boek je vakantie bij de ANWB

Het is warm en soms wil je iets anders dan water, koffie of thee. Mocktails zijn hot en trendy, daarom speciaal voor jou getest de verschillende mocktails van de Lidl. Voor de test zijn de smaken: moskow mule, pina colada, mojito en aardbei daiquiri onder de loep genomen.

 

Inhoud

Wat zijn mocktails?

Waren alcoholische dranken jarenlang favoriet, al een hele tijd is een trend gaande waarbij deze ingeruild worden voor non alcoholische dranken. Grote merken spelen hierop in door alternatieven aan te bieden voor alcholische dranken. Niet alleen op het gebied van wijn en bier, maar dus ook voor cocktails. Omdat er geen alcohol inzit worden deze verkocht onder de noemer mocktails. Oftewel cocktails zonder alcohol.

Getest de verschillende mocktails van de Lidl pina colada

Getest de verschillende mocktails van de Lidl

Vorige week stonden in de Lidl folder verschillende mocktails die in de aanbieding zouden komen. Deze varieerden in prijs van 0,75 (met de Lidl app) tot 1,99 euro per fles. Mijn dochter wilde deze mocktails vorig jaar al proberen, maar toen ben ik er niet aan toegekomen om naar de Lidl te gaan. Dit jaar kon dat wel en dus zijn we donderdag in de auto gestapt om een paar flessen mocktails te halen.

Het was de afgelopen dagen heet en dus was dit het perfecte moment om de mocktails te proeven. Ik had vier flessen gekocht:

  • Moscow Mule
  • Pina colada
  • Mojito
  • Aardbei daiquiri

Voor ieder wat wils, althans, dat was de bedoeling. Ik heb van alle drankjes een glaasje ingeschonken. Mijn dochter wilde per se de mojito proeven, omdat haar de combinatie van munt met water heerlijk leek. Ik zeg inderdaad leek, want zij vond het helemaal niets. Daarna was het tijd om de Moscow Mule te proeven. Dit is een drankje met daarin onder andere gemberbier en lemoen. Helaas, ook dit drankje viel bij haar niet in de smaak.

Getest de verschillende mocktails van de Lidl mojito

Mijn zoon wilde de aardbei daiquiri wel proeven. Het was even wennen, zoals hij het noemde, maar hij vond het lekker. Bleef alleen de pina colada over. Deze werd door mijn man geproefd en goed bevonden. Pina colada is een drankje met voornamelijk kokosmelk en ananas.

Getest de verschillende mocktails van de Lidl aardbei daiquiri

De mocktails van de Lidl smaken verschillen

De mocktails zijn getest en vielen dus bij de een wel en bij de ander niet in de smaak. Mijn dochter had hoge verwachtigen, maar vond de smaken vies tegenvallen. Zij geeft de voorkeur aan alcoholvrije wijn. Mijn zoon vond het wel lekker smaken, al denk ik haast zeker te weten dat als hij de keuze heeft, hij dan ook liever een alcoholvrije wijn of beter nog een alcoholvrij biertje kiest.

Getest de verschillende mocktails van de Lidl moskow mule

Bewust kiezen voor alocoholvrij

Laat ik voorop stellen dat mijn kinderen inmiddels volwassen zijn (19 en 21) en dus gewoon mogen drinken. Ze zijn echter opgevoed met de mening dat alcohol niet iets is dat je nodig hebt. Dit heeft te maken met mijn geloof, maar ook met het feit dat mijn opa’s allebei alcoholisten waren. Helaas is mijn ene opa hierdoor overleden (indirect).

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik zelf geheelonthouder ben en zo ook mijn kinderen op heb gevoed. Natuurlijk kan ik niet voor hun bepalen, ik kan alleen hopen dat ze dezelfde weg kiezen. In mijn ogen voegt alcohol niets toe aan je leven. Ik heb geen alcohol nodig om vrolijk te zijn. De ellende die alcohol met zich meebrengt is vaak veel groter dan het genot ervan.

En ja, ik ben me bewust van het feit dat je ook ‘met mate’ kunt drinken, maar wat is mate? Ls je mij een wijntje laat drinken, dan ben ik direct stomdronken (en waarschijnlijk in het ziekenhuis of erger, aangezien ik niet goed reageer op sulfiet). Mijn opa heeft tot zijn dood verborgen weten te houden dat hij in zijn waterflessen gewoon alcohol had gedaan. Dus voor hem lag de lat veel hoger. Ik of beter gezegd wij, kiezen dus bewust voor alcoholvrij.

 

Meedoen met de rest

Voor kinderen, zeker vanaf een bepaalde leeftijd kan dat lastig zijn. Vrienden en vriendinnen beginnen de wereld te verkennen en daar lijkt alcohol gewoon bij te moeten horen. Nogmaals, verbieden heeft geen nut, wel praten. Daarnaast heb ik er voor gekozen om mijn kinderen alternatieven aan te bieden. Je wilt per se een biertje drinken? Dan krijg je een alcoholvrij biertje? Met wijn idem dito. Nu hebben we dus de mocktails uitgeprobeerd. Zien er hetzelfde uit als de alcoholische dranken, alleen dan zonder alcohol.

Als ik naar de ingrediënten kijk, dan is er ook geen verschil met de alcoholische variant. Alleen zijn dingen zoals rum dus vervangen. Je kunt de glazen op dezelfde manier opmaken als voor gewone cocktails, waardoor de kinderen mee kunnen doen met de rest, ook al zijn het mocktails. Ideaal ook als je kinderen wat ouder zijn en er een feestje gegeven wordt.

 

Waarom ik niet mee heb gedaan aan de test

Hoe graag ik ook zou willen, ik moet heel erg uitkijken wat ik wel en niet neem. Dat heeft te maken met het feit dat ik nogal eens heftig reageer op dingen. Iets verkeerds gegeten of gedronken kan een migraine aanval uitlokken. Daarnaast blijk ik overgevoelig voor sulfiet.

Verder ben ik erachter gekomen dat bepaalde dingen niet samengaan met Omega 3 die ik slik. Gember en omega 3 zijn bijvoorbeeld geen goede combinatie omdat ze allebei het bloed verdunnen. Baal ik stiekem wel van, omdat ik dol ben op gember, vooral Surinaams gemberbier (nee, daar zit ook geen alcohol in 😉 ). Daarom heb ik de test voor verschillende mocktails van de Lidl overgelaten aan mijn gezin.

 

Heb jij wel eens een mocktail gedronken en wat vond je ervan?

 

Dokteronline.com

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in