boek je vakantie bij de ANWB

Iedereen maakt zich er wel eens schuldig aan: de een meer dan de ander, maar ik heb eigenlijk nog nooit iemand ontmoet die het niet doet. Waar ik heb over heb? Het zal straks wel duidelijk worden… Ontevreden of genoegen nemen met wat je hebt en bent

 

Inhoud

Ontevreden of genoegen nemen met wat je hebt en bent

Prachtig golvend haar heeft ze en een mooie donkere huid,m aar wat doet ze nu dan? Ze laat haar haren gladstrijken en in de zon lopen? Ho maar….

Een verschrikkelijk mooie blanke huid met een prachtkapsel: lang, steil haar, geweldig! Hoe kan dat nu weer? Ze laat er permanent inzetten en loopt de deuren van de zonnebank plat….

Eindelijk is het volop zomer en poeh, wat een warmte, maar ja, laten we maar genieten toch?Mopper, mopper, mopper, wat een hitte, waar blijft de regen nou???

Bah, al weken is er niets anders dan regen houdt het dan ook nooit op? Ja, eindelijk daar is de zon, maar nu wordt het wel weer erg warm, te warm, veels te warm.

Nou, die mag er wel wezen, mooie ogen, leuke mond, leuk gezicht, geweldig pure schoonheid. Maar, wacht even, wat gebeurt er nu weer? Een kwast, lippenstift, rouge, alles wordt veranderd aan het gezicht. Ik snap het niet…..

Ze zeggen: klein maar fijn, maar zij wil toch maar op hakken lopen om vooral groter te lijken.

Iedereen heeft van die geweldige body’s, dus wanneer hij in de spiegel kijkt wordt meteen het besluit genomen om per direct fanatiek te trainen, tenslotte wil je niet onder doen.

Heb je eindelijk je felbegeerde diploma kijk je naar de cijfers, is je hele plezier om het diploma meteen al weg. En waarom???

We hebben allemaal een dak boven ons huis (de een wat groter dan de ander, maar toch), we hebben een volle (meestal uitpuilende) klerenkast, aha, en eten en drinken? Keuze zat dacht ik zo. Voor een ieder wat wils. Toch hapert er iets aan, nee, dit zou tenslotte veel beter kunnen.

Ja, je salaris is niet zo slecht, maar je verlanglijst vraagt om een loonsverhoging, dus…..

 

Waarom altijd naar anderen kijken?

De lijst zou eindeloos aangevuld kunnen worden, maar ik wil niemand hier vervelen, dus zal ik dat ook maar niet doen. Misschien al door waar het om gaat? Jaloezie? Ik denk dat het er wel mee te maken heeft. Na-aperij? Niet direct, misschien wel indirect of beter gezegd dat kan een gevolg ervan zijn. Er bij willen horen? Ja, heeft er wel iets mee te maken….

Oke, het gaat eigenlijk maar om een woord, begrip, hoe je het ook wilt noemen, namelijk: ontevredenheid.

Ontevreden zijn met wat je hebt en bent

Juist ja. Ontevreden zijn over je haar, je uiterlijk, je lengte, je lichaam in het algemeen, je leefwijze, je werk, je levensstandaard, het weer en nog zoveel meer.

Maar hebben we wel een reden om ontevreden te zijn??? Laten we kijken:

Bepaalde dingen kunnen we niet veranderen. Het weer zal ongeacht onze gemoedstoestand hetzelfde blijven. Wij kunnen ons zelf hierop aanpassen of ons erbij neerleggen en gewoon zeggen: ‘Oke, niet wat we in mind hadden, maar we zijn tevreden.’

Je uiterlijk en alles wat ermee te maken heeft. Waarom zou je jezelf willen veranderen? Is het werkelijk zo slecht wat je in de spiegel ziet? Of komt het niet overeen met het beeld wat je krijgt van de tv, alle modellen enzovoorts? Waarom zou je niet tevreden zijn met een prachtige bos krullen (waar anderen tientallen euro’s  voor over hebben)? Of omgekeerd: je hebt heel mooi steil haar (waarom per se krullen erin)? Wat is mis met een donkere huid of met een blanke huid? Gaat het om het uiterlijk of komt echte schoonheid van binnen en kun je daarmee niet tevreden zijn?

Ja, je hebt ‘maar’ een 2-kamerwoning en daar woon je met 5 mensen in. So what? Je zit toch droog? En veilig? En warm? Hoeveel mensen in Turkije/Japan/Afrika zouden wel niet met je willen ruilen. Dus waarom ontevreden zijn?

Natuurlijk, we willen allemaal meer geld hebben, maar als we het eenmaal hebben? Meestal zijn we dan nog niet tevreden, dus blijft het zich maar herhalen…..Wie niet tevreden is met wat hij heeft, zal ook niet tevreden zijn met wat hij krijgt

Mensen die het minste hebben zijn het meest tevreden en dankbaar

Zijn er niet genoeg dingen te bedenken waarmee we wel tevreden kunnen zijn dan? En kunnen we die niet opschrijven, er gewoon dankbaar voor zijn en de volgende keer als het gevoel van ontevredenheid ons weer bekruipt dat lijstje erbij pakken en ons bewust worden dat we eigenlijk best wel tevreden kunnen zijn met ons leven zoals het is.

Natuurlijk weet ik ook wel dat er genoeg mensen zijn die het niet zo goed hebben. Maar het valt op dat mensen die het werkelijk behoorlijk slecht hebben, de minste klagers zijn en dus tevreden zijn met de dingen die ze wel hebben.

En terwijl ik dit zo schrijf dan denk ik bij mezelf: Meisje, ook jij kan er zo nu en dan behoorlijk wat van! Het is ook nooit goed!

Het overdenken waard: Vreugde ontstaat uit tevredenheid en tevredenheid ontstaat uit het niets (Chinese spreuk)

Ontevreden of genoegen nemen met wat je hebt en bent social media

Influencers spiegelen een verkeerd beeld voor

De wereld van influencers is vaak een wereld waar alles glitter en glamour lijkt te zijn. De vrouwen (en in mindere mate de mannen) lijken alles perfect op orde te hebben. Een lichaam waar menig model jaloers op kan worden. Picture perfect, in dit geval letterlijk en figuurlijk. Instagram is vol met perfecte foto’s. Foto’s van het perfecte haar, de beste outfits en nog veel meer. Niet alleen op Instagram, maar ook op Youtube zijn tal van influencers te vinden die aan het ‘ideaalbeeld’ van velen voldoen.

Vooral jongeren worden hierdoor helemaal misleid. Zij beginnen naar iets te streven dat in de meeste gevallen zo fake is als maar kan. Hoe vaak hoor je achteraf wel niet dat het allemaal nep was? Dat perfecte gezin? In het echt zijn de kinderen losgeslagen en luisteren ze voor geen meter. Dat perfecte koppel? Die bleven alleen bij elkaar voor de benefits van het bekend zijn. En die mooie reis van die ene influencer? Zij is niet verder geweest dan de Ikea om de hoek.

Niet alles wat blinkt is goud. Laat je niet beïnvloeden door alles wat je deze dagen op social media langs ziet komen. Ook in deze tijd, waarin sommige moeders het allemaal perfect voor elkaar lijken te hebben is vaak schijn. Immers, niemand wil de vuile was buiten hangen. En dus houden we elkaar massaal voor de gek.

Laat je niet gek maken: jij bent goed genoeg zoals je bent. Of dat nu met steil of kroeshaar is. Of je lang of kort bent. Of je nu veel of weinig verdient. Of je nu directeur of schoonmaker bent. Je mag er zijn en je hoeft niet ontevreden te zijn.

Mag je niet streven naar meer en een beter leven? Natuurlijk mag dat, maar laat het niet je leven bepalen. Leef in het nu en probeer te genieten van alles dat je hebt en bent.

 

Ontevreden of genoegen nemen met wat je hebt en bent dankbaar

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in