boek je vakantie bij de ANWB

Wil je jouw vriend of vriendin verrassen met een origineel cadeau? Lees dan snel verder en ontdek de 5 senses gift cadeautips voor hem en haar. Cadeautjes die een ware beleving zijn voor alle zintuigen.

 

Inhoud

Wat zijn 5 senses gifts?

5 Senses is afgeleid van de vijf zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen en proeven. De cadeautjes staan dus allemaal in het teken van deze zintuigen. Door de presentjes hierop af te stemmen prikkel en verwen je de basisbehoeftes van elk mens. Je geeft dus niet alleen iets cadeau, maar er hoort ook een hele beleving bij.

 

5 Senses gift cadeautips voor hem en haar

Of het nu voor een verjaardag, Valentijn of de feestdagen is, 5 senses gifts zijn pure verwennerij voor hem en haar. Hieronder vind je voor elk zintuig passende cadeautips. Je kunt de vijf cadeautjes tegelijkertijd geven of je geeft ze met tussenpozen.

 

 

Horen

Onder horen valt een heleboel. Kijk maar eens naar de wereld om je heen. Zonder geluid zou de wereld niet alleen stil, maar ook heel saai zijn. Hiermee kun je dus heel veel kanten op. Geef bijvoorbeeld een headphone cadeau om naar de favoriete muziek te kunnen luisteren. Is je vriend of vriendin muzikaal? Dan zou je daar iets mee kunnen doen. Personaliseer een gitaar plectrum, schaf iets aan voor de keyboard of het drumstel.

Verder zou je ook een radiowekker cadeau kunnen geven of een persoonlijke playlist samen kunnen stellen voor hem of haar. Of neem een liedje op speciaal voor je vriend of vriendin. Je kunt ook een abonnement of bijvoorbeeld Spotify cadeau geven. Al deze cadeautips hebben namelijk één ding gemeen: het zintuig horen staat centraal.

 

Zien

Onder zien valt natuurlijk heel veel. Uiteindelijk kun je namelijk elk presentje zien als het eenmaal uitgepakt is. Toch is het de bedoeling dat je voor dit cadeau echt iets uitzoekt waarbij de ogen gericht moeten focussen. Hier passen de volgende cadeautips bij:

 • Bioscoopkaartjes voor de nieuwste film
 • Downloaden van de favoriete film incl. tegoedbon om deze samen te kijken
 • Horloge
 • Gepersonaliseerd cadeau
 • Een liefdesbrief (die je geeft als flessenpost)
 • Een foto van jou of jullie samen

Met een foto kun je werkelijke alle kanten op. Je kunt een speciale foto van jezelf laten maken en deze ingelijst cadeau geven. Denk daarbij aan een mooie boudoir shoot. Of je kiest een foto van jullie samen waar je speciale herinneringen aan hebt. Het is natuurlijk ook mogelijk om een hele collage te maken van allerlei kiekjes.

 

Ruiken

Veel mensen onderschatten de kracht van onze reukzin. Het is zelfs bewezen dat we de geur van onze partner kunnen herkennen. Niet zo gek dus dat geur een belangrijke rol speelt in ons leven. Hier wil je dus goed op inzetten als het aankomt op de keuze voor een cadeau, ongeacht of dat voor een man of een vrouw is.

 

 

Om de reukzin te prikkelen kun je het volgende cadeau geven:

 • Geurkaars (vooral bij veel vrouwen geliefd)
 • Aftershave in zijn lievelingsgeur
 • Zeep
 • Lotion
 • Luxe shampoo
 • Douche- of badgel
 • Heerlijk geurende verse koffiebonen
 • Etherische olie
 • Lekker geurende massageolie
 • Aftershave

 

 

Voelen

Aanrakingen zijn van groot belang in ons leven. Door te knuffelen maken je hersenen bijvoorbeeld de stof oxytocine (knuffelhormoon) aan. Deze stof zorgt ervoor dat er allerlei positieve dingen in ons lichaam gebeuren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om ons immuunsysteem te versterken. Verder maakt de stof mensen minder angstig en kan het zelf je libido verhogen. Allemaal hele belangrijke punten dus om dit zintuig niet te vergeten.

Wil je hem of haar verwennen met cadeautjes waarbij voelen het middelpunt is? Dan zou je bijvoorbeeld een plaid cadeau kunnen geven. Of je organiseert een knuffelsessie met dieren uit het asiel of dient een aanvraag in bij de dierentuin. Je kunt ook als volwassene gewoon naar de kinderboerderij gaan om daar uitgebreid te knuffelen met dieren.

Verder zijn dit leuke cadeautips voor het zintuig voelen:

 • Warme badjas
 • Kledingstuk van velvet (velours)
 • Lekker warme handschoenen
 • Voetenbad met massage
 • Rugkrabber
 • Baardkit
 • Boek een lesje pottenbakken

 

 

Proeven

Dit is één van de makkelijkste zintuigen. Liefde gaat immers door de maag en met iets simpels als het kopen van de lievelings chocolade of het koken van het lievelingsgerecht voldoe je al aan het geven van één van de 5 senses gifts. Je kunt ook de keuken induiken om iets lekkers te bakken. Denk bijvoorbeeld aan deze geweldige no bake chocomousse taart, Nutella taart of deze lekkere Choco zoenen taart.

Choco zoenen taart recept

 

Maar er is veel meer mogelijk. Neem je vriend of vriendin mee naar een restaurant, laat een heerlijke maaltijd thuisbezorgen of neem deel aan een proeverij. Bestel een lekkere kit om thuis in de keuken aan de slag te gaan. Of ga een stapje verder en kies voor eetbare massage olie. Daarmee prikkel je zelfs nog meer zintuigen. Overigens valt niet alleen eten onder proeven, dat geldt ook voor drinken. Dus ook een mand vol met verschillende koffie- of theesmaken is een perfect cadeau.

 

5 Senses gifts tips

Als je van elk van bovenstaande tips één kiest kun je een leuk pakket samenstellen om alle zintuigen te prikkelen. Je kunt het daarbij zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. Om de verrassing compleet te maken kun je ervoor kiezen om alle cadeautjes in neutrale bruine papieren zakken te stoppen met daarop alleen de cijfers 1 – 5. Zo hou je de spanning er extra in en prikkel je de zintuigen nog beter.

 

Heb jij wel eens van de term 5 senses gifts gehoord en heb je hier wel eens je vriend of vriendin mee verrast?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in