boek je vakantie bij de ANWB

Wil je voor je hoofdhuid en je haar alleen het beste? Kies dan voor natuurlijke producten. Ben je gezegend met krullen? Verzorg je krullen met de natuurlijke shampoo en conditioner van Africa Organics met Baobab.

 

 

Inhoud

Krullend haar verzorgen

Als je mij al langer volgt weet je dat ik er na jaren achter ben gekomen dat ik eigenlijk best veel krullen heb. Helaas heb ik mijn krullen niet zo verzorgd als had gemoeten, waardoor het leek alsof ik slechts slag in mijn haar had. Toen ik eenmaal in aanraking kwam met de CG methode ging er een wereld voor mij open. Ineens bleek dat mijn slag krullen werd en deels zelfs pijpenkrullen. En ja voor de mensen die mij kennen: ik heb nog steeds kroeshaar in mijn nek hahaha. Geen idee hoe ik daar aan kom, want ik ben de enige in de familie die dit heeft.

Maar goed, bij de Curly Girl methode komt heel wat kijken. Onder andere het gebruik van de juiste verzorgingsproducten voor je haar. Aangezien ik bij voorkeur natuurlijke producten gebruik testte ik voor jullie de African Organics Baobab shampoo en conditioner, speciaal voor krullend haar.

 

Africa Organics

Africa Organics is een redelijk nieuw merk op de Nederlandse markt. Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse merk kiest voor natuurlijke ingrediënten uit bomen en planten die in het wild worden geoogst. Dit zorgt ervoor dat er meer werkzame stoffen in zitten dan wanneer ze zouden kiezen voor gekweekte stoffen. De 100% natuurlijke formules zijn niet alleen heel mild voor je hoofdhuid, ze zijn ook nog eens vrij van conserveringsmiddelen, siliconen en synthetische polymeren. Hierdoor is er minder schuimvorming en duurt het iets langer om de producten uit je haar te spoelen. Het effect is echter veel beter: je hoofdhuid heeft geen last van agressieve stoffen en dat merk je.

Africa Organics heeft drie verschillende lijnen ontwikkeld, gericht op verschillende haartypen. De Africa Organics Marula, Africa Organics Mongongo en Africa Organics Baobab. De Marula is ontworpen voor normaal tot vet haar, terwijl de Mongongo lijn geschikt is voor de verzorging van gekleurd haar. Tenslotte is de Baobab lijn speciaal gemaakt voor (sterk) krullend haar.

 

Ethisch merk

Behalve 100% natuurlijk en biologisch gecertificeerd (Ecocert) is Africa Organics vegan en cruelty free (PETA). Bovendien is het merk goedgekeurd door Phytotrade Africa dat Fair Trade gemeenschapsprojecten in Zuidelijk Afrika ondersteunt. Africa Organics is vrij van schadelijke chemicaliën waaronder parabenen, petrochemische stoffen, sulfaten, siliconen en andere door Ecocert ‘red flagged’ stoffen.

Ook biologische afbreekbaarheid en duurzame productieprocessen behoren tot de aandachtspunten. Alle kennis omtrent huid- en haarverzorging ontleent Africa Organics aan de producenten van zusterbedrijf Esse, het wereldwijd bekende salonmerk op basis van probiotica. Dit staat garant voor de hoge kwaliteit van alle producten van Africa Organics

Verzorg je krullen met de natuurlijke shampoo en conditioner van Africa Organics krullen
Krullen tijdens de vakantie op Kos

Verzorg je krullen met de natuurlijke shampoo en conditioner van Africa Organics

Mijn interesse was gewekt toen ik las dat het een natuurlijke shampoo en conditioner betrof speciaal voor krullend haar. Deze producten zijn uitermate geschikt als je ECO Cg methode doet.  Ik heb de African Organics shampoo en conditioner niet alleen thuis, maar ook op vakantie getest. Ik moet eerlijk zeggen: ik ben om. Mijn haar reageert hartstikke goed op de shampoo en mijn hoofdhuid is nog nooit zo rustig geweest. Ik merk ook echt dat mijn krullen blij worden van de producten.

De ultieme test was toch wel onze vakantie op Kos. Daar ben ik dagelijks gaan zwemmen (in zee en in het zwembad, waar ik dagelijks 20 baantjes trok). Daarbij lette ik even wat minder op mijn haar, om met volle teugen te genieten. Normaal gesproken was je bij de CG methode je haar ongeveer één keer per week. Dat is namelijk meer dan voldoende voor je haar. Op vakantie ging dit niet, ik wilde mijn haar elke dag wassen om het chloor uit mijn haar te spoelen.

Dus nam ik een beetje van de Africa Organics shampoo en conditioner in een reisflacon mee. Daarmee heb ik elke dag mijn haar verzorgd en ik moet zeggen: mijn krullen zagen er heel goed uit. Mijn haar had geen last van het zoute zeewater of de chloor. Ook mijn hoofdhuid reageerde goed na het wassen. Al met al ben ik zeer tevreden met de shampoo en conditioner en wil ik deze zeker blijven gebruiken (deze zijn namelijk inmiddels zo goed als op).

 

De African Organics shampoo kost 13,00 euro voor 200 ml en de conditioner kost eveneens 13,00 euro.

 

 

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in