boek je vakantie bij de ANWB

Veel mensen hebben aan het begin van het jaar het voornemen om af te vallen. Zoek je nog een natuurlijke ondersteuning bij het afvallen? Dit zijn 7 kruiden die helpen bij het afvallen.

 

Inhoud

Afvallen: waarom diëten niet werken

Ken je dat ook? Je volgt een dieet, valt af, maar binnen de kortste keren zitten de verloren kilo’s er weer aan. Sterker nog: in veel gevallen komen er zelfs nog wat extra kilo’s bij. Zeker als je zogenaamde crashdiëten volgt is de kans groot dat het resultaat alleen tijdelijk is. Niet zo gek, want met een crashdieet val je in korte tijd veel af, maar wel op een ongezonde manier.

Overigens geldt dit niet alleen voor crashdiëten. Ook een gewoon dieet kan dit veroorzaken. Je valt af, stopt met het dieet en komt weer aan, het zogenaamde jojo effect. Daarom zijn de meeste diëten funest en volledig overbodig. Wil je echt goed, gezond en vooral blijvend afvallen? Dan is het noodzakelijk om je levensstijl en voedingspatroon aan te pakken.

 

7 Kruiden die helpen bij het afvallen

Bij een goed voedingspatroon mogen gezonde voedingsproducten niet ontbreken. En daar horen kruiden zeker bij. Sommige kruiden hebben bovendien de neiging om het afvallen te versnellen. Hieronder vind je 7 kruiden die helpen bij het afvallen.

Leestip: 5 Redenen waarom je vaker mandarijnen zou moeten eten (helpen ook met afvallen!)

 

1. Kurkuma

De meeste mensen kennen kurkuma alleen als onderdeel van kerrie. Kerrie is eigenlijk geen kruid, maar een samenstelling van verschillende kruiden. Kurkuma is het kruid dat voor de gele kleur zorgt. Daarnaast is het het kruid waarvan de vlekken heel moeilijk te verwijderen zijn.

Kurkuma bevat onder andere bittere stoffen. Dat proef je ook als je kurkuma zo zou eten. Klinkt misschien niet zo lekker, maar om af te vallen is het een noodzakelijke stof. Deze stoffen voorkomen namelijk trek en zorgen er tegelijkertijd voor dat je sneller vol bent. Het bestanddeel curcumin zorgt er bovendien voor dat vetcellen afgebroken worden en de opbouw van nieuwe vetcellen voorkomen wordt.

 

2. Zwarte peper

Grote kans dat je al eerder gehoord hebt van het feit dat zwarte peper helpt bij afvallen. Peper helpt het lichaam om het warm te krijgen. Ideaal dus als je net als ik een grote koukleum bent. Juist die warmte zorgt voor meer verbranding en dat helpt bij het afvallen. Overigens haalt het lichaam de warmte juist uit de plekken waar het meeste vet zit: lees je buik en heupen.

 

3. Pittig eten: hoe heter hoe beter

Niet alleen zwarte peper, maar ook chili helpt als je af wil vallen. En daarbij geldt: hoe heter hoe beter. Dus gutst het zweet van je voorhoofd af tijdens het eten omdat het zo pittig is? Goed! Je bent op de juiste weg. De reden dat pittig eten afvallen stimuleert komt omdat hiervoor je energieomzetting verhoogd wordt. Hierdoor verbrandt je dus meer calorieën. Zet dus vooral wat vaker pittige maaltijden op tafel.

 

4. Kaneel als ultiem hulpmiddel voor je bloedsuikerspiegel

Bij kaneel denken de meeste mensen aan kerst of aan pannenkoeken met suiker en kaneel. Maar wist je dat kaneel een heel goed kruid is als je af wil vallen? Dat komt doordat kaneel ervoor zorgt dat je minder trek krijgt. Het hongergevoel neemt af en bovendien wordt je bloedsuikerspiegel op peil gehouden. Overigens heeft kaneel nog een voordeel: als je het heel koud hebt dan zorgt kaneel ervoor dat je het warmer hebt.

Disclaimer: gebruik Ceylon kaneel! Zorg dat je de kaneel in de ochtend gebruikt. Kaneel kan namelijk een stimulerend effect hebben. Als je dit in de avond neemt kun je ervan wakker liggen. Een theelepel kaneel in de yoghurt smaakt voortreffelijk.

7 Kruiden die helpen bij het afvallen gember

5. Gember

Ik heb er al eerder over geschreven, maar gember is een echte allrounder. Naast het feit dat gember helpt bij een slechte adem, kun je gember ook gebruiken tegen misselijkheid en als natuurlijke pijnstiller. Ook om af te vallen is dit kruid onmisbaar. Dat komt omdat gember de stofwisseling aanwakkert, waardoor je meer calorieën verbrandt. Tel hierbij het feit dat het ontgiftend werkt en je hebt een superfood in huis.

Disclaimer: gember is een bloedverdunner! Let hierop als je zelf bloedverdunners gebruikt, dan is gember een no go.

 

6. Kruidnagel

Misschien niet direct het eerste kruid waar je aan denkt als je een paar kilo’s kwijt wil raken. Toch kan kruidnagel bij dit proces helpen. In de eerste twee tot drie weken val je meestal snel en veel af. Dat komt omdat het lichaam eerst overtollig water kwijt raakt. Om dit proces te ondersteunen en het afvoeren van overtollig vocht te vergemakkelijken kun je kruidnagel gebruiken. De werkzame stoffen in kruidnagel versnellen het proces van de vochtafvoer uit je lichaam.

 

7. Komijn in de strijd tegen overtollige kilo’s

Wist je dat komijn zogenaamde fytosterolen zitten? Deze stoffen verlagen niet alleen je totale en LDL cholesterol, maar zijn ook nog eens in staat om vet op te lossen. Hierdoor lijkt het kruid een beetje op het eerder genoemde kurkuma en zwarte peper. Overigens is het ook het perfecte kruid voor een goede maag-darm werking.

7 Kruiden die helpen bij het afvallen kaneel en kruidnagel

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in