boek je vakantie bij de ANWB

In Duitsland eet je over het algemeen een stuk goedkoper dan in Nederlandse restaurants. Kom je wel eens bij Nijmegen over de grens? Dan raad ik je aan om eens te eten bij Grieks restaurant Athen Kleve in Duitsland.

 

Inhoud

Uit eten in Duitsland

Waar je in Nederland je helemaal blauw betaald als je uit eten wil gaan, kun je in Duitsland nog zonder blikken en blozen een restaurant binnen lopen. In Duitsland liggen niet alleen de prijzen een stuk lager, de porties zijn over het algemeen een stuk groter. Mocht je een portie niet op krijgen, dan kun je het overgebleven eten gewoon mee naar huis nemen in een doggy bag. Daar doen ze in Duitsland helemaal niet moeilijk over. Sterker nog: de restaurants zijn hierop ingesteld om zo voedselverspilling te voorkomen.

Daarbij heb je in Duitsland een keur aan restaurants: of je nu een heerlijke Schnitzel wil eten zoals bijvoorbeeld bij Pleno Café en restaurant in Eimlichheim of wil genieten van een lekkere steak of mixed grill van Steakhouse Rheinblick in E mmerich het kan allemaal. Gaat je voorkeur uit naar een beetje Amerikaans eten zoals burgers en spareribs? Dan kan ik je BamBoo Beach Club in Ahaus aanraden. Daar hebben ze bovendien leuk vermaak voor kinderen. Iets verder van huis bij CentrO vind je Three Sixty sportsbar. Gaat je voorkeur uit naar goedkoop eten en vind je het geen probleem om tussen de middag warm te eten? Een voordelige Mittagstisch vind je bij Steakhouse Hotel zur Post. Daar kun je voor rond een tientje een complete 3 gangen lunch krijgen inclusief saladebar!

 

Tip: heerlijk Grieks eten bij restaurant Athen Kleve in Duitsland

Persoonlijk ben ik fan van Grieks eten: lekker grote portis, veel vlees, tzatziki en ik hou van de Griekse gastvrijheid. Niet zo gek dus dat wij al een aantal Griekse restaurants in Duitsland afgelopen zijn. Waar de Griek in Nederland nog wel eens tegen kan vallen wat porties en prijzen betreft, mag je in Duitsland blij zijn als je je portie opkrijgt. Zo hebben wij al vaker heerlijk gegeten bij Syrtaki in Emmerich, Korfu op de grens Emmerich en Kleve, maar ook andere Griekse restaurants nabij de Nederlandse grens.

Een echte aanrader voor ons is Grieks restaurant Athen in Kleve. Deze vind je in de buurt van Kaufland en DM. Er tegenover vind je ook een snackbar/fastfood restaurant en als je er toch eenmaal bent kun je ook een bezoek brengen aan de Duitse Action (soms betere prijzen en iets ander assortiment).

Heerlijk Grieks eten bij restaurant Athen Kleve in Duitsland buitenkant

We zijn hier eigenlijk vaste gasten en eten hier heel graag. Zowel voor de lunch als diner kun je hier genieten van een uitgebreide menukaart. Overdag hebben ze ook een menukaart voor de Mittagstisch met net wat kleinere porties en lagere prijzen. Ideaal als je het een keer uit wil proberen. Liever van de kaart eten? Dat kan natuurlijk ook.

Ik raad je wel aan om vooraf te reserveren voor de avond, want het zit er elke avond vol. Ons is het op 2x na gelukt om een tafel te vinden zonder te reserveren, maar heel handig is het niet. Als je echt honger hebt en je wil Grieks eten: gewoon even bellen en een tafel vast laten leggen. Het gros van de bezoekers is Nederlands, dus niet gek opkijken als je alleen Nederlands om je heen hoort.

Heerlijk Grieks eten bij restaurant Athen Kleve in Duitsland eten
Een heerlijke schotel met diverse soorten vlees

Zoals gezegd is de keuze reuze en kun je genieten van de lekkerste voor-, hoofd- en nagerechten. Kleine tip: de hoofdgerechten met vlees zijn behoorlijk groot en voor ons is een voor- of nagerecht echt overbodig. Ook voor mensen die geen fan zijn van vlees staan er wat gerechten op de kaart. Je krijgt bij je hoofdgerecht sowieso een bordje met Griekse koolsla.

Heerlijk Grieks eten bij restaurant Athen Kleve in Duitsland koolsalade

Ben jij gek op Schnitzel? Bij deze Griek serveren ze ook heerlijke Schnitzels (en deze zijn ook nog eens behoorlijk van formaat!).

Heerlijk Grieks eten bij restaurant Athen Kleve in Duitsland schnitzel met kaas
Schnitzel gebakken met kaas erover heen

Bij mooi weer kun je buiten op het (deels overdekte) terras zitten. Let wel: in Duitsland mag op terrassen gerookt worden. Wil je dus niet in de rook zitten? Dan raad ik je een plekje binnen in het restaurant aan. De inrichting is lekker kitscherig (dat is bij alle Griekse restaurants zo, terwijl de restaurants in Griekenland vaak heel simpel zijn net als in Nederland), maar wel cozy. De bediening is ontzettend vriendelijk en je hoeft over het algemeen niet zo lang op je eten te wachten.

Soms krijg je stokbrood met kruidenboter vooraf (gratis), maar dat is niet altijd het geval. Geen idee waar dat aan ligt, maar omdat het gratis is is het gewoon mooi meegenomen als je het krijgt. Zo niet, dan maken wij er ook nooit een punt van.

Heerlijk Grieks eten bij restaurant Athen Kleve in Duitsland stokbrood
Er zit meer stokbrood bij, maar deze kon ik nog net op de foto zetten voordat deze in de maag verdween

Vanuit mijn eigen ervaring kan ik dit restaurant van harte aanbevelen als je op zoek bent naar lekker, betaalbaar en goed eten in Kleve.

 

Algemene informatie

Restaurant Athen

Briener Strasse 2

47533 Kleve

Tel: +49 2821-98985

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag:

11:30 – 15:00 uur en 17:00 – 23:00 uur

Maandag gesloten (behalve op feestdagen)

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in