Zelf Vicks maken met natuurlijke ingrediënten. Waarom zou je dure en vooral voor de gezondheid schadelijke Vicks gebruiken, als je Vicks ook prima zelf kunt maken? Gezonde vicks werkt effectief en is niet schadelijk. Deze zelfgemaakte vicks kan probleemloos gebruikt worden voor kinderen en volwassenen. Eenvoudig DIY vicks maken met puur natuurlijke ingrediënten.

 

Kant-en-klare Vicks Vaporub

Vooraf een kleine inleiding waarom de kant-en-klare Vicks vaporub (ongeacht het merk) af te raden is. Vaporub die in de winkels verkrijgbaar is bevat petroleum. Deze stof is schadelijk voor de gezondheid en moet je vermijden. Petroleum is bedoelt voor industriële doeleinden en niet om op het lichaam te smeren. Waar de ene remedie bestreden wordt, kun je er andere gezondheidsklachten aan over houden als je smeersels gebruikt met petroleum.

Benodigdheden

15 druppels etherische olie citroen
15 druppels etherische olie eucalyptus
5 druppels etherische olie tea tree
10 druppels etherische olie lavendel
5 druppels tijm (optioneel)
3 eetlepels kokosolie
Glazen potje
Eetlepel

 

zelf vicks maken benodigdheden

Zelf Vicks maken met natuurlijke ingrediënten

1. Werk met een schoon en gesteriliseerd glazen potje. Was het glazen potje eerst zorgvuldig en kook het hierna ongeveer 5 minuten lang. Haal het potje uit het kokende water met een schone vork en zet dit ondersteboven op een schone theedoek of een servet. Laat helemaal drogen, voordat je de Vicks gaat maken.
2. Meng eerst alle etherische oliën met elkaar. Dit doe je door deze in het glazen potje te druppelen en dan voorzichtig tussen je handpalmen heen en weer te draaien (dus niet schudden).
3. Voeg vervolgens de 3 eetlepels vloeibare kokosolie toe. Schroef de deksel erop en draai het geheel eveneens weer tussen je handpalmen heen en weer.

zelf vicks maken vloeibaar

4. Zet het mengsel in de koelkast. De kou maakt van de vloeibare olie een harde substantie die makkelijk smeerbaar is. In de koelkast is de Vicks enkele weken houdbaar.

Gebruik zelfgemaakte vicks

Smeer de vicks 3x daags op de borst en rug van de zieke.

Voor het maken van deze zalf gebruik ik uitsluitend biologische etherische olie.

Gebruik van etherische olie

Na heel wat lezen en informeren gaat mijn voorkeur uit naar biologische etherische olie. De etherische olie van pit-pit.com bevalt prima en is bovendien redelijk geprijsd. Inmiddels heb ik een hele doos vol met verschillende soorten etherische olie en daar heb ik ook een review over geschreven.

 

Etherische olie: citroen

Citroen heeft een frisse geur en is onmisbaar voor een gezond lichaam. De antibacteriële en antivirale werking van de vrucht versterkt een verzwakt immuunsysteem.

zelf vicks maken citroen

 

 

 

Etherische olie: eucalyptus

Eucalyptus heeft een typische, sterke en frisse geur en wordt gebruikt voor het ontsmetten en reinigen. Voor het lichaam is de olie onmisbaar in de behandeling van verkoudheid, ontstekingen, schimmels en bacteriën. De positieve werking op de luchtwegen is al vele malen bewezen. Veelzijdig te gebruiken.

 

zelf vicks maken eucalytpus

 

Etherische olie: tea tree

Tea tree is een samengestelde olie en heeft een frisse geur. Tea tree heeft een licht pijnstillende werking en is werkzaam tegen schimmels.

 

zelf vicks maken tea tree

 

 

Etherische olie: lavendel

Lavendel behoort tot de meest gewilde en gebruikte olieën en heeft een heerlijke bloemengeur. Lavendel kan gebruikt worden als natuurlijk kalmeringsmiddel en luchtverfrisser. Houdt insecten op afstand, is kalmerend, verzachtend, pijnstillend en slijmoplossend.

 

zelf vicks maken lavendel

 

Etherische olie: tijm

Tijm is bijzonder aromatisch en kent vele toepassingen. Tijm helpt het immuunsysteem te versterken, zorgt voor vitaliteit en energie. Uitstekend te gebruiken bij verkoudheid, migraine, hoofdpijn, infectieziekten en veel andere aandoeningen.

 

zelf vicks maken rode tijm

 

 

Heilzame werking van kokos

Kokos heeft een brede werking en kan voor diverse aandoeningen gebruikt worden. Voor het maken van natuurlijke geneesmiddelen wordt bijna altijd kokosolie gebruikt. Onder andere vanwege de antibacteriële werking en het feit dat kokosolie zonder problemen op de huid gebruikt kan worden, waarbij deze zelf verzorgend werkt.

 

zelf vicks maken kokosolie

 

Ga jij ook binnenkort zelf Vicks maken met natuurlijke ingrediënten? Of koop je deze liever kant-en-klaar in de winkel? Laat het me weten.

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.