Niets zo goed als een zelfgemaakt huismiddel recept tegen verkoudheid en griep. Met dit citroen gember siroop huismiddel recept tegen verkoudheid ben je binnen korte tijd af van alles. De siroop is binnen 25 minuten minuten klaar. Behalve gember, citroen en water heb je niets nodig.

De geneeskracht van gember

Gember of gemberwortel is een sterk aromatische wortel die in de Aziatische keuken niet mag ontbreken. Naast het feit dat gember gerechten net dat beetje extra geeft, is de wortel bijzonder goed voor de gezondheid. Historisch gezien kent gember een lange traditie van het zeer effectief bestrijden en verlichten van symptomen van gastro-intestinale klachten.

In de kruidengeneeskunde wordt gember beschouwd als een uitstekende carminative (een stof die de eliminatie van darmgassen bevordert) en intestinale spasmolytische stof (een stof die ontspant en het darmkanaal kalmeert).

Modern wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gember verschillende therapeutische eigenschappen bezit. Denk daarbij aan  antioxidanten, het vermogen om de vorming van inflammatoire verbindingen  en directe anti-inflammatoire effecten te remmen.

Voor het bereiden van gerechten, maar ook voor dit recept wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse gember.  Dat komt omdat de gezonde stoffen vooral in een verse gemberwortel zitten. Ongeschilde verse gember kan tot drie weken in de koelkast bewaard worden. Ongeschilde gember kun je ook in de vriezer bewaren, waar het een houdbaarheid heeft van zes maanden.

 

citroen gember siroop huismiddel recept gember

De geneeskracht van citroen

Het is alom bekend dat citroenen een grote hoeveelheid vitamine C bevatten die het lichaam kunnen helpen in de strijd tegen verkoudheid. Daarnaast zijn citroenen vol anti-oxidanten en kunnen deze zelf in de strijd tegen kanker gebruikt worden. Tegelijkertijd versterkt de inname van citroensap het algehele immuunsysteem. Hierdoor overwint het lichaam de strijd tegen griep sneller.

 

citroen gember siroop huismiddel recept citroen en gember

 

Ingrediënten huismiddel citroen gember siroop

– 1,5 kopjes water
– 2 grote Citroenen (schil! en sap)
– 1 kopje geraspte verse Gember
– 1 ¼ kopje suiker (mag minder)

Benodigdheden

– Pannetje
– Fijnmazige zeef
– Glazen fles of potje om de siroop in te bewaren

Bereiding citroen gember siroop huismiddel recept tegen verkoudheid

Als de ‘r’ weer in de maand zit krijgen veel mensen te maken met verkoudheid en griep. Je kunt het (proberen) te voorkomen, maar mocht je al ziek zijn, dan biedt dit huismiddel uitkomst.

  1. Breng het water aan de kook
  2. Voeg aan het kokende water de geraspte citroenschil, geraspte gember en suiker toe
  3. Laat het geheel 15 minuten koken, terwijl je zo nu en dan roert
  4. Neem de pan van het vuur en voeg het sap van de twee grote citroenen toe
  5. Zeef het mengsel. zodat de geraspte gember en citroenschil achter blijft
  6. Laat de siroop compleet afkoelen en schenk deze over in een schone (steriele) glazen fles of potje
  7. De siroop is afgedekt in de koelkast ongeveer 1-2 weken houdbaar

Voor het drinken wordt 1 deel siroop aangelengd met 4-5 delen water!

 

Ben je benieuwd naar andere huismiddeltjes? Lees dan ook natuurlijk antibioticum huismiddeltjes en 10 huismiddeltjes tegen verkoudheid en griep, zodat je op natuurlijke wijze van je kwalen af komt. Welk huismiddel recept tegen verkoudheid gebruik jij? Of kies je liever voor gangbare medicatie? Laat het me weten.

 

Gezondheid algemeen

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.