boek je vakantie bij de ANWB

We zitten midden in het trouwseizoen dat nog populairder is door alle maatregelen van de afgelopen twee jaar. Inmiddels is alles weer open en kan iedereen weer feesten en daar wordt ook wat bruiloften betreft volop gebruik van gemaakt. Maar wat te doen met je bruidsjurk na de bruiloft? Ontdek direct 5 leuke tips voor je trouwjurk.

 

Inhoud

Trouwen, wat komt er allemaal op je af?

Gefeliciteerd! Je partner heeft een huwelijksaanzoek gedaan en jullie hebben een datum geprikt voor de trouwerij. Als je gaat trouwen komt er heel wat op je af. Je moet een goede planning maken, zodat de bruiloft helemaal naar jouw wens en smaak is. Dat kan zo duur of goedkoop als je zelf wil. Hier vind je tips om zo goedkoop mogelijk te trouwen. Daarnaast moet je een gastenlijst opstellen, alles inplannen voor de dag zelf en natuurlijk het belangrijkste: je moet een leuke jurk hebben voor je grote dag.

 

Wat te doen met je bruidsjurk na de bruiloft?

Het vinden van de perfecte bruidsjurk kan heel wat voeten in de aarde hebben. Ook al heb je bij voorbaat een beeld van de perfecte jurk: uiteindelijk kan het zomaar iets heel anders worden. Dat zie je onder andere in de serie: Say yes to the dress.

 

Maar dan: je hebt je droomjurk gevonden en de bruiloft is voorbij. Verdwijnt de jurk voorgoed in de kast? Of wil je dat voorkomen? Lees dan snel verder als je er iets anders mee wil doen dan doneren, verkopen of verhuren.

 

1. Trouwjurk dragen voor fotoshoot

Veel stellen kiezen ervoor om een fotoshoot te houden op hun bruiloft. Maar wist je dat je de fotoshoot ook perfect op een later tijdstip kunt plannen (dus eigenlijk een after wedding shoot)? Vooral samen met je partner en eventueel bruidsmeisjes. Op die manier hou je op de grote dag veel meer tijd over voor andere dingen en hoeft het niet zo gekunsteld over te komen, omdat jullie misschien gespannen zijn. Bovendien is het leuk om een jaar later of zelfs 5 jaar later nog een keer een fotoshoot te doen met je jurk aan.

 

2. Bruidsjurk omtoveren in andere jurk

Wie zegt dat je je jurk in de originele staat moet houden? Laat deze korter maken en je hebt een perfecte cocktailjurk voor een andere leuke gelegenheid. Heb je een jurk bestaande uit top en rok? Dan kun je mixen en matchen, waarbij je de rok eventueel aan laat passen. Op die manier hoeft je jurk niet in de kast te blijven hangen en heb je er langer plezier van. Tijdens het dragen kun je altijd terugdenken aan je bruiloft.

 

3. Trouwjurk als decoratie gebruiken

Heb je echt dé droomjurk gevonden en wil je er (voorlopig) geen afstand van doen? Geen probleem! Je kunt de jurk op verschillende manieren gebruiken als decoratie. Koop een paspop die de jurk voortaan draagt. Of hang de jurk in het zicht op. Je kunt de jurk ook laten inlijsten. Daarmee heb je direct een groot en prachtig statement stuk voor aan de muur.

 

4. Bruidsjurk hergebruiken voor je kind

Een originele manier om de bruidsjurk te hergebruiken is door er iets van te maken voor je kind. Dat kan van alles zijn. Van een wiegkleed tot wiegbekleding en van een prinsessenjurk tot een bruidsmeisjesjurk. Met een beetje creativiteit kun je er heel wat leuke dingen van maken voor je dochter.

 

5. Trash the dress

Tja, als je er nog niets meer mee gaat doen kun je er beter heel wat lol mee hebben. Trash the dress is uit Amerika over komen waaien en houdt zo veel in als: gek en vies doen met de jurk! Dat kun je overigens letterlijk nemen. Op de trouwdag zelf doe je er alles aan om de jurk smetteloos te houden. Is de grote dag voorbij? Dan regel je een fotograaf, pakt je kersverse echtgenoot en dan maken jullie veel lol.

Ga los met verf, confetti, glitter, neem een modderbad met je jurk aan of duik met jurk en al de zee in. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan en mag. En van alles worden de leukste foto’s genomen, zodat je hier altijd op terug kunt kijken. Overigens hoeft dat niet meteen na de bruiloft. Wacht er gerust een paar maanden of zelfs jaren mee. De lol zal er niet minder om worden.

 

Dokteronline.com
Vorig artikelCadeautips voor alle geslaagden
Volgend artikelHet leed dat verbouwen heet
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in