outfit vergemakkelijkt.

Leestip: maak van je kledingkast een eycatcher met behang

Wat doe jij om je klerenkast netjes en overzichtelijk te houden?

 

Dokteronline.com

10 REACTIES

  1. […] Wist je dat hoe meer spullen je hebt hoe gestressder je kunt worden? Er zijn online diverse methodes te vinden over minimaliseren of ontspullen. Een goede methode als je bijvoorbeeld kinderen hebt: als er iets nieuws binnen komt (cadeautje) dan gaat er minimaal 1 ander item de deur uit. Loop eens al je kasten na en begin op te ruimen. Zorg ook voor een nette kledingkast. […]

  2. Wauw die is heel mooi geworden! Ik heb zelf een lockerkast opgeknapt. Die ziet er nu heel industrieel uit en heeft tegelijkertijd veel opbergruimte. Echt ideaal om kleine troepjes in op te slaan! Wie weet kun je een grotere lockerkast ook wel als kledingkast gebruiken! Daar ga ik eens naar kijken!

    – Carla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in