boek je vakantie bij de ANWB

Een beetje wellness mag niet ontbreken in deze tijden. Jezelf verwennen (of een ander) zorgt voor een beetje ontspanning. Ontdek nu wellness tips die je niet mag missen.

 

Inhoud

Wat is wellness eigenlijk?

Tegenwoordig wordt wellness te pas en te onpas gebruikt, maar eigenlijk draait het allemaal om een mooie balans tussen lichaam en geest. Officieel is het een samenvoeging van de Engelse woorden well (being) en fitness. Veel mensen denken daarbij alleen aan ontspanning, maar ook met inspanning kun je genieten van ontspanning. Denk maar aan een rondje hardlopen om je hoofd leeg te maken na een dag hard werken. Of een rondje fietsen na een lange dag zittend werk verrichten op kantoor.

Om van wellness te kunnen genieten heb je niet veel nodig. Vaak kun je met simpele middelen optimaal genieten. Tel hierbij de natuur die gratis is en je bent klaar om helemaal te ontspannen, met of zonder inspanning.

 

 

Wellness tips die je niet mag missen

Nu je weet waar wellness voor staat kun je met onderstaande tips aan de slag gaan. Tips die jou welzijn bevorderen of je nu thuis bent, op kantoor zit, onderweg bent naar je vakantieadres of gewoon een blokje om loopt met de hond.

 

Sockwell sokken: perfecte ontspanning voor je benen

Onze benen hebben heel wat te verduren. Als je de hele dag staat zul je aan het eind van de dag blij zijn dat je met je voeten omhoog kunt zitten. Heb je juist een zittend beroep? Dan hebben je benen ook heel wat te stellen. Hetzelfde geldt als je hardloopt of fietst. Speciaal voor al deze gelegenheden heeft Sockwell mooie en vooral handige compressiesokken op de markt gebracht. Dus geen suffe en saaie sokken, maar echte eyecatchers waarmee je gezien wil worden!

Wellness tips die je niet mag missen Sockwell
Lekker neutrale kleur die overal bij past. Maar ze hebben ook hele kleurrijke sokken!

Nu denk je bij compressiesokken misschien aan oudere mensen en mensen met diabetes die baat hebben bij het dragen van deze sokken. Maar wist je dat compressiesokken voor veel meer mensen geschikt zijn? Als je de hele dag zit komt je bloedcirculatie in de knel. Ben je aan het hardlopen, fietsen of sta je de hele dag voor je werk? Ook dan merk je dat in je benen. In al deze gevallen komen compressiesokken goed van pas.

Compressiesokken zorgen namelijk door het ontwerp dat je bloedcirculatie goed op gang blijft. En die bloedcirculatie zorgt er weer voor dat je minder last hebt van vermoeide en zware benen. Wel zo fijn als je je flink inspant. Daarnaast zijn deze sokken een must als je gaat vliegen. Tijdens het vliegen verandert je bloedcirculatie vanwege de luchtdruk en het feit dat je vooral zit. Om te voorkomen dat je last krijgt van trombose (bloedprop in je been) kun je compressiesokken dragen. Deze zorgen ervoor dat je bloed goed blijft stromen en je geen last krijgt van een trombosebeen.

 

Fris en zonder transpiratiegeur met de deodorant van Alka

Wellness staat voor inspanning wat zorgt voor ontspanning. Helaas krijg je bij inspanning ook te maken met zweet en zweet staat weer synoniem voor (niet zo frisse) geur. Dat je zweet onfris ruikt heeft te maken met het feit dat je lichaam zure afvalstoffen uitscheidt die een verbinding aangaan met bacteriën. Leuk is anders, maar gelukkig zijn er ook dingen die je kunt doen om deze geur aan te pakken.

Nu zijn er heel wat producten op de markt gebracht die van alles en nog wat beloven op het gebied van zweet- en geurvermindering. Probleem daarbij is alleen dat veel van deze producten de productie van zweet afremmen. En dat is het laatste wat je wil: je lichaam gebruikt zweet namelijk als één van de manieren om afvalstoffen uit het lichaam te lozen. Als je de poriën nu dichtstopt dan ontneem je je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren.

Je kunt dus beter voor een andere oplossing kiezen, bijvoorbeeld deodorant van Alka. Zij maken basische deodorant. Basisch wil zeggen dat het de verzuring van de huid tegengaat en daardoor ook de groei van geur veroorzakende bacteriën geremd wordt. Hierdoor krijgt je huid wel gewoon de kans om te zweten en afvalstoffen uit te scheiden, maar dan zonder nare geuren. Ideaal dus als je kiest voor wellness door middel van inspanning, zonder dat je last krijgt van nare geuren.

Wellness tips die je niet mag missen Alka deo

Tofvel: voor heerlijk warme voeten

Niets is fijner dan na een lange dag werken thuiskomen, je schoenen onder de tafel te schoppen (bij wijze van spreken dan, want deze kun je beter in de schoenenkast zetten) en met de voeten omhoog te zitten. Nog fijner is het als je voeten lekker warm zijn en dat ook blijven. Vooral in de koude maanden is dat echt een stukje wellness dat je jezelf moet gunnen.

Bij Tofvel hebben ze daar heerlijke pantoffels voor ontworpen. Deze zijn verkrijgbaar voor heren en dames in zowel hoge als lage modellen. De pantoffels zijn gemaakt van wol (deels van alpaca wol), waardoor deze zowel bij kou als warmte te dragen zijn. De zooltjes zijn van leer of rubber gemaakt, waardoor je er zelfs even mee naar buiten kunt lopen.

Wellness tips die je niet mag missen Tofvel

Daarbij zijn de Tofvels niet alleen heerlijk voor je eigen voeten, maar helpen deze vrouwen in Nepal om een inkomen te genereren. Op die manier draag je een steentje bij aan een duurzame wereld waarin ook mensen aan de andere kant van de aarde een beter leven kunnen hebben.

 

Uitje in eigen land: ontdek Giethoorn

Soms is wellness niets meer of minder dan gewoon je hoofd leeggooien en even ertussen uit knijpen. Dat kan met een vakantie of simpelweg een dagje uit in eigen land. Als je wil ontspannen gan dan eens een dagje naar Giethoorn. Je kunt hier een ontspannen boottocht maken of gewoon een wandeling maken door het authentieke dorp.

Een mooie opstapplaats voor een boottocht is onder andere bij Brasserie de Pergola. Hier kun je bovendien overnachten en heerlijk eten. Lekker wandelen tussen de oude boerderijen door, genieten van de mooie tuintjes en natuurlijk het water. En bij Smit’s Paviljoen kun je zowel buiten als binnen zitten en genieten van het uitzicht over het Giethoornse meer.

Alhoewel je in een dag veel kunt zien en doen: mocht je willen, er zijn voldoende hotels en er zelfs een vakantiepark waar je kunt genieten van een heerlijke overnachting. En ook de inwendige mens komt niets te kort, dankzij de ruime keuze Giethoorn restaurants.

Wellness tips die je niet mag missen Giethoorn

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in