boek je vakantie bij de ANWB

Maandag was het Blue Monday. Voor velen een deprimerende dag. Ineens zinkt het in: de na-de-feestdagen-blues. Weg is alle gezelligheid, het weer speelt ook niet mee en voorlopig zitten we nog wel even binnen.

 

Inhoud

Gastblog van Tanja

Onderstaande blog is geschreven door Tanja. Tanja ken ik al sinds mijn 13e en alhoewel we elkaar een tijdje uit het oog verloren waren, hebben we nu weer contact. Ze is net als ik dol op schrijven en is van plan om vaker een gastblog te schrijven.

 

Een vroege Kerst

Vorig jaar is de Kerst voor mij en mijn gezin vroeg begonnen. Waar wij normaal gesproken altijd braaf wachten tot de goedheiligman Nederland weer heeft verlaten, was daar vorig jaar geen beginnen aan. Niet alleen was mijn dochter al maanden van tevoren aan het aftellen tot Kerst (normaal gesproken heeft een adventskalender 24 vakjes, maar mijn dochter presteert het om er een uit te vinden van 180 vakjes!), maar vanwege corona heb ik nu ook geen visite ontvangen voor mijn verjaardag (op 6 december) en konden wij zo eerder beginnen aan Kerst.

Wij zijn dan ook op 5 december al naar het tuincentrum gegaan om een kerstboom uit te zoeken en dat hele weekend hebben wij het huis in kerstsferen gebracht. Op deze manier hebben wij onze Kerst verlengd, want normaal gesproken zouden wij pas het weekend ná 5 en 6 december de kerstboom halen.

Traditiegetrouw zetten we de kerstboom ook ruim na Oud & Nieuw pas buiten, ongeveer in de tweede week januari. Niet alleen heb je zo het meeste profijt van je kerstboom, maar je houdt ook het langste de gezelligheid in huis.

 

De na-de-feestdagen-blues

Maar ja, als alle kaarsjes zijn opgebrand en je mooie kerstboom er ondertussen uit ziet als een treurwilg, dan is dat onvermijdelijke moment aangebroken om alles weer terug op te bergen in de dozen en deze tot het einde van het jaar weer in de schuur te zetten. Op zich toont je huis altijd weer fris en opgeruimd na de kerstrommel. Maar de dag na je verwoede opruimsessie slaat het dan toch toe: de na-de-feestdagen-blues.

De gezelligste tijd van het jaar heb je gehad, het duurt nog heel lang voor de bbq naar buiten mag en de lente is ook nog weken weg. En wat moet je dan??

Ik heb al vaker gepleit voor een winterslaap, maar dat krijg ik er helaas toch niet doorheen (ik zou wel willen, maar mijn werkgever denkt daar anders over). Jezelf overgeven aan een lekker dipje kan in het begin even fijn zijn, maar er te lang in blijven hangen is voor niemand in het gezin gezond.

De kerstboom laten staan tot halverwege mei gaat hij waarschijnlijk niet redden (alhoewel ik me afvraag of kerstbomen in pot misschien wel langer meegaan). Maar dit zijn natuurlijk allemaal geen constructieve oplossingen.

 

Goede voornemens

Ik denk daarom dan ook dat om deze reden de goede voornemens zijn ontstaan. Na het heerlijke eten en de knussigheid van de decembermaand, kun je in januari weer aan een nieuw project beginnen.

Of dat nou afvallen of je huis verbouwen is, dat geeft niet. Als je maar weer iets hebt om naar uit te kijken, iets waar je je met hart en ziel op kunt storten. Iets wat je blij maakt en waar je gelukkig van wordt, dan kun je je door deze donkere dagen heen slepen.

Want voor je het weet is het weer lente en kunnen we weer naar buiten (als is het maar in het zonnetje op je balkon zitten). Dus mocht jij iemand zijn die goede voornemens onzin vindt: misschien kan jouw goede voornemen je juist op weg helpen naar het mooie weer, zodat je fris, gezellig en ontspannen van de zomer kan genieten!

 

Wat doe jij tegen de na-de-feestdagen-blues?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in