boek je vakantie bij de ANWB

Op zoek naar een leuke DIY? Dan kun je deze DIY voor kinderen griezelige pompoen maken. Voor de pompoen heb je niet veel nodig. Je bent snel klaar en pret is gegarandeerd. Ideaal om te maken met kinderen die zich in de herfstvakantie vervelen en het huis een beetje in herfstsfeer willen brengen.

 

Inhoud

DIY knutsel voor (jonge) kinderen

Deze griezelig grappige pompoen is bedacht door mijn lieve dochter. Hoe het komt dat een jonge meid van 15 knutselt? Al van jongs af aan is mijn dochter bijzonder creatief en dat is door de jaren heen niet veranderd. Het enige dat verandert is, is de moeilijkheidsgraad van haar knutselwerken.

Overigens is ze niet alleen creatief met papier en pen, maar ook in de keuken kan ze – tenminste als ze wil – bijzonder creatief zijn. Dat kun je zien als je het recept ‘Gemengde salade met aardappelschijfjes’ bekijkt. Dit heeft zij op een onbewaakt ogenblik zelf in elkaar ‘geflanst’, terwijl ik buiten door iemand opgehouden werd.

 

Recept salade met gebakken aardappelen

 

Om terug te komen op de pompoen: af en toe hebben we een zogenaamde knutseldate. Dan spreken we af dat we bijvoorbeeld op de zondagmiddag samen gaan zitten en leuke dingen maken voor de website. Zo gezegd, zo gedaan. Terwijl ik de DIY herfstdecoratie pompoen zat te maken, heeft ze binnen een mum van tijd deze geweldig griezelig grappige pompoen in elkaar geknutseld.

 

DIY herfstdecoratie makkelijke pompoen maken

 

 

Gelukkig had zij de camera bij de hand en heeft ze alles op camera vastgelegd. Het gebeurd namelijk nog eens dat ze in al haar enthousiasme gewoon knutselt. Dan vergeet ze compleet dat ze foto’s moet maken. Het resultaat is natuurlijk super, maar als je een website hebt is het wel zo makkelijk als er stap voor stap foto’s bij zitten. Gelukkig is ze het dit keer niet vergeten. En dus kan ik deze leuke DIY toevoegen aan de website in de hoop dat jij deze leuke knutsel ook gaat maken.

Benodigdheden

– 1 vel oranje papier of karton
– 1 oranje pijpenrager
– 1 groene pijpenrager
– 1 paar grote wiebelogen
– Lijmpistool
– Zwarte marker/stift
– Schaar
– Potlood

 

DIY voor kinderen pompoen 1

 

DIY voor kinderen griezelige pompoen maken

1. Neem het oranje vel papier en begin met het tekenen en uitknippen van een soort van hart met hele flauwe lijnen, eigenlijk meer als een appel dan een echt hart                                                                                                                                                                                            DIY voor kinderen pompoen 2

 

2. Rol de twee pijpenragers op en plak deze rechts en links op het uitgeknipte stuk papier                                                                                       DIY voor kinderen pompoen 3

 

3. Plak hierop de wiebelogen (hiervoor is het lijmpistool ideaal: de lijm droogt snel en is bijzonder sterk)                                                              DIY voor kinderen pompoen 4

 

4. Knip een stuk van de groene pijpenrager, vouw dubbel en plak deze aan de bovenkant in het midden van de pompoen                                    DIY voor kinderen pompoen 5

 

5. Maak de pompoen af door een neus (rondje) en een griezelige mond te tekenen

 

DIY voor kinderen pompoen 6

 

 

Deze DIY voor kinderen griezelige pompoen maken kun je perfect combineren met de DIY herfstdecoratie pompoen (zie link hierboven). Een leuke decoratie voor de maand oktober, ook ideaal als je, net als ik, geen Halloween viert.

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in