boek je vakantie bij de ANWB

Het einde van het schooljaar komt in zicht. De examens zijn achter de rug, nu is het wachten op de uitslagen. Heb je een geslaagde in je nabije omgeving en wil je hem of haar verrassen? Geen idee wat je een geslaagde cadeau kunt geven? Lees dan snel verder en ontdek leuke cadeautips voor alle geslaagden.

 

Inhoud

Wachten op de examen uitslag

De tijd tussen het examen en de uitslag is voor veel leerlingen een zenuwslopende tijd. Natuurlijk kun je direct na het maken van het examen de antwoorden al opzoeken op de cito website. Maar vaak komen er nog correcties of begin je te twijfelen over welk antwoord je hebt gegeven. Veel pubers zijn in die periode extra ‘lastig’ omdat ze de spanning voelen en hier nog niet zo goed mee om kunnen gaan.

De spanning kan ook op jou als ouder invloed hebben. Misschien is je eigen lontje ook wat korter of maak je je druk over het hoe en wat na het examen allemaal op jullie af gaat komen. Bedenk dat extra druk voor je kind alleen maar tegen gaat werken. Probeer afleiding te zoeken, niet alleen voor jezelf, maar vooral voor je puber. Uiteindelijk gaat de tijd wel voorbij en krijgt je kind zijn of haar uitslag wel.

 

Cadeautips voor alle geslaagden

En dan is daar eindelijk het verlossende telefoontje: je kind is geslaagd! De vlag met rugzak mag uit en eindelijk kan je kind genieten van een welverdiende lange zomervakantie. Maar natuurlijk laat je deze dag niet zomaar voorbij gaan. De geslaagde mag namelijk best even verwend worden met een cadeautje. En niet zomaar een cadeau, maar een cadeau waar je goed over nagedacht hebt.

 

Geef een rijbewijs of rijlessen cadeau

Als je kind nog geen rijbewijs heeft dan kun je hem of haar verrassen door een rijbewijs cadeau te geven als geslaagd cadeau. Dat hoeft overigens niet per se een autorijbewijs te zijn. Misschien heeft je kind nog geen scooter rijbewijs, dan kun je deze cadeau geven. Om te voorkomen dat je je straks blauw betaalt als je kind het niet haalt, kun je vooraf een bepaald bedrag afspreken dat jij gaat investeren in de rijlessen en het halen van het rijbewijs. Alles wat erboven komt moet je puber zelf betalen.

 

Geef de geslaagde een vakantie cadeau

Veel kinderen zijn toe aan ontspanning met hoofdletters. Verras de geslaagde daarom met een vakantie. Dat kan een leuke korte stedentrip zijn met een vriend/vriendin of samen met één van de ouders. Of stuur je kind met een vriendengroep (even afstemmen met andere ouders) naar een vakantiepark om even bij te komen.

 

 

Een beleving als geslaagd cadeau

Is een vakantie te duur? Geef de geslaagde dan een beleving cadeau. Dat kan een dagje pretpark, dierentuin of iets anders zijn. Wat dacht je van een bezoekje brengen aan een Insta museum of een spannende escaperoom doen? Maar ook een avondje naar een restaurant naar keuze behoort tot de mogelijkheden.

Leestip: Prison Escape kun jij ontsnappen uit de gevangenis?

 

Laat de geslaagde een feestje organiseren

Afhankelijk van je budget kun je afspreken dat de geslaagde een feestje mag organiseren. Jij betaalt eten en drinken, de rest moet je puber zelf regelen. Overdag laat je familieleden langskomen, in de avond is het huis van de geslaagde (natuurlijk alleen met hele goede afspraken, waarbij je bijvoorbeeld zelf boven in huis of in de buurt blijft).

 

Geef een gadget aan de geslaagde

Pubers en jong volwassenen zijn dol op gadgets. Of het nu een nieuwe laptop, een nieuwe telefoon of de nieuwste game is, je kunt een geslaagde ontzettend blij maken met een gadget. Maar ook grappige gadgets zijn bij de meeste tieners meer dan welkom. Daarbij kun je het zo gek maken als je zelf wil.

 

Sieraad of horloge als geslaagd cadeau

Eveneens leuk om te geven (en te krijgen): een sieraad of een horloge. Kies dan voor een bijzonder sieraad, zodat je kind altijd een leuke herinnering heeft aan het moment dat hij of zij geslaagd was. Wat een horloge betreft kun je werkelijk alle kanten op. Kies voor analoog en bijzonder of geef een smartwatch cadeau.

 

Cadeautips geslaagd als je minder budget hebt

Heb je weinig budget om je kind te verrassen? Dan kun je met wat creativiteit een leuk cadeau geven. Wat dacht je van een zelfgemaakte taart? Of kook een uitgebreid 3 of 4-gangen diner voor de geslaagde. Stel een leuke mand samen met heerlijke (en iets luxere) verzorgingsproducten of je kind een favoriet kledingstuk cadeau.

 

 

Cadeau geslaagden: het hoeft niet altijd meer en groter

Overigens hoef je niet per se een groot of duur cadeau te geven, zoals etiquette-deskundige Yvonne van der Kroft uitlegt aan RTL. Kinderen hebben echt wel door wat wel en niet kan wat het budget betreft. Belangrijk is dat je kind ziet dat je moeite hebt gedaan en de dag niet zomaar voorbij laat gaan.

Overigens zijn er wel twee dingen die absoluut not done zijn: drank en een envelop met geld. De eerste geeft aanleiding tot en de tweede is weliswaar een makkelijk cadeau, maar laat zien dat je er totaal niet over nagedacht hebt en weinig moeite doet. Wil je geld geven? Investeer dan liever in een cadeaubon.

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in