boek je vakantie bij de ANWB

Wie wil dat nou niet: goed en lekker leven? Natuurlijk wil iedereen dat! Ontdek nu tips zodat jij ook kunt genieten van een welverdiend lekker en goed leven. Met wat kleine aanpassingen kom je namelijk al een heel eind als je maar weet wat je moet doen.

 

Inhoud

Alles voor een gezond lichaam en geest

Een goed leven begint met een gezond lichaam en een gezonde geest. Dat bereik je door gezonde voeding. Gezonde voeding staat voor voeding waar zo min mogelijk aan toegevoegd is en lekker zelf gemaakt zonder pakjes en zakjes. Natuurlijk met veel kruiden en smaakmakers zoals verse gemberpasta en knoflookpasta van Faiafood. Ook een teveel aan zout en suiker moet daarbij vermeden worden. En wat voor de voeding geldt, geldt natuurlijk net zo goed voor je drankjes. Drink vooral veel water, afgewisseld met verse sappen, kruidenthee en bijvoorbeeld smoothies.

Tips voor een lekker en goed leven faiafood

En een gezond lichaam heeft niet alleen te maken met wat je binnen krijgt via je voeding, maar ook wat je via de huid (ongemerkt) binnen krijgt. Kies daarom bij voorkeur voor producten die zo min mogelijk chemische toevoegingen hebben. Dat geldt voor verzorgingsproducten, maar ook voor shampoo en make-up.

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de keuze van schoonmaakproducten. Veel mensen staan er niet bij stil dat je ook door het gebruik van schoonmaakproducten schadelijke stoffen binnenkrijgt. Dat geldt voor afwasmiddel, waspoeder en zelfs vaatwasmiddelen. Als je een goed alternatief zoekt dat wel gezond is en gemaakt van natuurlijke ingrediënten, kijk dan vooral eens naar Naturalsenz eco producten.

Een gezonde geest heeft te maken met rust en ontspanning. Zorg daarom dat je geregeld afscheid neemt van alle schermen (telefoon, tablet, pc, laptop en tv) en doe iets anders. Zoek een (creatieve) hobby, waarbij je even alle knoppen om kunt draaien en even tot rust kunt komen.

 

Goed leven betekent ontspannen op zijn tijd

In een tijd waarin alles 24/7 uur doordraait is het soms moeilijk om een pas op de plaats te maken, maar voor een goed leven is het juist heel hard nodig om zo nu en dan te ontspannen. Dat kan op allerlei manieren. Geniet van wel verdiende me-time in je eigen huis door bijvoorbeeld uit te slapen, te bingewatchen of gewoon jezelf te verliezen in een mooi boek.

Behoor jij tot de mensen die het lastig vinden om binnen de eigen vier muren te ontspannen? Bijvoorbeeld omdat je altijd wel een werkje ziet liggen dat gedaan kan worden? Pak dan je spullen en trek erop uit. Maak bijvoorbeeld een mooie boswandeling of vaar eens door de grachten van Amsterdam met Starboard.

 

Financiële vrijheid

Veel stress wordt veroorzaakt door geldgebrek. Niet zo gek, want door de inflatie rijzen prijzen de pan uit en weten veel mensen niet meer hoe ze rond moeten komen. Financiële vrijheid is iets waar veel mensen alleen van kunnen dromen. En toch is juist dat iets waardoor je rust in je leven kunt creëeren. Nu weten we allemaal dat sparen op de bank al lang niet meer zo voordelig is, alhoewel de rentetarieven al een tijdje weer aan het oplopen zijn.

Leestip: Alternatieven voor sparen via de bank

Gelukkig zijn er ook andere manieren om meer financiële vrijheid te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld heel goed door te investeren in aandelen, ETF’s en obligaties. Heb je er zelf geen verstand van? Dan is het handig om gebruik te maken van een broker bedrijf zoals Traderepublic. Hier kun je zonder veel extra kosten op een laagdrempelige manier beginnen met traden (handelen). Daarbij hoef je ook niet direct heel veel te investeren, want al met 1 euro per maand kun je beleggen.

Tips voor een lekker en goed leven aandeel
Kopie van het eerste aandeel ter wereld (aandelen zijn een Nederlandse uitvinding net als de beurs)

En mocht je nu (net als ik) totaal geen verstand hebben van aandelen, ETF’s, obligaties en nog veel meer? Dan is het goed om je hierin te verdiepen. Bijvoorbeeld met het boek: Blondjes Beleggen Beter (fun fact: alhoewel de meeste traders mannen zijn, zijn vrouwen eigenlijk veel beter in beleggen) van Janneke Willemse. Op een fijne manier legt zij in haar boek uit wat beleggen nu eigenlijk is en hoe je hiermee kunt beginnen.

Tips voor een lekker en goed leven blondjes beleggen beter

Als dit allemaal niet haalbaar is of een te ver van je bed show, zorg er dan in elk geval voor dat je op andere manier wat meer geld aan de kant kunt zetten. Bijvoorbeeld door koopzegels, verkopen van overbodige spullen of bijvoorbeeld het invullen van online enquêtes.

 

Zoals je ziet kun je met een gezond lichaam en geest, ontspanning op zijn tijd en goed geregelde financiën genieten van een lekker en goed leven.

Dokteronline.com
Vorig artikelDisney on Ice Durf te dromen
Volgend artikelTips om de juiste helm te vinden
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in