boek je vakantie bij de ANWB

Wil je een leuk dagje uit in Giethoorn op een heerlijke manier afsluiten? Kom dan genieten van heerlijk eten bij Hotel Restaurant De Harmonie in Giethoorn. Heerlijk eten en vriendelijk personeel maken de avond echt compleet.

 

Inhoud

Ontdek Giethoorn

Nederland kent zo veel leuke en unieke plekken. Eén hiervan is Giethoorn, een plek die ook wel bekend staat als het Venetië van het Noorden. Een unieke plek, omdat het grootste deel van het dorp alleen over water bereikbaar is. Niet met romantische gondels zoals de dat in Italië doen, maar wel met een zogenaamde fluisterboot of een iets grotere boot mocht je er met een groter gezelschap op uit trekken.

Wist je trouwens dat het water op geen enkele plek dieper is dan 80 cm? Zelfs niet in het Giethoornse meer! Dat wil zeggen dat het redelijk veilig is, zelfs als je overboord zou vallen. Overigens is het gebruik van speedboten enz. verboden. Dat komt omdat Giethoorn onderdeel uitmaakt van natuurgebied Weerribben-Wiede. Hier vind je ook flora en fauna die uniek is voor dit gebied en nergens anders voorkomt.

 

Genieten van heerlijk eten bij Hotel Restaurant  De Harmonie in Giethoorn

De meeste mensen die Giethoorn bezoeken doen dit voor een dagje. In de ochtend lekker varen, in de middag nog een klein stukje lopen. Dat is natuurlijk prima, maar wil je er een lekker nachtje aan vastknopen? Dan kun je dat doen bij Hotel De Harmonie. Een kleinschalig hotelletje dat gerund wordt door een familie. Grenzend aan het hotel vind je een bootverhuur bedrijf, waardoor je alles binnen handbereik hebt. Houdt er rekening mee dat het een adults only hotel is, voor kinderen is er geen ruimte!

Mocht je toch besluiten om geen overnachting te doen in Giethoorn, dan kun je wel genieten van lekker eten en drinken bij Hotel Restaurant De Harmonie. Hier kun je niet alleen binnen zitten om te genieten, maar ook buiten op het terras is het goed toeven bij mooi weer.

Genieten van heerlijk eten bij Hotel Restaurant De Harmonie in Giethoorn restaurant terras

Genieten van heerlijk eten bij Hotel Restaurant De Harmonie in Giethoorn interieur

De menukaart is beperkt, maar bied wel alles wat je maar kunt wensen: van voorgerecht, tot hoofd- en nagerecht. Bovendien vind je op de kaart streekproducten die je elders niet zo snel zult vinden. Van alles zijn er een aantal keuzes. Ideaal om keuzestress te voorkomen en bovendien voedselverspilling te voorkomen. Hoe meer keuzes een restaurant namelijk heeft hoe meer eten er weggegooid moet worden door een restaurant.

Wij zijn hier gaan eten, voordat we een boottocht hebben gemaakt. Dit mochten wij in de avond doen, waardoor wij konden genieten van het zogenaamde golden hour. Volgens mijn dochter het beste tijdstip voor de mooiste foto’s.

We kozen voor een hoofd- en nagerecht, omdat een voorgerecht echt te veel zou zijn voor ons. Op de menukaart klonk alles al heerlijk en toen het eenmaal opgediend was proefden we ook dat het heel smakelijk was. Voor het hoofdgerecht kozen we voor biefstuk met patat, mini krieltjes en groente (deze worden er apart bij geserveerd). Het nagerecht werd een dame blanche.

Genieten van heerlijk eten bij Hotel Restaurant De Harmonie in Giethoorn biefstuk

Genieten van heerlijk eten bij Hotel Restaurant De Harmonie in Giethoorn bijlage

Mocht je geen keuze kunnen maken uit de heerlijkheden voor het nagerecht: er staat in de eetzaal een vitrine met daarin heerlijk uitziende gebakjes. Helaas ben ik wel dol op bakken, maar niet op gebak of taart. Op ijs ben ik dan wel weer dol, dus was de dame blanche een logische keuze.

Genieten van heerlijk eten bij Hotel Restaurant De Harmonie in Giethoorn gebakjes

Overigens is het niet zomaar een dame blanche zoals deze normaal opgediend wordt. Vanille ijs met wat slagroom en hier overheen een beetje chocoladesaus. Wij kregen echt een schattig klein schenkkommetje erbij met daarin gesmolten chocolade die we naar behoefte over het ijs konden gieten.

Genieten van heerlijk eten bij Hotel Restaurant De Harmonie in Giethoorn dame blanche

Onze ober was een vriendelijke man die bovendien grapjes met ons maakte. Iets dat niet door iedereen gewaardeerd wordt, maar ons wel de indruk gaf dat deze man niet alleen van zijn werk genoot, maar er ook plezier van had. Het eten duurde iets langer, maar dat kan ook niet anders als alles vers bereid wordt.

Al met al hebben we ons buikje rond gegeten en was het echt een aanrader. Overigens hoef je niet per se te wachten tot de avond. Je kunt er ook genieten van een lekkere borrel. Wil je het zelf eens uitproberen? Hieronder vind je alle informatie:

 

 

Algemene informatie Restaurant Hotel de Harmonie

Hotel en restaurant De Harmonie

Beulakerweg 55

8355 AB Giethoorn

Tel: 0521 – 361372

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in